Geboekt: droomreis

Nog vier maanden geduld. Nog vier maanden aftellen. Nog vier maanden voorpret. Ik kan bijna niet wachten en barst nu al uit elkaar van geluk, laat staan als het eindelijk zover is: in december gaan Johan en ik onze droomreis maken!

Als mij de vraag werd gesteld welke reisbestemming bovenaan mijn wensenlijstje staat, in blogtags bijvoorbeeld, noemde ik dit land altijd als mijn onbetwiste nummer 1. Gelukkig geldtédit voor Johan ook, dus hadden we samen al heel lang het voornemen om, zodra ons huis verkocht zou zijn en we een nieuw plekje gevonden zouden hebben, hard te gaan sparen om deze droom uit te laten komen.

Maar goed, die huizencrisis hA?? Die zorgt ervoor dat onze leuke benedenwoning al ruim 2,5 jaar te koop staat en we het inmiddels zat zijn om te wachten op betere tijden. Wij willen dit zo graag! Je leeft maar één keer, je moet dromen nu laten uitkomen en niet uitstellen (als het even kan). Wie weet komt er wel helemaal geen ‘later!.

En dus hebben we deze week geboekt! Na heel wat heen-en-weer gemail met verschillende reisaanbieders over offertes voor de voor ons perfecte reis, hebben we de knoop doorgehakt:

WIJ GAAN VIER WEKEN ROADTRIPPEN IN AUSTRALIé!!!

We beginnen in Sydney en zullen dan, met een auto, langs de oostkust helemaal omhoog rijden naar Cairns. De hotels liggen al vast, dus we weten zeker dat we alles gaan zien en meemaken wat we zo graag willen zien en meemaken. We hebben twee keer eerder op deze manier door Amerika gereisd Flomax order online en dat is ons heel goed bevallen, vandaar dat we hier nu weer voor kiezen. Ik vind het een prettig idee dat alles alvast is geregeld.

We stoppen onderweg nog veel vaker dan op dit kaartje staat aangegeven, maar ik mocht van Google Maps maar tien stops invoeren. ;)

Voor Australié is vier weken eigenlijk het absolute minimum, vind ik. Het liefst zou ik veel langer (een paar maanden ofzo…) gaan om ook de rest van het land te ontdekken. Maar goed, we hebben fulltime banen en geen onbeperkte geldvoorraad, dus maken we voor nu de keuze om alleen de oostkust te verkennen. Wie weet, hopelijk, komt er ooit een tweede kans om nog veel meer van dit immense land te zien.

Voor nu verheug ik me enorm op onder meer hardlopen en picknicken in de wereldstad Sydney, leren surfen aan de Gold Coast, snorkelen in de Great Barrier Reef, kerst vieren in Brisbane, het nieuwe jaar inluiden op een mooiéstrand en vooral het vier weken even he-le-maal weg zijn, samen met mijn grote liefde. En natuurlijk gaat de GoPro mee! :)

Tips zijn uiteraard welkom! Ben jij weleens aan de oostkust van Australié geweest, laat dan vooral weten wat we écht niet mogen missen! :)

Paper writing service

Beeld: 1, 2, 3 & 4 How much lisinopril can kill you

Follow on Bloglovin

79 Comments

 1. Shirley 14 augustus 2014 at 09:08

  Wauw, heel gaaf! Geniet van de voorpret!

 2. Natasja 14 augustus 2014 at 09:09

  Whaaaaaaaaa, zo gaaf! Ik ben een paar jaar geleden in tien weken van Adelaide naar Cairns gereisd, zoveel mooie dingen gezien. Zou ook zo graag nog eens terug gaan… Jullie gaan echt een geweldige reis tegemoet! <3

  1. Marieke 14 augustus 2014 at 09:16

   Wauw, 10 weken! Hoe gaaf! Mocht je nog tips hebben, hoor ik het graag!

 3. Ms. Jules 14 augustus 2014 at 09:09

  Gefeliciteerd!! Zoooooo gaaf! Staat ook nog heel hoog op mn lijstje!

 4. Mariët 14 augustus 2014 at 09:10

  Oohhh Marieke wat gááf! Super dat jullie het nu gewoon geboekt hebben. Je hebt helemaal gelijk met ‘misschien is er wel geen later’. Heel veel plezier alvast!

