I owned the night… met een PR!

Best cannabis seeds bank

Ik stapte vannacht om 02.30 uur fris gedoucht, nog vol adrenaline en met een grote grijns m’n bed in. We Own The Night van Nike zit erop en ik heb m’n kettinkje dik verdiend. Amsterdam, I owned you! En hoe: ik liep een PR op de 10 km!

Het was een race waar maanden naar werd uitgekeken. Bijna iedereen die ik (online) ken, van het vrouwelijke geslacht is én hardloopt, had zich aangemeld voor deze tweede editie van We Own The Night. Natuurlijk waren we met (bijna) de hele GirlsLove2Run Crew ook van de partij!

Samen met Rotterdamse crew buddies Lin, Madelon Purchase cleocin antibiotic side en Daphna at ik van tevoren nog een hapje in onze eigen stad. De start van WOTN was pas ’s avonds om 22.30 uur (blame it on the name). We kozen voor Vapiano, waar je lekkere pasta’s en pizza’s kunt eten voor een schappelijke prijs. Ik ging voor een simpele fusili met tomatensaus, want moeilijke kruiden en knoflook leek me niet zo’n goed idee. Daarna nog een kopje thee bij Madelon thuis en hup, de auto in. Off to Amsterdam, naar het Olympisch Stadion!

We hadden mazzel, want we kregen als GL2R Crew een VIP-bandje bij binnenkomst. Dat betekende dat we toegang hadden tot een enorme witte tent, waar we rustig konden chillen, kletsen én onbeperkt VitaCoco drinken. (Met dat laatste ben ik overigens direct gestopt toen ik van crew buddies vernam dat de rijen voor de wc’s ellenlang waren.)

De sfeer in het stadion was goed, iedereen lachte en had er zin in. Langzaam maar zeker stroomde het vol en ik keek m’n ogen uit. Wat een vette locatie om te starten én finishen. Natuurlijk werden er de nodige selfies en andere foto’s gemaakt, zoals het hoort met al die bloggers, Instagrammers en Twitteraars onder elkaar. Men, wat was dit al leuk!

Dan de run, want daar ging het natuurlijk eigenlijk om. Ik had echt nul verwachtingen en voornemens. Oh ja, ik wilde net als vorige week bij de Ladiesrun Rotterdam onder het uur finishen. Verder zag ik het wel; het parcours zou lastig zijn met klinkers, bruggetjes en in het donker. Ik zou gewoon genieten en het wel zien.

Eva Simons draaide opzwepende muziek en er was een warming-up door de fanatieke trainers van onze HIIT-training. Ik deed maar half mee, want ik wilde niet te veel energie verspillen. Die zou ik onderweg nog hard nodig hebben. Spying app, How to hack messages in iphone. Lucky us mochten we helemaal vooraan starten. Vooral voor mij een enorme luxe, want ik ben niet de snelste en moet dan vaak genoegen nemen met een vak dat veel later aan de race begint. En je weet vast, checkémijn Marathon Rotterdam-verslag, hoe irritant dat kan zijn.

Foto: Nike Running Facebook

Nu waren we dus héél gauw weg, na de ‘Go!! van Arie Boomsma. Natuurlijk haalden alle snelle meiden mij direct in, maar dat gaf niet. Ik ging aan de rechterkant lopen; zo hadden zij geen last van mij en ik niet van hen. Vanaf de eerste meters voelde ik dat het mijn omstandigheden waren: ik loop graag ’s avonds en ook de temperatuur was aan mij besteed. Waar anderen stuk gingen van de warmte en benauwdheid, had ik er weinig last van. Ik zweette wel flink, maar had genoeg lucht.

Dus ging het goed. En goed. En na 5 km nog steeds goed. Op 7 km had ik nog steeds geen dip. Ik voelde dat ik lekker bezig was, het ging me zo makkelijk af. Mijn benen deden wat ze moesten doen, de tweede helft had ik zelfs het gevoel dat ik vloog! Ik kon meiden inhalen, handjeklap doen met de toeschouwers en daadwerkelijk genieten van de omgeving waarin ik liep. Amsterdam by night: een donker Vondelpark, de grachten, PC Hooftstraat én (het hoogtepunt voor mij) een verlicht Rijksmuseum waar we onderdoor gingen. WAUW.

Toen we weer bij het stadion in de buurt kwamen, hadéik volgens mijn Nike Running-app de 10 km allang gehaald. Altijd frustrerend, haha. Waar bleef die finish? Na 300 meter kwam ie dan toch! Ik sloot de app af en kreeg een melding dat ik mijn snelste 10 km A?A?it had gelopen: een tijd van 55.14. Een DIK PR, whoohoooo!

