Letterhonger (11)

Het is een spannende editie van Letterhonger deze keer, aangezien drie van de vier boeken die ik de afgelopen tijd las thrillers zijn. Soms heb ik zo!n fase dat ik daar enorm zin in heb. Een goeie thriller is zo heerlijk, daar kun je je echt helemaal in verliezen. Omdat je perse wil weten hoe het afloopt natuurlijk en of je zo geliefde hoofdpersoon het wel overleeft (of misschien zelfs de gruwelijkste daden op z!n geweten heeft!).

Anyway, het is weer tijd voor vier korte recensies. Welke boeken heb jij de afgelopen tijd gelezen?

Buy flomax online

Lisa Gardner – In haar naam
Ik snuffelde eens in onze redactiekast, waar heel veel spulletjes liggen die mijn collega!s opgestuurd krijgen, en vond daar een hele stapel boeken. Waaronder In haar naam, een thriller die (zo las ik op de kaft) aangeraden werd door niemand minder dan thriller-queen Karin Slaughter.

In haar naam bleek al het zesde boek te zijn met een hoofdrol voor rechercheur D.D. Warren. Voor mij was het de eerste, maar dat maakte gelukkig niet uit. Het gaat over Charlie Grant, een meisje dat ervan overtuigd is dat ze binnenkort vermoord gaat worden, omdat twee vriendinnen van vroeger één en twee jaar eerder precies op dezelfde datum en tijdstip zijn gedood. Ze geeft zich echter niet zomaar gewonnen en vraagt D.D. om een onderzoek in te stellen. Na verloop van tijd begint die aan Charlies verhaal te twijfelen en vermoedt ze dat ze een groot geheim heeft.

Ik moest eerlijk gezegd erg wennen aan dit boek, na een spannende proloog maakte het verhaal opeens een enorme sprong wat direct een boel vragen opriep. Gaandeweg raakte ik echter gefascineerd door hoofdpersoon Charlie: verbeeldt ze het zich nou of heeft ze echt reden om zich zorgen te maken? Het is een boek met een wat ingewikkeldere verhaallijn dan ik gewend ben van thrillers (drie door elkaar zelfs), waardoor het geen makkelijk-weglees-boek is. Maar dat maakt het juist zo cool! Ik heb genoten van de diepere lagen en zou ‘m dan ook zeker aanraden.

éééé

Saskia Noort – Debet
Mja, als je het dan over diepere lagen hebt, moet je niet echt bij de boeken van Saskia Noort zijn. Toch heb ik ze bijna allemaal gelezen, op momenten dat ik niet te veel wilde nadenken en gewoon vermaakt wilde worden. Het vervolg op De eetclub, getiteld Cheap lady era reviews Debet, stond al een tijdje op mijn lijstje. Toen ik van mijn werkgever een VVV-bon kreeg voor kerst, besloot ik ‘m te kopen.

In Debet word je direct het verhaal in gezogen door het dodelijke ongeluk van tv-producer Michel Brouwers. Zijn vrouw Karin blijft met hun twee kinderen achter en ontdekt dat Michel veel schulden had. Eigenlijk wist Karen maar bar weinig van zijn leven af, zo blijkt. Om uit te vinden wat er precies is gebeurd, verhuist ze terug naar het dorpje Bergen, naar hun vrienden van vroeger van wie ze eigenlijk juist waren weggevlucht. Karen is vastberaden de onderste steen boven te halen.

Ik had dit boek inéno time uit, dat zegt wel genoeg. Gewoon lekker leesvoer, goed vlot geschreven zoals we van Saskia Noort gewend zijn. Leuk dat de cirkel van de eetclub nu rond is.

Henk Rijks – Incognito
De enige niet-thriller in dit boekengezelschap: Incognito. Al veel over gehoord, dus ook maar van de VVV-bon gekocht. Incognito gaat over superster Jimmy Hauser, die een leven leidt met geld, vrouwen, drugs en de bijbehorende paparazzi. Op een gegeven moment is hij dat echter helemaal zat en maakt hij gebruik van de bijzondere aanbieding om een maand lang anoniem in Amsterdam te leven, net als een normaal mens. Stapje voor stapje groeit hij in zijn rol en zet een ontmoeting met één iemand alles op z!n kop.

Het is grappig hoe Nederland, en in het bijzonder Amsterdam, wordt beschreven. Veel is herkenbaar, en dan niet altijd op een fijne manier. Kil, afstandelijk en met rare gewoontes: zo ziet Jimmy ons Nederlanders. Het verhaal is origineel en boeiend, bovendien met populair taalgebruik geschreven. Een hip boek, maar niet heel diepzinnig. Ik las dat Eyeworks de filmrechten heeft gekocht, dus we gaan nog veel meer van Incognito horen. Ik ben heel benieuwd!

éééé

Linda Jansma – Schuilplaats
Ook Schuilplaats viste ik op goed geluk uit de boekenkast op mijn werk. Zo leuk, boeken en schrijvers ontdekken die je nog helemaal niet kende. Een rondje googelen vertelde me dat dit alweer de vierde thriller is van Linda Jansma.

Het boek gaat over de Friese pleegouders Mayke en Han die de zorg hebben over zes kinderen. Op een avond komen daar nog eens drie meisjes bij in de crisisopvang, die een heftig verleden hebben. Baby Noélle zit onder de blauwe plekken en de 14-jarige Nikki praat niet. Mayke heeft zelf ook genoeg aan haar hoofd; het lukt haar maar niet een heftig voorval van vier jaar geleden los te laten. Dan verdwijnt een van haar pleegzoons spoorloos en breekt de paniek uit.

Mijn kennismaking met Linda Jansma was zeer aangenaam. Wat betreft de gelaagdheid is Schuilplaats vergelijkbaar met In haar naam hierboven. Een steeds wisselend perspectief, waardoor je echt bij de les moet blijven. Stukje bij beetje ontdek je welk drama zich heeft afgespeeld en wat dat te maken heeft met de situatie nu. De karakters zijn supergoed uitgewerkt, je leert ze echt kennen. Ik las veel in de trein en baalde iedere keer als ik op mijn bestemming was aangekomen. Ik wilde verder lezen!

éééé

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

11 reacties

 1. Alle boeken lijken me wel interessant. Alleen Debet kende ik, maar moet ik ook nog lezen. Ik heb eerst nog meer dan genoeg boeken om te lezen, maar daarna ga ik op zoek naar deze vier.

  Liefs,
  Michelle

 2. Ik hou van dit soort blogjes. Leuk, gaan weer op mijn lijstje. Ben nu bezig in de cirkel. Dankzij jou!

 3. Leuk, deze gaan ook weer op mijn “wishlist”, ik heb nog een paar anderen die ik van mijzelf eerst “moet” uitlezen. hihi
  Heerlijk om op deze manier weer nieuwe titels en auteurs te ontdekken!

 4. Jeetje Marieke, waar haal jij toch de tijd vandaan? Ik kan bijna alleen maar lezen op vakantie haha! :-) Mijn te lezen-stapel telt (nog maar ;-) 13 boeken, en dat is exclusief boeken die voor werk moet lezen… Hoe doe je het!? Vertel me je geheim! :-) xxx

 5. Erg leuke boeken weer! Ik krijg zin om mijn boek uit te lezen, dan kan ik weer in een nieuwe beginnen. Toffe tips, hier ga ik er zeker nog eentje van lezen!