Lekkere Ladiesrun Rotterdam

Ein-de-lijk kon ik ‘m eens lopen: de Ladiesrun Rotterdam. Ik had het me al twee keer eerder voorgenomen, maar vorig jaar was ik op vakantie en in 2012 geblesseerd. Het moest er nu maar eens van komen, lekker in m’n eigen stad!

Ik zou de 10 km met mijn schoonzusje Roelie lopen, maar zij is momenteel helaas geblesseerd en moet rust houden, altijd frustrerend voor een sporter. Ik hoefde echter niet in mijn eentje naar Rotterdam-Zuid af te reizen, want vriendin Veerle (initiatiefneemster van het Dam tot Dam-team) nam Roelies startnummer over. Gezelligheid!

Het was mooi weer, zelfs iets warmer dan voorspeld. Ik zeg altijd dat ik een mooi weer-loper ben, maar de laatste keer Minocycline back order in Nijmegen viel dat behoorlijk tegen, haha… Ik trok voor het eerst mijn nieuwe korte Nike-broekje aan, modelletje wielrenner. Die losse korte broekjes zijn leuk, maar kruipen helaas altijd omhoog tijdens het rennen. Bij langere afstanden gaan mijn benen zweten én schuren, wat geen prettige combi is. Deze korte tight is misschien iets minder charmant, maar wel erg functioneel: er zit een strakke rand aan de pijpjes waardoor ie goed blijft zitten. Ik zeg: mijn nieuwe lievelingsbroekje!

Buy rogaine at cvs

De start van de Ladiesrun was vA?A?r Ahoy, de finish binnen én Ahoy. Dat leek me leuk! Maar goed, eerst moest er nog ‘even! 10 km worden afgelegd. De sfeer was goed, de meeste dames waren in het roze, en ik had er veel zin in. Ik richt me dit jaar niet zo op tijd, ik ben natuurlijk vooral mijn afstand aan het uitbouwen richting de halve marathon, maar binnen het uur finishen zou mooi zijn en dat was dus mijn streven.

De eerste 2-3 km was het erg druk op het parcours, dat grotendeels door en om het Zuiderpark liep. Ik hoefde niet zo nodig snel te starten, maar sommige dames liepen me toch echt voor de voeten. Ik heb heel wat gezigzagd en ‘sorry!! geroepen om een voor mij prettig tempo te vinden. Ik werd zelfs nog pootjegehaakt, ik kon maar nét overeind blijven. Daarna kon het genieten gelukkig beginnen.

En hetéwas echt héél leuk. De route was mooi, ik had nog nooit eerder in dat park gelopen aangezien ik helemaal aan de andere kant van de stad woon. Het was warm, best pittig, maar daardoor stonden er wel veel mensen langs de kant. Op een gegeven moment kreeg ik er gewoon kippenvel van, zo druk was het. Daarom doe ik mee aan dit soort events, geweldig! (Beetje jammer wel dat ik mijn trouwste supporter Johan niet heb gespot…)

Bij het 5 km-punt zat ik mooi op schema om iets onder het uur te eindigen. Dit tempo moest ik zien vol te houden. Rond de 7,5 km begon ik het echter zwaar te krijgen. Ik had het heet en mijn benen verzuurden. Ik kon geen bruggetje of heuveltje meer zien, maar helaas waren het er best wat. Het laatste stuk had ik het idee dat ik bijna stilstond. Waar bleef Ahoy?!

Bij het laatste bochtje richting finish kon ik toch nog iets versnellen. Met een grote grijns liep ik Ahoy in, waar ook weer heel veel toeschouwers klapten en juichten. Met mijn handen in de lucht liep ik de laatste meters, daarna was ik op. Eindtijd: 58.16 volgens mijn app, 58.18 volgens de officiéle tijdmeting. Dikke prima!

Weer een mooie medaille erbij! Next up: Effexor over the counter We Own The Night op 7 juni!