 5. Rosanne 14 augustus 2014 at 09:12

  GAAAAF MARIEKE! Australië staat ook bij mij op nr 1 van wat ik nog wil zien van de wereld. Maar lastig inderdaad, omdat het zó groot is. Slim plan om alles vast te leggen met een beperkte periode, nu al benieuwd naar jullie avonturen!

 6. Suuz 14 augustus 2014 at 09:15

  Wat waanzinnig!!!!! echt fantastisch! Alvast heel veel plezier! ik heb familie wonen in Brisbane, LOVE AUSSIE!!!!

 7. Yvon 14 augustus 2014 at 09:17

  Wat een gave reis gaat dat worden zeg!
  Heb geen tips voor je, maar Nienke van de Travel Tester heeft er gewoond, gereisd en gewerkt, zij heeft ongetwijfeld heel veel goede tips.

 8. Benthe 14 augustus 2014 at 09:18

  Gaaf! Dromen volmaken!

 9. Chantal - Reisdoc.nl 14 augustus 2014 at 09:19

  Wow, wat ontzettend gaaf! Australië staat ook gigantisch hoog op mijn wishlist, ik moet alleen nog iets langer sparen ;-) Superveel plezier, ben benieuwd naar je ervaringen!

 10. Sheelagh 14 augustus 2014 at 09:22

  Tof, jullie gaan het vast heeerlijk hebben daar!

 11. Esmée Noëlle 14 augustus 2014 at 09:27

  Wat onwijs cool! Is ook echt mijn droomreis, ben benieuwd hoe jullie het gaan hebben, dan kan ik afkijken!!!

 12. Ali 14 augustus 2014 at 09:32

  Jaaaaaaaa Eastcoast!! Byron Bay is echt een absolute aanrader (zonsondergang! Oh my!) en je kunt daar ook echt heeeeel fijn eten/drinken, omdat het zo’n alternatieve hippieplek is met heel veel verantwoord eten. Bijv Naked Treaties café (als ik het me goed herinner, hadden ze daar vet lekkere smoothies). Dagje Magnetic Island is ook heel leuk en zo te zien staat Fraser Island ook op het programma? Leukleukleuk! Verder ligt tussen Cairns en Townsville nog een heel mooi stukje kust, bijv bij Mission Beach, waar je volgens mij ook wel leuke restaurantjes hebt (wij hebben daar aan het strand geslapen destijds). En het is wel een tikkeltje om, maar Mossman Gorge (iets boven Cairns) is ook vet. Oh EN als je in Brisbane bent, eten bij Three Monkeys in West End. Oh EN (dit is echt de laatste) als je in Sydney bent – ik weet natuurlijk niet hoeveel tijd jullie daar hebben – is Newtown ook een vet leuk buurtje om overdag doorheen te lopen en koffie te drinken. Nou ja… ENJOY iig! X

  1. Marieke 14 augustus 2014 at 09:33

   Kijk, dat zijn tips waar we wat aan hebben Ali! Thank you! Ik kon maar 10 stops aangeven op Google Maps, maar Magnetic Island, Fraser Island en Mission Beach gaan we ook sowieso aandoen. :) Zin annnnn!

 13. Marloes 14 augustus 2014 at 09:33

  Oooh, wat een mooie reis! Ik verheug me nu al op de blogs met prachtige foto’s ;).

 14. Annemieke 14 augustus 2014 at 09:36

  Wauw, wat ontzettend gaaf! Vier weken lang non-stop dromen.

 15. Liliane 14 augustus 2014 at 09:43

  Wat ontzettend tof! Klinkt als een echte droomreis.
  En gelijk heb je, je leeft maar één keer :)

 16. Eva 14 augustus 2014 at 09:44

  SUPER SUPER leuk!!! :D Reizen met je liefde en beste vriend in zo’n mooi land, beste wat er bestaat. Ik ben ONWIJS benieuwd naar al je verhalen en kan nu al niet wachten om alles te lezen! Mijn broer is paar jaar geleden 4 weken in Australie geweest en hij kwam terug als een ander mens, in positieve zin. Heel veel plezier met de voorpret en natuurlijk op vakantie!!

