Doe het gewoon

Nasonex buy online australia Cheap fincar 5mg

Hij lachte me steeds vierkant uit, als ik vertelde hoe veel tijd ik kwijt was aan mijn sport. ‘Je kunt beter iets leuks gaan doen Miek!’ zei hij dan. Hoe vaak ik mijn goede vriendéook probeerde uit te leggen dat drie keer per week fanatiek volleyballen jA?ist heel leuk was; ik kreeg het hem niet aan zijn verstand gepeuterd. Hij begreep het niet.

Sporten? Ook mijn moeder moest daar niets van hebben. Baantjes trekken in het plaatselijke zwembad ging nog, maar verder? Je in het zweet werken, een paar keer per week ook nog? Bleehhh… Dat was altijd haar opvatting.

Hoe anders is het nu. Met mijn voorheen a-sportieve maatje, degene die mij dus altijd voor gek verklaarde, liep ik zondagmiddag ruim 8 km hard. Ik had veel verwacht van onze vriendschap, maar niet dat we ooit samen zouden rennen. In geen miljoen jaar. ‘Ik ben de eerste die toegeeft dat ik verkeerd zat’, zei hij. ‘Had ik het maar jaren eerder gedaan.’

Mijn moeder sport momenteel vijf dagen per week. Vijf! In een kleine sportschool speciaal voor vrouwen voelt ze zich helemaal op haar gemak en werkt ze zich elke doordeweekse dag uit de naad. Ze probeerde het een paar keer, want de huisarts raadde het toch wel aan voor haar gezondheid, en nu is ze hooked Order rogaine foam online .éHet is geen bevlieging hoor, ze houdt het al maanden vol. Ze is kilo!s lichter en ziet er fantastisch uit. ‘Ik vind het heerlijk, wie had dat ooit gedacht!’éJe snapt: ik ben megatrots.

Het is verleidelijk om, naast een drukke baan en ditoésociaal leven dat we bijna allemaal hebben, !s avonds op de bank te ploffen en in het weekend pas in de middag je bed uit te komen. Maar, daar word je dus alleen maar lamlendiger van. Juist als je vol zit van alle indrukken, is sporten de beste oplossing. Even ontladen, even je hoofd leegmaken, weg met de stress. Morgen weer een nieuwe dag. De drempel om te gaan is vaak hoog en het kost energie die je denkt niet meer te hebben, maar het levert zo veel op. Een frisser hoofd, een gezonder en sterker lijf, meer zelfvertrouwen. Ik ben A?ltijd blij dat ik het heb gedaan, als ik na afloop onder een welverdiende warme douche sta.

Ik sport zelf al van jongs af aan: ik deed aan turnen, jazzballet,évolleybal en zat in alle schoolteams. Hockey, basketball, voetbal, you name it! Voor mij is het een vanzelfsprekendheid, maar ik realiseer meéook dat dat lang niet voor iedereen geldt. Daarom vind ik het geweldig om te zien dat deze twee mensen die mij zo dierbaar zijn de voldoening die sporten geeft nu toch ook ervaren. En dat ik soms berichtjes krijg van lezers die (mede) door mij zijn gaan hardlopen.

Sporten is zo goed voor je, wat je ook doet en op welk niveau. Vind iets wat bij jou past en mA?A?k tijd. Ik zet nu kruisjes in mijn agenda op dagen dat ik moet hardlopen en dus niet met iemand kan afspreken. Want dan ben ik op zondagavond, als ik terugkijk voor mijn weekoverzicht, weer apetrots dat het me weer is gelukt!

Follow on Bloglovin

20 Comments

 1. Laura 09 september 2014 at 07:20

  Ik ben ook weer aan het sporten geslagen en ben best trots op mezelf. Maar of ik ooit echt echt fanatiek word?

  Ik vind het gewoon simpelweg moeilijk in mijn leven te passen. Een leven met een fulltime baan (waarvoor ik 11 uur per dag onderweg ben) en een eigen bedrijf. ’s Avonds is voor mij vaak fotobewerktijd en op zaterdag heb ik fotoshoots. Zondag is echt mijn rustdag, dan slaap ik uit en doe niets. Die heb ik echt nodig.

