Letterhonger (10)

Zo hee, wat een succesvolle editie van Letterhonger is deze nummer 10! Ik heb weer vier boeken uit en het waren stuk voor stuk pareltjes. Ik heb genoten! Wat is het toch heerlijk om jezelf helemaal te kunnen verliezen in een verhaal en ervan te balen dat je het uit hebt. DA?n is het wat mij betreft een goed boek.

Lees mee wat ik van onderstaande boeken vond en laat me ook vooral weten welke jij de laatste tijd hebt gelezen, want daar haal ik veel inspiratie uit!

Jonas Jonasson -éDe zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje
Naar het tweede boek van de schrijver van De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween had ik heel erg uitgekeken. Zijn schrijfstijl is zo bizar en geniaal tegelijk, dat je er helemaal door wordt opgeslokt. Ik begon in dit boek op vakantie en las ‘m thuis uit.

De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje is al even fascinerend als zijn titel. Het gaat over de Afrikaanse Nombeko die via een heleboel toevalligheden in contact komt met een stel kleurrijke figuren. Ze raakt in de meest lastige situaties verzeild, waardoor haar leven steeds gekke wendingen neemt. Haar personage, en de andere karakters die voorbij komen eigenlijk ook, is zo leuk en goed uitgewerkt, dat je echt een beetje van haar gaat houden. Ik heb meerdere keren hardop moeten lachen en het boek in sneltreinvaart uitgelezen. Waarom dan geen vijf sterren? Het is soms té over the top en eigenlijk hetzelfde kunstje als zijn debuutroman. Maar het is wel een heel leuk kunstje!

éééé

Dave Eggers -éDe Cirkel
Hierover had ik al heel veel gehoord en gelezen. Door de huidige constante discussie over online privacy is dit boek heel actueel en ik als internetjunk vind dat superinteressant. De Cirkel gaat over Mae die via een vriendin van vroeger de kans krijgt om bij het grootste internetbedrijf ter wereld (een soort kruising tussen Google, Facebook en Twitter) te gaan werken. Een nieuw tijdperk breekt aan, want alles en iedereen wordt openbaar. Mae laat zich meeslepen door de visie, energie en de oneindige mogelijkheden, terwijl ze haar oorspronkelijke leven steeds meer uit het oog verliest.

De vragen die je als lezer steeds in je hoofd hebt: wanneer gaat het te ver? Bestaat er nog zoiets als privacy? Gaat onze echte wereld ook die kant op? Veel is herkenbaar en daardoor ook beangstigend, als je ziet hoe snel de ontwikkelingen gaan. De Cirkel las als een trein, ik kon het gewoon niet wegleggen. Mijn social media-profielen ga ik niet wissen, maar het heeft me absoluut aan het denken gezet.

Rosuvastatin 40 mg price

John Green -éEen weeffout in onze sterren
Annemerel tipte op haar blog de Engelse versie van dit boek, getiteld The Fault in Our Stars. Ze was er zo van onder de indruk, dat ik ‘m direct op mijn to read list zette. In twee dagen had ik ‘m uit, ik heb regelmatig moeten slikken en ook daadwerkelijk een traantje weggepinkt. Wat een prachtig boek.

Het gaat over de 16-jarige Hazel, die lijdt aan schildklier- en longkanker en eigenlijk was opgegeven. Een nieuw medicijn zorgt er echter voor dat ze nog leeft, al is de vraag voor hoe lang. Ze ontmoet de 17-jarige Augustus, die botkanker heeft (gehad) en daardoor zijn been is verloren. Direct is er een aantrekkingskracht tussen de twee en worden ze onafscheidelijk. Ze hebben het fijn samen, ze reizen zelfs naar Amsterdam, tot hun leven een onverwachte wending neemt.

Vanaf 5 juni draait de verfilming van dit boek in de bioscoop. Ik weet één ding zeker: ik neem een grote doos tissues mee.

éééé

Lotte Boot -éSmiley
Toen ik een persbericht van dit boek binnenkreeg, wist ik gelijk dat ik het wilde lezen. Smiley gaat over de 14-jarige Mexicaanse Julia, die via haar vriendin Ana terechtkomt bij StreetMaffia, de meest beruchte straatbende van Amerika. Ze wordt verliefd op leider Dante, en een tijd lang vindt ze bij haar homeboys en -girls de familie die ze nooit heeft gehad. Als het geweld heftiger wordt en in haar ogen veel te ver gaat, wil ze eruit stappen. Dat wordt echter niet zomaar geaccepteerd… Julia wordt informant voor de FBI, raakt zwanger en speelt gevaarlijk spel.