 17. Marieke 14 augustus 2014 at 09:45

  Whaaaaah wat súper gaaf!!! Ik ben zó benieuwd naar jullie verhalen! Echt.WAUW.

 18. sharon 14 augustus 2014 at 09:48

  Wauw! Wij hebben een paar jaar geleden precies dezelfde route gedaan! Hadden 5,5 week te tijd en hebben een wicked camper gehuurd. Je gaat het fantastisch hebben! De oostkust heeft zo ontzettend veel gave dingen! Wij zijn nog iets verder doorgereden vanuit Cairns (werd ons aangeraden) daar heb je namelijk ook nog regenwoud en hele mooie natuur + heerlijke stranden (four mile beach) Wij verbleven in port douglas. Mocht je nog ‘wilde’ dolfijnen voor niks willen voeren (alleen vis kopen) dan is het mini dorpje tincan bay nog leuk om langs te gaan. (een nachtje, verder is er namelijk vrij weinig). Wat je ook zeker niet mag missen zijn de withsundays! En duiken in het great barrier reef.. en surfen in Byron Bay. Hih en zo kan ik nog wel even doorgaan, jullie gaan vast en zeker een onvergetelijke reis maken. Veel plezier alvast met de voorpret!
  Liefs! x

 19. Sabien 14 augustus 2014 at 10:03

  TE GEK! Heel goede beslissing. Niet alles valt of staat bij de verkoop van een huis, top instelling!

 20. Cindy 14 augustus 2014 at 10:09

  Wat een waanzinnig vooruitzicht is dit zeg, wauw! Het lijkt me zo gaaf, een vriend van mij heeft 4 maanden door Australië gereisd, wauw. Geniet van de voorpret en de reis zelf natuurlijk!

 21. Stacey 14 augustus 2014 at 10:15

  Wow wat super gaaf zeg! Volgens mij gaat het echt een geweldige reis worden, geniet alvast van de voorpret!

 22. Ashley 14 augustus 2014 at 10:17

  Super gaaf! Ben benieuwd naar alle verhalen! :)

 23. Betty 14 augustus 2014 at 10:23

  Wauw Marieke, wat gaaf! Wat ontzettend heerlijk dat jullie daar straks vier weken lang jullie droom gaan beleven! Hele mooie instelling ook: je leeft maar één keer en deze reis hebben jullie straks gewoon lekker gemaakt! Ik blijf duimen dat jullie huisje gewoon zsm verkocht wordt! ;-)

  1. Marieke 14 augustus 2014 at 10:30

   Dankjewel! Daar blijf ik ook gewoon heel hard voor duimen… ;)

 24. Miranda 14 augustus 2014 at 10:29

  *zucht* Super gaaf!! Geweldig zeg, heel veel plezier alvat en vooral ook nu met de voorpret. Dat wordt genieten! En wij van de foto’s…..

 25. Ais 14 augustus 2014 at 10:31

  Super super super super vet!

 26. leeuwtje (Gea) 14 augustus 2014 at 10:36

  Wat een geweldig vooruitzicht hebben jullie zeg.
  Wie droomt er nu niet van om eens naar Australië te gaan?
  En jullie kunnen jullie droom waar maken. Super!
  Gelijk hebben jullie, je leeft nu.
  En later? Komt die? Hoe ben je dan?
  Genieten moet je beslist niet uitstellen!
  Ben zeer benieuwd naar je verhalen en foto’s/video’s.
  Wij genieten dan ook mee. ;-)
  Nu al 4 maanden voorpret.
  En daar een maand een belevenis! WOW!

 27. Patricia 14 augustus 2014 at 10:51

  Wow! Heel gaaf.. reizen op zich al.. whieeee! :)
  Op de een of andere manier trekt Australië mij niet zo, weet ook niet waarom.. maar ik ben er zeker van dat ik weer genieten van je verslagjes!

  Veel plezier met de voorpret!

 28. Tineke 14 augustus 2014 at 11:20

  Wauw, wat ontzettend gaaf! Alvast heel veel plezier meid!
  Liefs

 29. Ilse 14 augustus 2014 at 11:39

  Waaaaaauw!! Ik ben zó jaloers, wat ONWIJS gaaf!!! Australië lijkt me echt geweldig, kan niet wachten op al je blogs erover!

