Dam tot Dam: voor de zieke kindjes

Weten jullie nog dat ik vorig jaar voor het eerst de Dam tot Damloop liep? Ik had er het hele jaar voor getraind en was beretrots dat het me was gelukt die 16,1 km van Amsterdam naar Zaandam uit te lopen. Helemaal vlekkeloos ging het niet, dus nam ik me direct voor: volgend jaar doe ik het weer. En dan beter!

Ik besloot ook dat ik het niet ‘zomaar! wilde doen. Ik wilde iets betekenen. De Dam tot Damloop is daar bij uitstek geschikt voor, omdat het diverse goede doelen aan zich heeft gebonden waarvoor vele teams zich elk jaar in het zweet werken. Ik wilde dat ook. En dus loop ik dit jaar voor Stichting Energy4All, dat onderzoek doet naar een broodnodig medicijn voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Om maar direct met de deur in huis te vallen: ik heb sponsors nodig! En wel zo veel mogelijk. Via onderstaande link kun je heel makkelijk en 100% veilig doneren. Ik zou het te gek vinden als jullie, mijn lieve trouwe lezers die mij volgen en steunenéop mijn Road to 21K Order diakof Purchase micronase suppository , dat massaal zouden doen. Echt iedere euro is welkom! (Natuurlijk stort ik zelf ook een mooi bedrag.)

http://damtotdamloop20141.alvarum.com/mariekebrouweré

Forza4Damian
Ik doe dit overigens niet alleen. Ik heb me aangesloten bij teaméForza4Damian.

Damian is de 8-jarige zoon van mijn vriendin Veerle en haar man Denny. Sinds zijn geboorte is Damian ziek, ernstig ziek, maar pas in november 2010 kregen zij te horen dat Damian lijdt aan een progressieve energiestofwisselingziekte, ook wel mitochondriéle ziekte genoemd.

Heel simpel gezegd heeft hij een defecte batterij: die batterij laadt heel langzaam op, is maximaal halfvol, snel weer leeg en beschadigt het lichaam met zijn afvalstoffen. Zijn prognoses zijn slecht. Er is geen medicijn tegen deze ziekte, 50% van de kinderen die aan deze ziekte lijden mag 10 jaar worden, slechts 25% haalt het 18e levensjaar.

Onderzoek
Energy4All zet zich in om deze ziekte en de ernst hiervan bekendheid te geven. Zij doen dit door bijzondere evenementen te organiseren. De overkoepelende gedachte is uiteraard om zoveel mogelijk geld in te zamelen om een onderzoek naar een medicijn te kunnen starten. Dit onderzoek is uiterst complex, zeer kostbaar en vooral tijdrovend. Met de juiste financiéle middelen zal het 15 jaar duren voor een dergelijk medicijn kan worden ontwikkeld. Zoals je wellicht begrijpt zal Damian hier geen baat meer bij hebben. Een medicijn komt voor hem te laat…

Ik ga mijn stinkende best doen om die Dam tot Dam in een mooie tijd uit te lopen, voor al die kinderen die dat niet (meer) kunnen. Help jij mij een mooi bedrag op te halen? Nogmaals, doneren kan via DEZE LINKéof onderstaande button.
Detrol cost without insurance

Alvast heel erg bedankt!

Follow on Bloglovin

14 Comments

 1. Erwin 09 mei 2014 at 09:40

  Het eerste linkje in je artikel doet het niet, staat een spatie te veel in denk ik?

  1. Marieke 09 mei 2014 at 09:46

   Je hebt gelijk, bedankt voor je oplettendheid! En voor je donatie natuurlijk, superleuk!!!

 2. Roelie 09 mei 2014 at 11:10

  Toppertje!

 3. annouska 09 mei 2014 at 13:14

  Prachtig doel om voor te lopen. Ik vind sowieso dit soort dingen altijd net even leuker om te volgen dan mensen die gewoon trainen en een hardloopwedstrijd lopen; weet niet waarom.

 4. Suzanne 09 mei 2014 at 13:32

  Wat mooi! Ik ga je zeker sponsoren :)

 5. Karin 09 mei 2014 at 21:12

  Wat goed van je! Ik heb zojuist een bedrag(je) gedoneerd. Succes!

  1. Marieke 10 mei 2014 at 09:36

   Heel lief Karin, dankjewel!

 6. Mieke 10 mei 2014 at 14:57

  Wat goed dat je dit combineert! En wat een goed doel.
  Ik ga ook doneren!

  1. Marieke 11 mei 2014 at 22:48

   Bedankt voor je bijdrage Mieke, blij mee!

 7. Marcella 10 mei 2014 at 23:48

  Prachtig initiatief Marieke!

 8. Paul 11 mei 2014 at 12:22

  Mooi doel heb je uitgekozen! Ik heb je gesponsord! Succes met de voorbereidingen en zet ‘m op Marieke!

  1. Marieke 11 mei 2014 at 12:41

   Superlief Paul, dankjewel!

 9. Chezzelia 13 mei 2014 at 09:49

  Natuurlijk help ik jou mee! Alleen uhm… volgende week na mijn salaris haha! Succes met de voorbereidingen maar dat gaat je zeker lukken!