Journaliste Lotte Boot heeft in Amerika gewoond en daar verschillende mensen gesproken over het fenomeen straatbendes. Haar boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en geeft een interessant inkijkje in zo!n gang. Wat zijn de regels en hoe liggen de verhoudingen? En hoe ver gaan ze? Nou, heel ver, zo blijkt.

éééé

Follow on Bloglovin Sale ginette-35

22 Comments

 1. Joëlle 14 februari 2014 at 09:39

  Smiley heb ik nog niet gelezen, bedankt voor de tip! Klinkt erg spannend. Ik heb ook genoten van Het geniale bommenmeisje, De Cirkel en Een weeffout in onze sterren. Ben heel erg benieuwd naar de verfilming van de laatste!

 2. Marloes 14 februari 2014 at 09:45

  Een weeffout in onze sterren heb ik ook gelezen, wat een mooi boek inderdaad. De cirkel heb ik nu meteen gereserveerd bij de bieb, en ook naar Smiley ben ik wel erg benieuwd. De honderdjarige man die uit het raam klom en verdween vond ik echt helemaal niks aan, als één van de weinigen die dat boek hebben gelezen volgens mij, dus echt benieuwd naar zijn nieuwe boek ben ik ook niet, vooral als je zegt dat het een beetje hetzelfde kunstje is. Het was mij iets te bizar.

  Boekentips? Het zijn niet allemaal recente titels, maar zeker wel de moeite waard:
  Als je van waargebeurde verhalen houdt: Ademloos en Grenzeloos van Kim Moelands, KanjerGuusje en We houden je vast van Lowie van Gorp, Ontsnapt van Carolyn Jessop,
  Chicklits: ik vind alle boeken van Emily Giffin, Sophie Kinsella, Lindsey Kelk, Paige Toon, Chantal van Gastel en Lisette Jonkman geweldig. Ook de boeken van Mariëtte Middelbeek zijn wel de moeite waard, niet echt standaard chicklits.
  Spannende boeken: de boeken van Tess Gerritsen zijn erg goed (maar soms wel een beetje smerig), ook De 50/50 moorden en Niemand die je hoort van Steve Mosby vond ik geweldig. Laatst heb ik ook de eerste drie delen van de nieuwe serie van Nicci French gelezen, die vond ik ook heel leuk. En natuurlijk Karin Slaughter :).
  Mooie romans: ik heb laatst De verhalenvertelster van Jodi Picoult gelezen, ik vond het een erg mooi boek, had alleen even moeite om erin te komen. Ook recent: Ripper van Isabel Allende. Een heel ander onderwerp dan waar zij normaal over schrijft, maar ook dit boek heb ik weer met plezier gelezen. Verder zou ik je nog Kamer van Emma Donoghue willen aanraden, een heel apart boek maar erg mooi.

  Zo kun je wel weer even vooruit, lijkt me ;). Misschien zit er niets bij wat je aanspreekt, wie weet ook wel. Ik hou wel van deze letterhonger blogs, soms zitten er toch boeken bij die ik zelf niet zo snel uitgekozen zou hebben, maar die wel erg de moeite waard blijken te zijn!

  1. Marieke 14 februari 2014 at 11:15

   Zo hee, dat is een flinke lijst. Bedankt Marloes!

 3. Jenny 14 februari 2014 at 11:05

  De eerste drie staan al op mijn ereader te wachten, ik ben vooral erg benieuwd naar dit boek van Jonas Jonasson, de eerste was geweldig.
  Smiley ken ik nog niet maar die ga ik even toevoegen.

 4. Marieke 14 februari 2014 at 13:29

  Een van de beste boeken van de afgelopen tijd:

  het rosie project.

  Mooi en ontroerend

 5. Rosalie 14 februari 2014 at 13:47

  John Green schrijft goed hé! <3

 6. Danielle 14 februari 2014 at 14:47

  Ik ben nu bezig met de Cirkel, en ik had al een prinscreen gemaakt van je instagram foto van John Green, zodat ik die hierna kan lezen ;-)

 7. Mieke 14 februari 2014 at 14:51

  Deze boeken klinken inderdaad allevier heel goed! Vooral de derde wil ik heel graag lezen. Maar aangezien ik al twee maanden aan hetzelfde boek bezig ben (ik kom niet zo vaak aan lezen toe), kan dat nog wel even duren. ;)

 8. Sheelagh 14 februari 2014 at 15:55

  Leuk, volgens mij lees jij net zo veel als ik en hebben we ook nog een beetje dezelfde smaak:) De zonderlinge avonturen van het geniale bommenmeisje lijkt me leuk, staat bovenaan mijn lijstje. Smiley kende ik nog niet, andere twee wel, allebei geweldig. Ik lees nu Looking for Alaska van John Green, ook mooi.