 30. Mieke 14 augustus 2014 at 11:52

  Wat super dat jullie het gewoon gaan doen! Echt groot gelijk. Als je het kunt doen ervoor gaan. Het lijkt me echt zo gaaf om door dat enorme, prachtige land te reizen. Aftellen!
  En hopelijk wordt jullie huis dan ook snel verkocht!

 31. Marjolein 14 augustus 2014 at 12:12

  Ah wauw, wat leuk! Geniet van de voorpret en toch knap dat jullie het gaan doen ondanks de huizensituatie! :)

 32. Eef 14 augustus 2014 at 12:20

  Wauw! Wat een gave reis. Australië staat bij ons ook heel hoog op het lijstje vooral ook omdat wij er familie hebben wonen. Op dit moment zit het er helaas nog niet in maar zodra ik straks ook een baan heb gaan we keihard sparen zodat deze droom werkelijkheid wordt. Ik wens jullie in ieder geval heel veel voorpret en reisplezier. En ik ben benieuwd naar je reisverslagen.

 33. Iris 14 augustus 2014 at 12:36

  Wauw wat gaaf!!!

 34. Dianne Overbeeke 14 augustus 2014 at 12:41

  Wat gaaf!! Het wordt vast een fantastische rondreis!!

 35. Kirsten 14 augustus 2014 at 12:42

  Wauw, wauw, waaaaauw! Wat onwijs gaaf! Ik begrijp meteen dat dit een droomreis is. Is er geen plek in een van jullie koffers? Man o man, dit staat ook zo hoog op mijn lijstje! Alleen moet ik eerst nog mijn studie(s) afronden etc…. ;)

  Geniet van alle voorpret en deel deze gerust!

  Liefs,
  Kirsten

 36. Lauriëtte 14 augustus 2014 at 13:02

  Gaaf! In 2008 heb ik precies dezelfde route afgelegd! Alleen dan in 2-3 weken. Even denken hoor, ik ben zelf niet op de Whitsunday Islands en Fraser Island geweest omdat we daar geen tijd voor hadden, maar dat schijnt wel echt prachtig te zijn! Snorkelen of duiken in het great barrier reef is wel echt een must do. De dierentuin van Steve Irwin is ook wel de moeite waard! Ik ga even de vakantiefoto’s erbij pakken hoor :’) OEH! Je kan over de Harbour Bridge wandelen! Maar dat moet je vantevoren boeken, is wel echt heel tof! Bondi Beach, Byron Bay, Three Sisters, er is zoveel moois! Ik ga binnenkort de foto’s eens uitgebreid uitzoeken en dan zal ik wel nog een lijstje maken met tips! :D Heel veel plezier alvast met de voorbereidingen en voorpret!

  1. Marieke 14 augustus 2014 at 13:24

   Leuk Lauriëtte! Hier kunnen we al wat mee. :) Je enthousiasme wakkert de zin om te gaan alleen nog maar meer aan, whoei!

 37. Iris 14 augustus 2014 at 13:07

  Wat ontzettend gaaf om deze reis te gaan maken! Geniet van de komende maanden aan voorpret:)

 38. Ester 14 augustus 2014 at 13:13

  Heel leuk! Ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan gaat vinden :-) Fijne voorpret nu.

 39. Stefanie 14 augustus 2014 at 13:47

  Wauw, wat gaaf!! Ik kom net terug en het is géweldig!!! Ik woonde een paar maanden in Sydney en heb oa ook de oostkust gedaan. Noosa is leuk, zeiltocht op de Whitsundays een must en vanuit Cairns zijn leuke roadtrips te doen naar oa Port Douglas via een prachtige kustweg of de Millaa Millaa watervallen. In Sydney zou ik zoveel mogelijk strandjes bezoeken (bondi to coogee coastal walk, watson bay, shark beach), de brug over lopen en voor een drankje/etentje is Westfield 360 dining of O bar leuk: de 2 hoogste gebouwen met ronddraaiende vloer. Ik ben nu al benieuwd naar je verhalen!

