Stappen en slapen met de UP24

Al een tijdje dacht ik na over een activity tracker, zo!n bandje om je pols dat meet wat je de hele dag eigenlijk doet. Ik wilde eerst de Nike Fuelband, maar die vond ik toch wat te beperkt. Toen las ik bij Cynthia een uitgebreide review van de Jawbone UP24 en was ik verkocht. Dat zou ‘m worden!

Ik heb ‘m nu een kleine maand, dus leek het me wel leuk om er een blog aan te wijden. Ik krijg namelijk regelmatig de vraag of ie bevalt. Om daar maar gelijk antwoord op te geven: ja! Ik heb de UP vanaf dag 1 om en sindsdien eigenlijk alleen met douchen en zwemmen even afgedaan. Dat is namelijk een ieniemienie minpuntje: je kunt de UP24 dragen in de regen en tijdens het sporten mag je volop zweten, maar onderdompelen in water trekt ie niet.

Stappen
De Jawbone UP24 is eigenlijk gewoon een stappenteller. Maar wel eentje die daarnaast nog meer kan dan dat. De hele dag houdt ie bij welke afstanden je aflegt. Of je nu een rondje hardloopt, een wandelingetje naar het station maakt of koffie haalt voor je collega!s: alles telt. Het bandje om je pols is gekoppeld aan een app op je telefoon (iOS en Android) waarin je je vorderingen kunt aflezen. Deze wordt constant via bluetooth geA?pdate.

Van tevoren stel je een dagelijks doel in. UP geeft op basis van je leeftijd, geslacht, etc. een suggestie hiervoor, maar die kun je omlaag of omhoog bijstellen. Ik heb ‘m op de aanbevolen 10.000 stappen per dag laten staan en ik moet zeggen: dat is pittig!

Ik neem !s ochtends niet meer de tram naar het station, maar ik loop. En dat doe ik op de terugweg weer. Feit blijft dat ik een kantoorbaan heb en het lastig is om daar echt meters te maken. Kijkend in mijn ‘Levenslijn’, waar alle activiteit op wordt bijgehouden en ik makkelijk kan terugscrollen, haal ik de 10.000 stappen alleen als ik !s avonds nog een rondje ga hardlopen of een afspraak heb waar ik naartoe kan wandelen. Order tofranil children Note to self Ashwagandha capsule price in pakistan : daar is dus nog ruimte voor verbetering! Misschien moet ik op mijn werk vaker de trap nemen in plaats van de lift, maar we zitten op de 7e verdieping… Niet héél aantrekkelijk, haha.

Slapen
Het leuke is dat UP ook bijhoudt hoe je slaapt. Hoe lang, hoe diep, het aantal keer dat je wakker wordt… Zodra je gaat slapen, zet je het bandje op de slaapstand. Vervolgens is het heel grappig om !s ochtends te checken of de slaapcijfers kloppen met je gevoel.

Ik kreeg van UP de bevestiging dat ik doordeweeks veel te kort slaap. Het aanbevolen aantal uur stond op acht, maar dat had ik -mezelf kennende- al bijgesteld naar zeven. Helaas haal ik dat, behalve in het weekend, ook echt zelden. Ik blijf te lang wakker en de wekker gaat nu eenmaal standaard genadeloos om 6.30 uur. Dan zou je zeggen: ‘Ga dan eerder naar bed!! Maar gek genoeg lukt dat me niet, ik vind gewoon veel andere dingen leuker dan op tijd te gaan slapen. Ik ben laat thuis uit mijn werk, moet daarna nog eten en dan wil ik ook nog wat aan m!n avond hebben. Ach, ik haal het op zaterdag en zondag wel weer in. ;)

En verder nog…
Je kunt de UP24 aan verschillende andere apps koppelen, zoals RunKeeper en MyFitnessPal. Helaas loop ik hard met de Nike Running-app, die dan weer net niet te integreren is. Je kunt wel handmatig sportsessies invoeren, zoals yoga, zwemmen, crosstraining en nog veel meer.

Verder kun je in de UP-app bijhouden wat je eet, zodat je een nog beter beeld krijgt van je lichamelijke gesteldheid. Ik doe dat echter al met Foodzy en die is helaas ook (nog) niet te koppelen, dus laat ik dat zitten. Ik heb geen zin om dat twee keer te moeten doen.

