Parijs is altijd een goed idee

Omdat het prachtig, bijna zomers weer was, besloten we na twee dagen Disney-blijheid ook nog even een kijkje te gaan nemen in de binnenstad van Parijs. Als je er dan toch bent! nietwaar? Parijs is heerlijk! We waren er allebei al eens eerder geweest, dus hoefden niet als een gek alle hotspots af. We deden het rustig aan, op ons gemak. Vooral heel erg genietend van de zon en de mooie stad.

Maar natuurlijk zijn er highlights die je simpelweg niet mA?g overslaan, waaronder de Eiffeltoren. Iedere keer als ik ‘m voor me zie opdoemen, ben ik weer onder de indruk. Wat een immens ding is het toch, ongelofelijk. Zo statig, overal bovenuit torenend. Zowel van dichtbij als veraf is het een plaatje, dus een hele rits foto!s was onvermijdelijk.

Selfies in the making… ;)

Zanaflex no prescription needed

Met dit als resultaat! Haha…

En dat je er dan achteraf via Instagram achter komt dat twee acteurs uit je favo series, namelijk Patrick J. Adams uit Suits en Troian Bellisaro uit Pretty Little Liars (die een stelletje zijn en al een tijdje in Parijs bivakkeren), ongeveer op hetzelfde moment bij de Eiffeltoren waren. Net als wij druk foto’s en selfies makend. OMG, had ik maar beter opgelet!!!1!1!!

Happy as can be… (Maar dan in het Frans.)

Daarna gingen we op weg naar de Champs-élysées, want ik wilde wel eens weten wat er nou zo bijzonder is aan Ladurée. Iedereen die in Parijs is geweest, hoor ik erover. Je zou daar de mooiste taartjes en vooral lekkerste macarons kunnen kopen. Nou, ik was niet de enige, want er was een rij tot buiten en je moest wachten tot je naar binnen werd geroepen.

Eenmaal in het zaakje keek ik mijn ogen uit. We hebben er langer moeten wachten dan voor Big Thunder Mountain in Disneyland, maar goed, dan had je ook wat. Rijen en rijen aan macarons in allerlei kleuren en smaken, kunstwerken van taartjes, personeel dat doosje na doosje vult. Het ging maar door.

Buy nasonex spray

Ik kon haast niet kiezen, maar hield het bescheiden met 8 stuks (overigens al prijzig genoeg voor ! 15,60). Ik zou ze bewaren voor thuis, maar je snapt dat ze op de terugweg in de auto al op waren. Johan ‘ik hou niet van die dingen! van Boven at twee van mijn salted caramel-macarons op en de halve chocoladevariant. Ze waren dan ook wel echt héél erg lekker, mmm… (Behalve die met groene appel-smaak, ieuw! Zo jammer, want normaal hou ik daar heel erg van.)

Slenteren maakt hongerig, dus streken we op het terras van bistro Le Soleil D!Or (vlakbij de Notre Dame) neer voor een lekkere lunch. Hoofd in de zon, een cola light en de lekkerste steak tartare met frietjes ever (dat lust ik sinds kort): Genieten met een hoofdletter G.

Daarna natuurlijk even de Notre Dame bewonderd, we waren immers in de buurt. Ook al zo!n indrukwekkend gebouw, zo tegen de strakblauwe lucht.

Liefdesselfies in Parijs!

Toen we besloten hadden om naar huis te gaan, liepen we heel toevallig op de bekende slotjesbrug af. Op de Pont de l’ArchevA?ché kunnen verliefde stelletjes die hun liefde voor eeuwig willen bezegelen een slotje ophangen. De sleutel(s) moet je vervolgens in de Seine gooien, zodat ie nooit meer open kan. Je snapt: dat wilde ik.

Maar ja, we hadden niet even toevallig een slotje op zak, dus kochten we er snel eentje in een souvenirwinkeltje. We vroegen de verkoopster om een zwarte marker en schreven er ‘BVB! (Brouwertje en Van Boven) op en de datum. En toen was het grote moment daar: vastmaken die hap! En natuurlijk de drie bijgeleverde sleuteltjes in het water laten vallen.

Daar hangt ie dan! :) Lekker kneuterig, ik hou ervan.