Omdat de race dus langer was (had iedereen, dus lag niet aan mijn telefoon), is mijn officiéle eindtijd 56.50 geworden. Ook niet verkeerd natuurlijk, aangezien ik vorige week nog 58.13 liep. Zo cool dat ik helemaal blanco aan de race begon en met een PR (want ik vind dat die telt) eindigde. In plaats van een medaille kregen we een supermooi kettinkje van The Boyscouts, dat ik van plan ben veel te gaan dragen.

Na afloop praatten we in de tent na onder het genot van bubbels en Tony!s Chocolonely (!) die in de gift bag zat. Er waren mooie prestaties geleverd door de crew, bijna iedereen had lekker gelopen. Aangezien we nog een flink stuk moesten rijden, gingen Madelon, Lin, Daphna en ik op een gegeven moment toch maar op huis aan.

Next up: de Dam tot Damloop in september! Aiks!

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

27 reacties

 1. Wat een superleuk verslag heb je geschreven! WOTN ziet er heel leuk uit en je hebt het supergoed gedaan, gefeliciteerd!

 2. Ah, wat een geweldig verslag en wat super goed van je PR! Foto’s gister op Instagram zagen er al jaloersmakend uit, maar nu baal ik helemaal. Helaas moest ik WOTN aan me voorbij laten gaan vanwege een griepje, maar thnx voor het meegenieten via je verslag. Top gedaan!

 3. Superleuk stuk, meis!! En wat een goeie tijd!

  Ik liep uiteindelijk 58:42, exact gelijk aan mijn PR (haha zuur!), maar als het parcours 10km was geweest, was dit ook voor mij een PR geweest besef ik me net.. Ah, ik tel hem gewoon!! Tot snel!

  X

 4. Super goeie tijd! Het moest er ook een keer van komen, een nieuw PR, aangezien je de laatste tijd volgens mij heel goed aan het trainen bent. Well done! :)

 5. Leuk verslag. Wat top dat je een pr liep! En de goodiebag was ook goed zo te zien!! Heel jammer dat ik er niet bij kon zijn… volgende keer weer!

 6. Super knappe tijd!

  Ik houd niet zo van rennen in het donker maar op de foto’s ziet de sfeer er geweldig uit! En als het zo warm is ben ik zelf meestal snel buiten adem maar het voordeel is dat je spieren warm blijven en het rennen makkelijk gaat!

 7. Ziet eruit als een hele leuke dag! In Spanje hebben ze helaas geen WOTN, maar misschien wordt het tijd om een vlucht te regelen naar NL volgend jaar rond WOTN, want het ziet er super gaaf uit!

 8. Oh Marieke wat goed! Ik vind het zo jammer dat ik door die rot enkel blessure niet kon mee doen.. Had graag de wedstrijd gelopen en daarna een praatje met jullie allen gemaakt…. Hopelijk de volgende keer beter! Liefs, Kirsten

 9. Je verslag is erg leuk om te lezen! Wat een prestatie, good job :D! Ik doe het je niet na, ha ha!

  En jaaa Tony; lekkerrrr

 10. Wat een leuke verslag, je enthousiasme spat er helemaal vanaf! En terecht, want wat een prestatie, gefeliciteerd! X

 11. Gefeliciteerd, super gedaan! Heerlijk is dat hè, als een wedstrijd helemaal loopt zoals het moet. Van jouw 10K-tijd kan ik alleen nog maar dromen: moet je nagaan wat voor tijd je straks kunt neerzetten op de 10 als je op je halve marathonconditie zit.

 12. Wauw wat goed! Ik liep mijn eerste 10 km ooit samen met mijn zus, omdat die het echt heel moeilijk had ben ik bij de gebleven en heb mij als een soort drilmeester gedragen zodat we de 10km uitliepen. Nu ga ik ook trainen voor de dam tot dam, misschien zie ik je daar wel!

 13. Wauw gefeliciteerd! Ik hoop dat ik ooit eens een we own the night mag lopen! Ziet er zo geweldig uit!

 14. Nogmaals: echt super snel jij! Roadrunner :-) Ik heb ook 10.3K op mijn meter staan hoor, dus zeker heb je een PR! Leuk je weer eens gezien te hebben, altijd gezellig offline events naast het online volgen :-) Geniet lekker van de rustdag en dan weer verder! Halve marathon baby! :-D xxx

 15. Super goed gedaan!! En wat heerlijk om je verslag terug te lezen en alle foto’s te zien. Was een superavond! THNX. X

 16. Jaa super goed gedaan! Wat heerlijk om in een flow te lopen hè? En dan ook nog bekroond met een PR! Super!