Daarnaast kun je teamgenoten toevoegen, wiens activiteiten je dan ook krijgt te zien. Zo kun je elkaar aanmoedigen, erg grappig. Ook schotelt UP je dagelijks een aantal wist-je-dat!jes en je eigen gemiddelden voor.

De batterij van de UP gaat ruim zeven dagen mee, dat is echt handig. Opladen doe je door middel van een bijgeleverd klein kabeltje en een usb-uitgang van je computer of laptop. Mijn eerste UP was steeds na twee dagen al leeg, heel irritant, maar gelukkig kreeg ik van Wehkamp (waar ik ‘m besteld had) snel en kosteloos een nieuwe die wel goed werkt.

Niet noodzakelijk, wel leuk
Lang verhaal, maar de conclusie is dus dat ik het een geinige gadget vind die je vooral heel bewust maakt van wat je op een dag doet. Noodzakelijk? Dat niet… Leuk? Dat wel! Omdat het voldoening geeft als je je doelen behaalt, maak ik ook echt andere keuzes ! al kan dit nog wel wat beter. Bovendien vind ik dat ie er, vergeleken met andere activity trackers, stijlvol uitziet. Toch mooi meegenomen!

De Jawbone UP24 is via verschillende webshops verkrijgbaar in de maten S, M en L, waaronder bij bol.com. Ik heb zelf maat M; die zit wat losser om mijn pols en verschuift soms iets, maar dat vind ik wel prettig. Ik hou niet zo van strak. How much bactrim is too much

Follow on Bloglovin

22 Comments

 1. Linda 05 augustus 2014 at 07:18

  Een leuk speeltje! Ik wil ook graag een activiteitentracker, qua uiterlijk zeg ik Nike fuel al is bij deze het uiterlijk ook mooi! Nu twijfel ik weer ;)

 2. Martine 05 augustus 2014 at 07:24

  Klinkt heel leuk! Maar ik vind het wel best prijzig voor een hebbedingetje.. Kent iemand een goede en goedkopere versie ?

 3. Lauriëtte 05 augustus 2014 at 08:17

  Fijne review! Heb altijd getwijfeld tussen de Fitbit en Up, maar wacht toch nog even op de eventuele iWatch. Had wel verwacht dat je met de Up kon zwemmen en douchen eigenlijk! Balen dat dat niet kan :(

  1. Marieke 05 augustus 2014 at 09:22

   Ja, naar de iWatch ben ik ook heel benieuwd! Is al bekend wanneer die op de markt komt?

   1. Lauriëtte 14 augustus 2014 at 12:50

    9 september is de keynote! Dan zullen ze hem wel aankondigen en zal het nog wel even duren voordat die te koop is haha! ;)

 4. Joyce 05 augustus 2014 at 08:20

  Mooi uitgebreid artikel over de jaw bone! Hier staat hij op minn verlanglijstje. Zal nog wel even duren omdat ik hem niet noodzakelijk vind.

 5. Shirley 05 augustus 2014 at 08:26

  Ik heb hem ook en ben er dól op! Ik werk thuis en ga regelmatig een blokje om om de 10 000 stappen te halen. Slapen doe ik heel slecht met een terrorbaby hier in huis, maar het is stiekem wel fijn om dat zwart op wit te hebben; kijk, ik slaap écht slecht en stel me niet aan, haha ;)

 6. Shirley 05 augustus 2014 at 08:27

  O, en dat van beweging wist ik niet, dat ik dat kon instellen, haha. Even zoeken ;) Volgens mij kan ‘ie veel meer dan ik dacht…

 7. Andrea 05 augustus 2014 at 09:31

  Leuk! Ik heb zelf al een hele tijd de nike fuelband, maar deze klinkt ook wel erg leuk. Inderdaad wat uitgebreider. hmmmm dilemma’s

 8. Bente 05 augustus 2014 at 09:40

  Ik ben bij dit soort apparaten toch altijd een beetje ‘bang’ dat ik er na een maand helemaal niet meer naar omkijk.. Fijn dat ie jou iig bevalt!