  1. Marieke 14 augustus 2014 at 14:30

   Thanx Stefanie! Klinkt allemaal geweldig. :)

 40. Maurits 14 augustus 2014 at 13:58

  Wauw wat ontzettend gaaf! Je hebt gelijk: je leeft maar 1 keer. Geniet ervan. En damn, wat ben ik jaloers!

 41. Tanya 14 augustus 2014 at 14:33

  Cool! Maar 4 weken is wel kort. Mijn tip: tuf van Sydney in één ruk door naar Byron Bay. Daartussen is niet zoveel. Vanaf Sydney de Blue Mountains is wel leuk. Maar zeker niet de eilanden overslaan! Fraser en Whitsundays! Beste van de hele oostkust. Ik zie Hervey Bay en Airlie Beach op de planning staan en van daaruit kun je tours naar de afzonderlijke eilanden doen (die plaatsjes zelf bieden verder niet heel veel). Geniet ervan! Ik verhuis zelf binnenkort weer naar Melbourne omdat ik dol ben op Aus.

 42. leonie 14 augustus 2014 at 15:20

  Gaaf hoor! Wij zitten, as we speak, op hongkong airport te wachten op de aansluitende vlucht naar amsterdam. Wij hebben 4 weken oostkust en outback gedaan. Erg leuk allemaal. Ga in airlie beach in de haven tapas eten bij ‘barcelona’,echt een aanrader. En rond mission beach hebben wij een superleuke kajaktour met een aboriginal guide (ingan tours tully) gedaan, ook een echte aanrader!

 43. Jorien 14 augustus 2014 at 15:35

  Supertof!!! Gelijk heb je, dat je nu je droom gaat najagen in plaats van ‘later’! Ben nog nooit in Australië geweest, maar het lijkt me zo’n geweldig mooi land! Geniet van de voorpret ;)

 44. Nanda 14 augustus 2014 at 15:44

  Heel tof! Ik heb een halfjaar in Australie gezeten een paar jaar terug, waarvan een maand gereisd. Ongeveer de zelfde route, ik pakte alleen de outback mee en begon in Brisbane, de rest had ik al gezien voor die tijd.
  Ik vond vier weken heel kort, het is te doen hoor, maar je moet echt niet te lang ergens blijven plakken, dat vond ik soms wat jammer.
  De whitsundays vond ik heel mooi, Sydney is prachtig en de blue mountains moet je ook zeker mee pakken! Oh en The Great Ocean Road. En eigenlijk ook de outback, maar denk dat jullie die wellicht niet erin kunnen passen. :)

  Heel veel plezier alvast, Australie is echt heel leuk!

 45. Tessa 14 augustus 2014 at 15:59

  Gaaf! Het trekt mij persoonlijk niet zo, maar je droomreis maken is natuurlijk WOW! Heel veel plezier met alle voorpret!

 46. Melissa 14 augustus 2014 at 16:20

  Inderdaad, je leeft maar één keer. Respect dat jullie dit gewoon gaan doen. Ik vind het echt super gaaf, ik wil zeker ook nog zoiets een keer gaan doen. Zodat je nog iets van de wereld ziet! Super veel plezier met de voorpret en de reis vast! :D

 47. Sofie 14 augustus 2014 at 18:45

  Wauw wat lijkt mij dat een prachtige reis!! Heeeeel erg veel plezier alvast en ben benieuwd naar je foto’s!

 48. Noelle 14 augustus 2014 at 19:11

  AH te gek echt! Mijn zus heeft in 2007 3 maanden door Aus en NZ gereisd en sindsdien staat Aus ook hoog op mijn lijstje! Zo leul! Aftellen maar!

 49. Mrs. T. 14 augustus 2014 at 19:27

  Wow, wat gaaf zeg. Veel plezier.