  De avonden ben ik om 18.00 uur thuis en val ik om van de honger. Eerst hardlopen trek ik dan echt niet. Maar ja, direct na het eten gaan sporten is niet handig. Maar eerst weer 1 a 2 uur wachten; tja kom dan nog maar eens van de bank af…

  Ik ga nu in elk geval op donderdagavond bootcampen en probeer dan op thuiswerkdag te hardlopen om mijn conditie op te bouwen. Maar of er meer in zit… ik denk het niet.

  1. Marieke 09 september 2014 at 08:06

   Maar dat is toch al super? Meer hoeft ook niet. Je moet iets vinden wat bij jou(w levensstijl) past. Goed bezig!

 2. Noelle 09 september 2014 at 08:23

  Ik vind sporten ook heerlijk, heb er helaas niet zoveel tijd voor als toen ik nog student was. Toen ging 5 keer in de week makkelijk. Nu heb ik geluk als ik nog 2 dagen tijd heb. Misschien is het ook een kwestie van wennen want ik werk pas 2 maanden full time en heb daarnaast nog een baantje. Maar zoals je hierboven al zegt, zoeken wat past en een paar keer in de week is al prima!

 3. Cristel 09 september 2014 at 08:36

  En dat is nou precies waarom ik over sporten blog! you go en zo goed van je mama!

 4. Corine 09 september 2014 at 09:01

  Dit is zó herkenbaar en je hebt helemaal gelijk! Ik zet bij deze een kruisje bij zaterdagochtend. Dank voor het duwtje! ;)

 5. Joyce 09 september 2014 at 09:14

  Sporten is zo heerlijk en het heeft me al zoveel goeds gebracht, ik voel me beter, zie er beter uit, ik heb er leuke vriendinnen door gemaakt en het is gewoon superleuk!! Ik zou niet meer zonder kunnen :)

 6. Naomi 09 september 2014 at 09:27

  Gaaf dat ze nu allebei zo fanatiek zijn! Sporten is zo fijn. M’n moeder heeft me ook jarenlang sportverslaafd genoemd, maar sinds een paar maanden gaat ze ook met grote regelmaat naar de sportschool. Fijn.

 7. Suzanne 09 september 2014 at 10:30

  Jaa ik ben nu blij met de balans, door de week beweeg ik niet mega intensief, maar loop ik veel van werk naar werk, en pak ik altijd de fiets, en in het weekend loop ik twee keer hard!
  Zo toch in mijn agenda plekje voor beweging gevonden!
  Jij bent top bezig Marieke!

 8. Henk-Jan 09 september 2014 at 11:58

  Ghehe, top! ;)
  Tsja… de kunst gaat niet zijn om mega intensief te bewegen, maar om het structureel vol te houden. Dat is het belangrijkste. Het gaat voor mij denk ik beter zijn om drie keer in de week een beetje te sporten, dan maar één keer heel veel te sporten. Ik ben ook nog benieuwd hoe ik dat na werktijd moet gaan doen, als je eigenlijk eerst wil eten, maar daar is vast wel een mouw aan te passen.

 9. Manon 09 september 2014 at 13:34

  wat een leuk artikel, het klinkt misschien in eerste instantie niet zo fijn nee om je in het zweet te werken, maar zodra je iets gevonden hebt wat je leuk vind maakt het allemaal niets meer uit!

 10. Betty 09 september 2014 at 14:27

  Ah, wat heerlijk motiverend! Zodra het kan, wil ik ook echt weer iets gaan doen. Kan niet wachten om van die dikke pens af te zijn! ;-)

 11. Ines 09 september 2014 at 15:33

  Wat leuk om te lezen! Ik ga nu zo een drie keer op het gemak met Evy lopen en vind het echt heerlijk!

 12. Suuz 09 september 2014 at 16:37

  Heerlijk om te lezen! en helemaal mee eens!!!!! love it!!!

