Road to 21K: Back on track

Yeah baby, mijn zelfvertrouwen is weer terug! In mijn vorige update vertelde ik dat ik het even he-le-maal kwijt was na mijn PR tijdens We Own The Night. Ik had er gewoon geen zin meer in. Deze maand heb ik het drie keer per week lopen echter weer opgepakt en gaan we weer de goede kant op. Gisteren liep ik 14 km, whoehooeee!

Het irritante van hardlopen is dat je conditie als sneeuw voor de zon lijkt te zijn verdwenen als je het een paar weekjes laat versloffen. Ik had bijvoorbeeld netjes opgebouwd tot 15 km en lag héél ruim op schema voor mijn halve marathon van Amsterdam. Waarom ik dan opeens die motivatie kan kwijtraken is me nog altijd een raadsel, maar feit is dat ik flink terugzakte.

Ik kon wel janken, tijdens het eerste rondje van deze maand met mijn schoonfamilie. Ik had moeite met 4,5 km en moest zelfs een aantal keer stoppen. Had ik daar nu zo hard voor getraind? Zo zou ik die 21 km nooooit halen! Gelukkig ben ik inmiddels door ervaring veel wijzer geworden: ja, het zakt snel weg, mA?A?r je bouwt het ook sneller weer op. Niet luisteren naar je gevoel dus, maar naar je verstand. Die family run was slechts het begin; de keer erna was mijn 6 km alweer leuk en de 7,5 km die volgde ook. De Run & Juice Club Order dipyridamole pronunciation Cleocin cream price in egypt was gezellig en motiverend, de dag erna redde ik het met Johan ‘gewoon! tot 10 km. Vervolgens liep ik (naast korte afstanden) nog twee keer 12 km.

Gisteren was ik dus vastbesloten om de 14 km aan te tikken. Ik reed met mijn autootje naar de Kralingse Plas (ik zou er ook naartoe kunnen rennen, maar dan kom ik veel hatelijke kruispunten met stoplichten tegen en dat wilde ik nu niet), waar ik twee rondjes en nog een recht stuk eraan vast rende. Een klein zonnetje, mooie omgeving, veel mede-sporters en fitte benen. Men, wat voelde dat lekker!

Van een zeer moeizame 4,5 km op 6 juli naar een heerlijke 14 km op 30 juli. Het kA?n echt, je doel is niet verloren als je eventjes een pauze neemt. Want boven alles moet hardlopen vooral leuk blijven!

De Dam tot Damloop is in ieder geval in zicht! Ik heb nu ! 430 opgehaald voor Stichting Energy4All en zou daar heel graag ! 500 van willen maken. Wil je me sponsoren? Dat kan via DEZE LINK. Alvast onwijs bedankt!

Follow on Bloglovin Order antivert medication

20 Comments

 1. Linda 31 juli 2014 at 09:27

  Goed bezig! Mijn conditie is op dit moment ook redelijk weg, ik loop nu 7,5 km en met de Dam tot Dam in zicht krijg ik het toch wel warm

 2. Sabine 31 juli 2014 at 10:24

  Ah! Toevallig heb ik ook net een loopblogje gepost en ook de halve van Amsterdam in de planning gezet, leuk! :D

  1. Marieke 31 juli 2014 at 10:29

   Die heb ik allaaaaang gezien en er ook op gereageerd. ;) Succes met je training!

 3. Jorien 31 juli 2014 at 10:34

  Stom hè, dat je ineens zo’n dip kan hebben. Goed dat je het weer hebt opgepakt en er weer zin in hebt! En ook fijn dat je nu zulke stappen maakt! Die halve marathon komt zo wel goed :)

 4. Bente 31 juli 2014 at 10:40

  Ik hoop dat het bij mij ook zo gaat ;) heb de afgelopen weken ook een beetje stil gestaan en zaterdag (met de damloop in het vooruitzicht) mijn hardloopschoenen weer aangetrokken, 6 kilometer hel kan ik je vertellen. Hopelijk loop ik over een maand ook weer lachend 14 kilometer!