En toen was het toch echt tijd om naar huis te gaan. Na een voorspoedige reis van slechts vier uur waren we alweer in Rotterdam. Bizar hoe dichtbij het eigenlijk is! De reis met Thalys op de heenweg was natuurlijk ook al heel goed bevallen, dus ik zeg: dit moeten we vaker doen. Want: Paris is always a good idea… Cheap micronase pregnancy

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

29 reacties

 1. Wat leuk dat jullie ook nog even naar Parijs zijn gegaan. Ik zou ook zo graag weer eens samen met M. naar Parijs willen gaan. Leuke foto’s!

 2. Parijs is zoooo leuk! Ik ga gelukkig met pasen weer eens. Can’t wait. Leuke foto’s ook gemaakt! Ik ben nog nooit bij de slotjesbrug geweest – schrijft op paris to do list –

 3. Zo leuk, ik houd van Parijs! Hoop in de zomer weer te gaan. Die springfoto is echt superleuk! Wel superfrustrerend van Troian, haha, ik heb dat ook weleens gehad!

 4. Wauw wat een leuke foto’s! En wat hadden jullie een mazzel met het mooie weer! Nu wil ik ook naar Parijs!!!

 5. Laatst maakten Lin en Lianne me al jaloers hun pic’s en verhalen over Parijs en jij doet er nog een schepje bovenop. ;-) Parijs staat hoog op mijn travel-wishlist om dit jaar nog te bezoeken, maar ik zoek alleen nog een weekendje vrij en die lijken momenteel heel schaars. Fijn, maar vervelend als het gaat om city-trips willen plannen. ;-)

 6. Ziet er prachtig uit! Parijs blijft mooi. Klopt het dat jullie ook last hadden van de smog die dag? De foto’s op afstand van de Eiffeltoren zien er een beetje mistig uit.

   1. Aha, ik las ergens dat er zoveel smog is in Parijs. Vandaar de vraag. Ik wil er ook graag heen maar niet met veel smog ;-)

 7. Wat leuk. Ik ben twee keer in mijn leven in Parijs geweest. Maar beide keren even snel. Jammer, want ik zou Parijs wel nog een keer echt beter willen bezoeken. Xx

 8. Superleuk! Wat een mooie foto’s. Ik ben op (het topje bovenin) de Eiffeltoren ‘gevraagd’. Ik heb daar hele mooie herinneringen aan.

 9. Aaahw wat een lieve foto’s zitten er tussen. Ik ben de afgelopen twee jaar ook alweer 2x in Parijs geweest maar zou zo weer kunnen gaan. Ik vind het een geweldige stad. De slotjes heb ik nooit gedaan eigenlijk, dat vind ik een beetje cheesy (sorry!! :) ). Maar ik vind het dan wel weer leuk om foto’s te maken van die cheesy slotjesbrug haha :)

 10. Jullie waren wel op tijd naar Parijs. Als ik nu die nieuwsbeelden van de smog zie had je niet blij geweest daar nu te zijn. Jammer dat je overigens niet de sterren hebt gespot bij de Eiffeltoren toen jij er was, maar ja je loopt natuurlijk ook niet de hele tijd om je heen te kijken haha.

 11. Wat leuk om een blog over Parijs te kunnen lezen, als je zelf nog geen uur thuis bent van Parijs! Mijn zusje was daar met school, dus ik moest dr natuurlijk even gaan opzoeken. Ik vind Parijs ook een prachtige stad:) Zelfs met al die smog (ik had er geen last van, maar jeej gratis reizen) is het heerlijk om er rond te lopen!
  Uiteraard zijn we ook bij de slotjesbrug geweest: leuk:) Die van jullie hebben we vast ook gezien haha.

 12. oh wat geweldig en wat boften jullie met dat weer! superfoto’s én selfies ook ^^
  wie eh, vist die sleuteltjes eigenlijk allemaal weer uit ’t water, vraag ik me nu ineens af. want dat kan nooit goed zijn voor de visjes en ander waterleven. toch? ;-)

 13. Een heel goed idee. Wat een gave foto’s!
  Ik wil ook zo’n slotje aan die brug hangen en macarons eten. Hmmm. ;)

 14. Hè, bedankt voor de voorpret! Ik ga over 1,5 week met m’n moeder naar Parijs, nu al zin in! Prachtige foto’s, wat is het ook een fijne stad! Wij gaan ook met de Thalys, ben benieuwd!

 15. Wat hadden jullie een geluk met het weer! Ziet er echt geweldig uit. Ik krijg nu ook zo de kriebels om er weer heen te gaan :)