Follow on Bloglovin

21 Comments

 1. Joëlle 03 juni 2014 at 07:57

  Leuk! Trouwens, bij de H&M hebben ze nu ook van die broekjes waar zo’n wielrenbroekje onderzit, maar dan shortstof erover heen. Misschien nog war voor jou? Schuurt niet en ziet er toch uit als een short.

  1. Suzanne 03 juni 2014 at 08:53

   Die kruipt bij mij net zo hard omhoog, hihi just saying..

  2. Marieke 03 juni 2014 at 09:08

   Hmmm, misschien eens proberen, duur zal ie niet zijn. Het voordeel van dit broekje is dat er echt zo’n strak randje aan de onderkant zit waardoor ie echt goed blijft zitten.

   1. Suzanne 03 juni 2014 at 17:44

    Welk broekje heb je hier aan dan? Deze spreekt mij juist heel erg aan!

    1. Marieke 04 juni 2014 at 09:50

     Ja, dit is dat Nike-broekje met die strakke randjes bij de pijp. Ideaal! Maar een extra (goedkoper) broekje kan natuurlijk nooit kwaad, dus misschien moet ik die van H&M ook eens proberen.

 2. Zina 03 juni 2014 at 08:19

  Nogmaals, hele nette tijd! Die laatste meters zijn áltijd killing.

 3. Suzanne 03 juni 2014 at 08:55

  Good job! Veel succes zaterdag! Ik loop zondag hopelijk mijn eerst run ooit ! De 5 kilometer bij de ladiesrun in Groningen. Ik hoop dat ik het net zo mag ervaren.

 4. Tessa 03 juni 2014 at 09:10

  Ziet er superleuk uit, misschien iets voor volgend jaar :-)

 5. Ines 03 juni 2014 at 09:32

  Goed gedaan! :D

 6. Bente 03 juni 2014 at 09:43

  Mooie tijd! En jeetje… wat een roze sliert met vrouwen zeg :P

 7. marleen 03 juni 2014 at 09:46

  ik draag ook altijd van die strakke tights op deze lengte! korter moet ik niet hebben, dat schuurt ook. :s en ik doe er altijd een shortje overheen omdat ik dat leuker vind staan haha. leuk verslag en goed gelopen!

 8. Rianne 03 juni 2014 at 10:32

  Wauw goed!!

 9. Anke 03 juni 2014 at 17:40

  Ziet er leuk uit! Mooi effect als iedereen dezelfde kleur draagt!

 10. Daphna 03 juni 2014 at 18:41

  Helaas kon ik niet, ik heb echt iets gemist! Wat een ontzettend goed tijd trouwens! Goed bezig!! X

  1. Daphna 03 juni 2014 at 18:42

   * goede* natuurlijk ;)

 11. Marcella 03 juni 2014 at 19:23

  Jeujjj, goed bezig topper!

 12. Mieke 03 juni 2014 at 20:45

  Fijn dat het zo lekker ging! Het broekje lijkt me super handig.

 13. Paul 04 juni 2014 at 16:20

  Mooie prestatie!

 14. Willemvk 05 juni 2014 at 12:55

  Netjes gedaan

 15. Lindsay | lindsayvallen.nl 06 juni 2014 at 14:47

  WAT een tijd Marieke, ik schreef het al op Instagram, you did so good!
  En ik heb ook slechte ervaring met H&M hardloopbroekjes (helaas!) dus ga ook maar een dure, strakke short van Nike kopen (charming ;-)
  Zin in morgen, mijn doel is onder het uur eindigen, hoop dat het lukt met al die keitjes en parcours. Binnenstad vond ik erg lastig met bv Singelloop en Meidenloop Utrecht, door de verschillende onstabiele ondergronden. Maar sowieso zin in! Tot morgen! :-) X

 16. Annemieke 07 juni 2014 at 10:13

  Leuk verslag! Ik vond het ook super leuk. Gave route, op verschillende plekken goede muziek en dat vele publiek, jaa, echt top! Die drukte hoort er een beetje bij. Ik hoop zo dat ik me vanavond beter voel, maar ben sinds gister ziek, dus ben bang dat ik WOTN moet skippen. Jij alvast heel veel succes!