 5. Wendy 31 juli 2014 at 11:31

  Nice! Die DtD ga je helemaal redden en de HM natuurlijk ook :)

  Ik had gisteren hetzelfde doel, maar redde het net niet helaas door verschillende suffe dingen tijdens de run. Maar goed, we gaan zaterdag of anders volgende week woensdag in de reprise :)

  Overigens ben ik al blij dat ik de 12K nu red zonder blessures of wat dan ook, en ook zonder spierpijn de dag erna. Overwinning!

 6. Annemieke 31 juli 2014 at 12:13

  Herkenbaar dat je conditie idd snel wat inzakt, maar gelukkig niet snel naar het 0 punt zakt en idd, je bouwt het in no time weer op. Keep up the good work en succes komende weken. BTW, cool dat je 2x hetzelfde rondje loopt. Ik wil dat ook kunnen, maar haak dan altijd af of toch ergens anders naar toe lopen.

  1. Marieke 31 juli 2014 at 12:31

   Mja, 2x zelfde rondje is idd niet ideaal, ik moet eigenlijk op zoek naar nieuwe routes. Maar heb echt een hekel aan kruispunten en/of stoplichten en daar heb je er in de grote stad natuurlijk nogal veel van. ;)

 7. Shirley 31 juli 2014 at 12:34

  Lekker bezig! Ik heb je nog even een klein beetje gesponsord en het bedrag 450 euro gemaakt. Go, go, go!

 8. Mieke 31 juli 2014 at 13:08

  Goed bezig zeg! Heerlijk dat je weer zo in je flow zit.
  Zelf blijf ik de laatste tijd een beetje hangen in niet vaak genoeg lopen en te korte rondjes. Hopelijk komt die flow bij mij ook snel weer terug.

 9. Deborah 31 juli 2014 at 13:46

  Wat een heerlijke motiverende blogpost!!
  Heb al sinds mei niet meer gelopen. En iedere keer dat ik weer wil beginnen is er weer een ander excuus …
  Helemaal top dat je al weer zo’n eind bent. Dat gaat vast goed komen met deze instelling!

 10. Daphna 01 augustus 2014 at 15:45

  Yeaaaah! Jij bent zo goed bezig! Ik kom er maar niet in.. Misschien is augustus meer mijn maand haha.

 11. Saskia 02 augustus 2014 at 12:01

  Knap hoor! Petje af

 12. Marcella 02 augustus 2014 at 15:13

  Wat goed dat je zoveel progressie hebt gemaakt topper! Ik ben de afgelopen maanden steeds minder snel gaan fietsen. Maar ik ben dan ook best moe de afgelopen weken. Aan vakantie toe eigenlijk

 13. Rianne 04 augustus 2014 at 10:39

  Wat goed!! Wel een motivatie post voor mij, na de laatste keer hardlopen (heel lang geleden) zag ik het ook niet meer zitten.. Maar ik moet ook echt weer beginnen.

 14. Emma 04 augustus 2014 at 16:26

  Vandaag liep ik voor de eerste keer een rondje, maar ik deed het helemaal fout!
  Ik begon gelijk hard te rennen en was daardoor al moe na 7 minuten.
  Daarom ben ik nu allemaal hardloopblogs aan het bekijken met tips.
  Ik heb ook een doel! Volgend jaar wil ik de KIKA run meerennen.
  Je kan kiezen tussen 5 of 10 kilometer.
  Het liefst wil ik de 10 , maar ik weet nog niet of dat lukt. Ik ga mn best doen en hard trainen :D

  1. Marieke 04 augustus 2014 at 16:53

   Leuk dat je bent begonnen met hardlopen Emma! Maar inderdaad, je moet het heel rustig opbouwen en geduld hebben (ook vanwege kans op blessures). Begin op een voor jou prettig tempo en breid de afstand steeds ietsje uit. De snelheid komt later wel! Er zijn ook goede schema’s als je dat fijn vindt. Succes met je training!

 15. Lindsay | lindsayvallen.nl 05 augustus 2014 at 16:20

  Herkenbaar! Maar inmiddels heb ik geaccepteerd dat dat misschien wel een hardloop-dingetje is. Soms heb je nu eenmaal meer zin dan anders! Enne, tot dusver ben je altijd weer verder gegaan toch! Dat bedoel ik :-) Good busy teamcaptain! (y) :-) xxx

 16. Maurits 11 augustus 2014 at 15:51

  Wauw, wat een prachtige locatie om hard te lopen!