 13. Rianne 09 september 2014 at 19:14

  Ik hoop echt dat ik ook (wel gezond) verslaafd raak aan sporten. De laatste maanden heb ik mezelf echt naar de sportschool moeten slepen en vond ik het helemaal niet meer leuk, maar ik ben vanaf vorige week geswitcht naar een nieuwe en veel leukere sportschool, dus ik hoop dat het wat wordt!

 14. Joëlle 10 september 2014 at 09:51

  Ik voel me echt zoveel fitter sinds ik hardloop. Ik ben echt helemaal verslaafd en dat had ik vroeger (ik heb een slechte hand-oogcoördinatie, ben niet snel, en werd vaak als laatste gekozen bij gym) nooit gedacht. Nog steeds vind ik het moeilijk om mezelf te zien als sportief, ook al loop ik halve marathons en trek ik nu al jaren braaf drie keer per week mijn hardloopschoenen aan.

  Uiteindelijk gaat het erom een sport te vinden die echt bij je past en die jij leuk vindt. En dat hoeft niet per se iets traditioneels te zijn, er is tegenwoordig zoveel keuze in sportklasjes! Van onderwaterhockey tot aerial yoga en van piloxing tot HIIT. Dus ook als je vroeger een ramp was bij softbal, voetbal en basketbal en altijd als laatste binnenkwam na de veldloop, er is heus nog hoop ;).

  1. Marieke 10 september 2014 at 09:59

   Goed bezig Joëlle! En heel mooi gezegd, zo waar!

 15. Julie Hapjesprincess 10 september 2014 at 12:25

  Sporten is voor mij m’n uitlaatklep! M’n ME time moment. Op de lagere school en in het middelbaar was ik eigenlijk niet zo sportief! Toen ik naar de hogeschool ben gegaan, is dat wat veranderd. En nu ben ik 26 en volledig RunAholic! Lichtjes verslaafd aan lopen :) ! Ik geniet er zo van! Het is vaak een van de betere momenten op de dag voor me. In maart liep ik m’n eerste marathon. Volgend jaar zou ik er gaar opnieuw een doen.
  Niets is beter dan hardlopen :)

 16. Patricia 10 september 2014 at 15:26

  Goed stuk, Marieke! En zo waar! Ik ben nu ongeveer een jaar echt ‘fanatiek’ bezig met sporten. Ik deed altijd al zwemmen (in de zomer ook buiten, dus meerdere keren per week) maar sinds een jaar ga ik ook twee keer per week fanatiek sporten met een groepje: de bootcampbabes… en ik probeer ook zelf steeds vaker m’n hardloopschoenen aan te trekken.

  3x per week sporten dus, ik voel me er echt een stuk lekkerder bij.. als je dat een jaar geleden aan me gevraagd had had ik je waarschijnlijk keihard uitgelachen!

 17. Marcella 10 september 2014 at 21:49

  Motiverend Marieke! Ik merk dat ook ik over een drempel moest, maar nu ik regelmatig sport, voel ik me stukken beter. Fitter, energieker en het is inderdaad heerlijk effectief om je hoofd leeg te maken. Mijn dagen zijn lang, dus ik probeer elke dag veel te lopen (tussen station en werk, in de pauze, naar de stad, de supermarkt ’t verste weg…) en zo kom ik makkelijk aan wat extra beweging. Ik heb nu 1.000km gefietst en wil in het najaar 2x per week zwemmen. Zo fijn voor je lijf én hoofd!

 18. Paul 13 september 2014 at 14:11

  Helemaal mee eens! Toen ik jaren geleden met mijn vriend ging samenwonen, raakte het sporten in het slop. Ons ritme werd anders waardoor sporten op de vertrouwde tijden niet meer handig waren en ik moest van sportschool wisselen door het verhuizen. Ik vond geen nieuwe sportschool met een fijne sfeer, zoals mijn oude. Dus sportte ik nauwelijks nog, en dat voelde niet goed. Op de bank neerploffen is heerlijk, maar je wordt er niet energieker van. Dus ik ben blij dat ik tegenwoordig weer meerdere dagen per week mezelf kan afbeulen op de crosstrainer op zolder.