 9. Mrs. T. 14 februari 2014 at 15:59

  Ik las al vaker positieve berichten over dat boek van Green. Toch maar ‘ns op mijn lijstje zetten.

 10. Angela 14 februari 2014 at 19:05

  Ik ben op dit moment bezig in het Juvenalis Dilemma van Dan Brown! Bedankt voor weer 4 aanraders, ze gaan allemaal op mijn to read list!

 11. Anne Solveig 14 februari 2014 at 20:28

  Ik wil echt meer lezen. Helemaal als ik dit zo lees!

 12. Esmée Noëlle 15 februari 2014 at 15:12

  Komt precies op het goede moment! In thailand 9 boeken gelezen (lang leve de e-reader) en mezelf voorgenomen vaker de laptop weg te leggen en te gaan lezen. Heb ze allemaal opgeschreven!

 13. LNNK 15 februari 2014 at 17:16

  Wat een heerlijke tips! Ik zet ze op mijn verlanglijstje.

 14. Femke 15 februari 2014 at 19:49

  Ik hoor de laatste tijd zoveel goeds over John Green! Maar jemig, wat lijkt het me een heftig verhaal, als ik dat zo lees. Ik ben heel heel benieuwd!

 15. Marloes 16 februari 2014 at 13:34

  Nog een kleine aanvulling: ik weet niet of je Een keukenmeidenroman al kent, dat is ook echt een prachtig boek. De film is bijna net zo goed, ook een aanrader. Gisteren heb ik De dag dat ik doodging van Tania Bongers uitgelezen, een erg mooi boek, leest als een trein en moeilijk weg te leggen.

 16. Birte 16 februari 2014 at 21:57

  Ik heb The Fault in Our Stars ook geleezen en vond het geweldig!

 17. Lin 17 februari 2014 at 08:16

  Oh ben benieuwd naar allemaal, maar vooral naar de cirkel!

 18. Saskia 18 februari 2014 at 19:49

  Ben al boken aan het verzamelen voor de vakantie. Lotte Boot – Smiley gaat op de lijst

 19. Mariët 20 februari 2014 at 10:05

  Sjonge, wat stom dat ik jouw blog pas nu ontdek. Zag je naam een paar keer voorbij komen bij Lin en Jolien, dus werd toch wel erg nieuwsgierig. And I was not dissapointed! Wát een leuke blog heb jij. Weer eentje toegevoegd aan m’n bloglovin’-lijst. ;)

  Naar De Cirkel ben ik ook ontzettend nieuwsgierig, toch maar eens aanschaffen denk ik. John Green heeft bij ook goed aan het lachen en huilen gekregen, zowel met dit boek als met ‘Looking for Alaska’. Ik zat in het vliegtuig terug naar huis vanuit Kuala Lumpur en de tranen liepen echt volop over mijn wangen… De vrouw naast me vond het maar vreemd, tot ik het boek omhoog hield en mijn schouders ophaalde. Aha.

  Verder kan ik je twee boeken van Brené Brown aanraden, geen romans, wel hele goede boeken: ‘De Kracht van Kwetsbaarheid’ en ‘De Moed van Imperfectie’.

  Als we ’t wel over romans hebben ben ik groot fan van Arthur Japin (Vaslav, De Overgave) en Paulo Coelho (Ik heb al zijn boeken) en vind ik ‘Wild’ van Cheryl Strayed heel erg tof.

 20. Farah 20 februari 2014 at 15:36

  Dank voor de reviews!
  Ik vond het eerste boek (honderdjarige man…) echt ontzettend leuk, maar durfde (daarom waarschijnlijk) niet zo goed zijn tweede boek te kopen. Maar misschien toch maar doen.

  En ik ga denk ik ook maar eens the fault in our stars lezen! Ik lees er namelijk zoveel positiefs over.

 21. Marcella 08 maart 2014 at 08:25

  De Cirkel wil ik nog graag lezen, maar de weeffout in de sterren ligt al klaar om gelezen te worden. In het Engels, voor de verandering. Smiley klinkt ook goed trouwens, toffe tips weer Marieke!!