 50. Lonneke 14 augustus 2014 at 20:22

  Jaaa, Australië! Ik heb een paar maanden geleden precies dezelfde route afgelegd, ook in vier weken, prima periode! De hoogtepunten waren de Blue Mountains (wandeling naar beneden bij de Three Sisters), Great Keppel Island (verlaten tropische strandjes en zulk mooi koraal waar je in je eentje zwemt! je kunt gewoon een ferry nemen en snorkelspullen huren op het eiland zelf), Cape Tribulation (ten noorden van Cairns, voelt echt als het eind van de wereld), Mossman Gorge (en dan zwemmen in de poeltjes) en Noosa (heel chill surfstadje). En zo kan ik nog wel even doorgaan want eigenlijk was alles leuk ;-)
  Ik heb er ook heel gedetailleerd over geschreven op m’n blog. Wie weet heb je hier iets aan? Onder de categorie ‘East Coast Australia’ .
  Veel plezier met de voorpret, ik ga je zeker volgen!

  1. Marieke 14 augustus 2014 at 22:19

   Klinkt allemaal geweldig Lonneke! Ga zeker even op je blog kijken!

 51. Saskia 14 augustus 2014 at 21:43

  GAAF! Geniet maar alvast van de voorpret, en straks van deze droom die uit mag komen.

 52. Nuria 15 augustus 2014 at 08:26

  Wauw!! Wat super gaaf!! Geniet van alle voorpret!

 53. Selina 15 augustus 2014 at 11:06

  Heel erg gaaf!
  Ik vertrek zelf in januari om voor 3 maanden Australië te verkennen, heeel veel zin in!

 54. Rianne 15 augustus 2014 at 18:06

  Aaah wat gaaaaf!

 55. Marcella 15 augustus 2014 at 18:18

  Jeujjj, jullie hebben geboekt! Wat onwijs tof Marieke! Het wordt absoluut een droomreis vol gave hoogtepunten! De oostkust is sowieso prachtig, dus jullie zien zeker het mooiste deel van het land. Ik word helemaal enthousiast van je blije blog. Aftellen maaaar!!

 56. Andrea 15 augustus 2014 at 21:20

  Wat gaaf zeg. Heerlijk vooruitzicht!

 57. Let's travel and see 16 augustus 2014 at 10:34

  Australie<3 ben er een aantal keer geweest (heb er familie wonen), en heb er zelf 2 mnd rondgereisd na mn middelbare school. Mijn favoriete plekken zijn: Whitsundays en fraser island (zooo mooi), Noosa (zowel stranden als iets meer landinwaarts), natuurlijk een snorklingtour naar het great barrier reef, al had ik toen van de twee dagen 1 dag volledif bewolkt, dat was wel jammer. Zelf vond ik de Blue mountains ook geweldig! Als jullie toch een auto hebben zou ik dat zeker doen vanuit Sydney, is weer zon totaal ander landschap dan de east coast! Er staat nog een blogpost op de planning over mn reis naar australie, misschien heb je er wat aan!

 58. Sas 16 augustus 2014 at 13:40

  Wauw, alvast heel erg veel plezier!

 59. annouska 16 augustus 2014 at 13:43

  Aaaah zo vet. Toevallig gaan mijn schoonouders 3 maanden naar Australië waarvan 2 maanden roadtrippen. Het lijkt me zo een gave ervaring om mee te gaan meemaken! :D

 60. Chahrazad 16 augustus 2014 at 14:14

  Oh wat kei gaaff!!

 61. Jillis 16 augustus 2014 at 17:32

  Jaaa! Ik ben ook net terug uit Australië en heb een toptijd gehad! Ik raad je aan het onderste stuk (Sydney tot Brisbane) in anderhalve week te doen, zodat je meer tijd voor het stuk boven Brisbane hebt. Dat is namelijk veel mooier!

  Stops die je niet mag missen zijn Sydney (kangoeroe eten met uitzicht op de Harbour Bridge, Eastbank aan 61-69 Macquirie Street is een absolute must!) en de Blue Mountains (b-e-a-uuuutiful!) mag je ook niet overslaan. De overige plaatsjes kun je in twee dagen wel zien, dus vroeg gaan slapen en vroeg opstaan om de tijd zo goed mogelijk te benutten zijn een aanrader.

  Brisbane zelf is niet zo bijzonder, dus lekker doorkarren naar boven. Fraser Island mag je niet overslaan en de Whitsundays eigenlijk ook niet. Magnetic Island is leuk, maar klein. Als je naar Magnetic Island gaat moet je je auto bij het Casino parkeren. Dat is gratis, bewaakt met camera’s en een stuk goedkoper dan de auto meenemen. Bovendien heb je hem daar niet nodig. Pak de bus (is leuk!) of ga lekker fietsen. Townsville is trouwens ook leuk. Pak de laatste boot van ’t eiland en slaap nog een nachtje in Townsville, om later die ochtend door te rijden richting ’t noorden.