 9. Jorien 05 augustus 2014 at 09:49

  Deze is echt uitgebreid zeg, leuk! Ik heb laatst ook zitten kijken naar een activitytracker, maar ik ben, net als Bente, een beetje bang dat ik hem eerst veel draag maar dat ‘ie dan in de vergetelheid raakt (en daar vind ik hem een beetje te prijzig voor) en dat zou zonde zijn!

 10. Kim 05 augustus 2014 at 16:55

  Wat leuk om te zien dat het jou ook zo goed bevalt! :) Ik heb hem nu ook ongeveer een maandje en ik moet zeggen dat mijn UP bandje er zeker voor zorgt dat ik wat vaker loop tijdens mijn werk en ik soms zelfs een halte eerder uitstap(!). Mijn vriend is er ook wel blij mee, aangezien ik nu savonds wel eens naar de vuilnisbak loop omdat ik er nog een aantal stappen bij moet hebben haha. De 10.000 is inderdaad best wel een uitdaging, maar het zorgt er zeker voor dat je een echt doel voor ogen hebt. Leuk ook om zo een review te lezen ;)

 11. Fleur 05 augustus 2014 at 17:54

  Klinkt leuk! Ik vroeg me wel af of hij altijd perse om je pols moet of kan hij ook (zoals bepaalde apps die stappen tellen) ook soms in je broekzak of tas? Ik werk in de zorg en daar maak ik soms wel veel meters maar ivm hygiene mag je daar niets om je pols hebben. Als het ook anders kan zou ik wel erg geïnteresseerd zijn!

 12. Elsbeth 05 augustus 2014 at 19:03

  Ik wil er ook een maar helaas kan het niet met een samsung s4 mini. Ik heb daarom gewoon maar een (gratis) stappenteller-app gedownload (Accupedo). Die 10.000 is veel! Ik werk voornamelijk vanaf huis en met lopend boodschappen doen kom ik maar tot 2500 of zo dus eigenlijk zou ik er nog een uur of zo op uit moeten dagelijks…pfff….

 13. Rozemarijn 05 augustus 2014 at 19:15

  Tip: ga met de lift naar de 4e verdieping en loop daarna met de trap naar de 7e:D toch stappen erbij! Lijkt me echt leuk om er zo eentje te hebben!

 14. Eline 06 augustus 2014 at 11:14

  Ik mag een dergelijk apparaat kopen van mezelf als ik 25 kilo afgevallen ben. Ben er echter nog niet over uit welke ik precies wil. Lastig al die keuzes!

 15. Marcella 06 augustus 2014 at 21:23

  Erg leuk om te lezen Marieke! Ik vind hem erg mooi en het werkt zo stimulerend om te zien hoeveel je beweegt. Wat een fijn overzicht van je statistieken. Alleen al dat inzicht is onwijs goed, het helpt je om toch een rondje extra te lopen voor wat extra stappen. Ik hou m’n beweging nu bij in de Moves App, maar mijn nieuwe gadget is momenteel onderweg uit Amerika. Eentje waarmee ik ook kan zwemmen, perfect dus! Ik ben erg nieuwsgierig hoe het werkt en naar de slaapscores, dat heb ik nooit gemeten.

 16. Julie Hapjesprincess 07 augustus 2014 at 09:48

  Dit wil ik ook!!!! Van Samsung en Nike heb ik hem ook al gezien. Geen idee welke beter zou zijn. Kan iemand vergelijken?

 17. inge 11 augustus 2014 at 11:34

  dat is een duur ding zeg, ik had een gratis stappenteller en kwam er toen ook al achter dat 10.000 stappen op een dag best nog wat is!
  nu al weken niet aan gekomen ook, want weer door pootje gegaan :-(
  ziet er idd leuk uit ook, maar dat mag ook wel voor dat geld ;-)

 18. inge 11 augustus 2014 at 11:35

  en weg is m’n reactie?

  1. Marieke 11 augustus 2014 at 17:01

   Ik had een nieuwe anti-spam plugin… Die deed het iets te goed, haha. Moest allemaal reacties uit de spamfilter vissen.

 19. Tisha 14 augustus 2014 at 13:32

  Ik vind het zo duur :( Daarbij komt dat het inderdaad niet echt nodig is, en mijn studentenbudget laat het dan niet echt toe!
  Maar hij ziet er echt supermooi uit!