  Ik sluit me bij Lonneke aan en raad je aan om door te rijden naar Port Douglas (daarvandaan een snorkeltrip naar the great barrier reef boeken! Is iets duurder dan vanaf Cairns, maar zeker de moeite waard) en Daintree Rainforest.

  Queenstown is een prachtige provincie: rustig, mooie natuur en fijn verblijven. Echt een tip om daar het meeste van je tijd door te brengen en lekker te genieten.

  Ohja, nog een tip: zoek toeristenbureaus op voor vragen, tips en gratis internet. Ideaal en je wordt altijd hartelijk ontvangen! Goede reis en veel plezier!

 62. Farah - Food and other Friends 16 augustus 2014 at 22:07

  Volgens mij een super gave trip!

  Mijn ouders gaan in september precies hetzelfde doen: van Sydney naar Cairns. Mijn zusje vertrekt volgende week namelijk voor een half jaar naar Cairns. Dus een mooie kans om zoiets te doen.

  Jullie kunnen nu nog even lekker dromen voordat het mooie avontuur gaat beginnen! :)

 63. Anouk 17 augustus 2014 at 06:05

  Waaaauuuww, wat gaaaaaaf!!! Ik las de blog tag en ik dacht… oke nogmaals NY of naar het prachtige Italie, maar oohh boy, AUSTRALIE! Zo leuk voor jullie! Km maar op met de voorbereidingen (gedeeld in blogs;)) en de blogs vanuit daar natuurlijk, super tof meid!

 64. Paul 17 augustus 2014 at 15:32

  Marieke, ik ben een beetje jaloers… Hopelijk maak je er weer zo’n uitgebreid reisverslag van als je met de Amerika reis hebt gedaan.

 65. Sabine 18 augustus 2014 at 10:00

  Wat super gaaf!! Ik voel echt heel erg mee in je reiskriebels, kortgeleden hebben mijn vriend en ik ook de knoop doorgehakt voor onze droomreis: in oktober gaan we twee weken naar Japan!

 66. Lisette | Travellust.nl 18 augustus 2014 at 20:17

  Dit zijn mooie plannen! De route lijkt me prachtig! veel plezier!

 67. Stephanie | Expeditie Aardbol 19 augustus 2014 at 15:42

  Wauw, wauw, wauw! Wat een prachtig vooruitzicht en wat ontzettend gaaf dat jullie je dromen achterna reizen. Tof!

 68. inge 20 augustus 2014 at 22:30

  wat helemaal te gek gaaf joepie in de rondte van je jippiekajee!

  (zooooooooo jaloers ;-)

 69. Dominique 21 augustus 2014 at 08:42

  Gaaf Miek! Bel me ff of lees mn blogs van vorig jaar maar. Zes weken gedaan ;-) ik wil terug :-)

 70. Chris 22 augustus 2014 at 09:52

  Wauw, ik ben jaloers! Wat gaaf dat je het gaat doen! Wij willen dit ook zo graag maar als net afgestudeerde zit zo’n droomreis maken er helaas nog niet in, dus het blijft nog even alleen onze droom. Maar geniet ervan!

 71. Priscilla 23 augustus 2014 at 10:25

  Super dat je je droomreis hebt geboekt. Volgend jaar juli willen wij met de 2 kinderen ook zo’n reis maken, dus tips heb ik niet voor je. Maar ik las dat je alles al hebt geboekt en mag ik vragen bij welke reisaanbieder je reis hebt geboekt? Alvast bedankt.

  1. Marieke 16 oktober 2014 at 11:37

   Hoi Priscilla, sorry voor mijn late antwoord! Maar een reisadviseuse van wtc.nl heeft ons supergoed geholpen de voor ons perfecte route samen te stellen.

   1. Priscilla 25 oktober 2014 at 13:08

    Bedankt Marieke en ik ben benieuwd naar je reisblog.