Hoe ik de iPhone 6 bemachtig

Ik ben verliefd. En wel op de deze week door Apple gepresenteerde iPhone 6. Ik willum, ik willum, ik willum! Probleempje: dat wordt een duur grapje A?f ik moet héél geduldig zijn… En laat ik nu beide opties een no go vinden.

Ik heb al jaren een iPhone en zou niet anders meer willen. Yep, ik ben een Apple fangirl en daar schaam ik me niet voor. Naast een iPhone ben ik in het bezit van een MacBook Air en een iPad Mini. Vroeger heb ik ook nog de iPod Mini, iPod Nano, iPad 1 en een MacBook Pro gehad. Hoe vaak je me ook vertelt dat Android veel beter/fijner/whatever is en daarvoor zelfs met keiharde bewijzen komt; je krijgt me niet overtuigd. Ik wil Apple en daarmee uit. ;)

De iPhone 6, dus. Ik vind ‘m fantastisch. Jemig, wat is-ie mooi. Velen zullen me voor gek verklaren dat ik er zo naar crave, maar in my defence Homework : mijn telefoon is iets wat ik bijna 24/7 bij me heb enéintensief gebruik. Ik heb daar dus wel wat voor over. Momenteel heb ik de iPhone 5 en om die te krijgen, heb ik 1,5 jaar geleden bijvoorbeeld een te duur abonnement bij Hi afgesloten. Maar hee, ik had ‘m wel!

Maarre, die iPhone 6. Ik willum. Jahaaa, dat had ik al gezegd. Maar even nog een keer, voor het geval dat dat niet duidelijk was. Om ‘m in mijn bezit te krijgen, heb ik drieéopties. Helpen jullie mij kiezen?

1) Wachten Order lasuna in english tot mijn dure Hi-abonnement is afgelopen, zodat ik kan overstappen naar een andere (betere!) provider met een betere deal. Nadeel: dat kan dan pas in april!!!1!1! En ‘ongeduldig! is mijn middle name.

2) Over een maandje toch mijn Hi-aboé Spy app, Phone spy. verlengen. Eigenlijk wil ik weg bij Hi, maar als ze me binnenkort al de iPhone 6 kunnen bieden, weet ik niet of ik dat kan weerstaan… Ook al zijn mijn maandlasten de komende twee jaar dan ongetwijfeld wéér belachelijk hoog. (Ik snap dat je me voor gek verklaart als ik dezeékies.)

3) De iPhone 6 los kopen. Voordeel: dan kan ik nu mijn Hi-simkaart er vast indoen en in april overstappen op een andere provider voor een 1-jarig (wil ik) veel goedkoper (wil ik) sim only-abo. Nadeel: het model dat ik in gedachten heb (iPhone 6 16 Gb) kost !699. Slik.

Ik hoor de meeste mensen in gedachten al voor optie 1 kiezen. Dat is de meest verstandige. MA?A?r: als ik de iPhone 6 nu los koop, is mijn iPhone 5 nog wat waard en kan ik die verkopen. Ik ben er zuinig op geweest en heb al een gegadigde. Dan hoef ik niet die volle !699 neer te tellen.

Ik ga er eens even op broeden en de aanbiedingen van zowel Hiéals andere providers in de gaten houden. En die vette Apple Watch? Daar hebben we het in 2015 nog wel over… ;)

Beeld: Apple

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

38 reacties

 1. je kan ook, zo’n 3 maanden voor aflopen van je contract, naar een andere provider gaan, telefoon meenemen (evt oude telefoon inruilen). Dan regelen zij het overstappen en hoef je op de eerste dag van je contract alleen nog maar een sim kaart te verwisselen. Dat laatste is vrij essentieel…weet ik uit eerste hand…

  1. Oh zo, dat je nieuwe abo bij je nieuwe provider pas drie maanden later ingaat? Kan dat ja? Dat zou dan ook nog wel een optie zijn inderdaad… Eens onderzoeken hoe lang van tevoren dat kan bij verschillende providers. Thanx!

 2. Absoluut voor optie 3 gaan. Als ontwerper/vormgever ben ik een Apple gebruiker van de oude garde. Mijn eerste ervaringen waren met oude Apple performa’s en Macintosh computers. Bij mij komt er in huis ook niks anders binnen. Dus ik snap enorm je behoefte. Ik wil hem ook. Ik heb alleen de twijfel of ik de 6 of 6 plus neem. Moeilijk… moeilijk.
  Maar hoe dan ook ben je flexibeler met een sim only abonnement en een los toestel. Het is wel meer geld dat je in 1 keer moet betalen, maar je maandelijkse lasten zijn wel echt aanzienlijker lager. Een klein rekensommetje helpt je daar vast goed op weg. Als je de 6 langer dan 2 jaar houdt ben je al veel goedkoper uit. Dan een vast 2 jaar abonnement.

  Gelukkig schaf ik de telefoon op de zaak aan, dan is het ook nog eens gedeeltelijk aftrekbaar. ;-)

  Ben erg benieuwd!!

 3. Ik denk dat het uiteindelijk wel goedkoper is als je je iphone 5 verkoopt en de iphone 6 loskoopt met een sim-only abonnement, ik betaal liever in 1 keer wat meer dan elke maand een net iets te hoog bedrag haha, maar zelf hou ik het nog even bij mijn iphone 5c :)

 4. Ik koop ieder jaar het nieuwe model en verkoop de mijne dan. Heb een Vodafone Sim-only abonnement en betaal zo’n 36 euro per maand voor onbeperkt bellen/smsen en 6GB internet: prima!

  Vorig jaar m’n iPhone 5 voor 500 euro verkocht dus hoefde maar 300 euro bij te leggen.

  Ik kan je alleen maar optie 3 aanraden.

  1. Ja, dat wil ik dus ook. Een betaalbaar abo met onbeperkt bellen en veeeeel internet. Ik betaal nu dus 80 (!) euro per maand, belachelijk. Zoals jij het doet is echt heel slim! Ik ga eens informeren bij Vodafone. :)

   1. TROS Radar had vorige week een item over het data verbruik bij Vodafone, en ik heb er in mijn omgeving ook al veel over gehoord. Misschien verstanding om je even in te verdiepen voordat je overstapt.

    1. Ik ben ook niet altijd tevreden geweest over Vodafone, maar ze lossen het wel altijd op. En tbh: welke provider is wel goed genoeg in Nederland, haha!

     Ik heb van het probleem dat bij Tros radar werd behandeld nooit last gehad, m’n partner ook niet, gelukkig.

     1. Ik heb een simyo abonnement. Je zit op het kpn netwerk voor heel weinig euro’s. Ik betaal 18€ per maand voor 300min/sms en 500mb internet. Ik ben ook vooral op plaatsen waar ik WiFi heb. Je kunt bij hen ook meer mbs nemen, dus zou zeker daar ook kijken.

      En dan losse iPhone kopen, je oude indien mogelijk verkopen. Kun jij elke keer daarop te pas en te onpas een nieuwe iPhone halen :)

 5. Optie 3. Kopen. Heb ik een aantal jaar geleden ook gedaan voor zowel mijn man als ik. Uiteindelijk is dat toch vaak de goedkoopste optie als je het uitrekent over de looptijd van je abonnement.

  Bijkomend voordeel – ik weet niet of je ingeschreven staat bij de KvK met je blog, maar waarschijnlijk kun je hem dan opgeven als investering en een substantieel deel aftrekken van de belasting.

  1. Sta helaas niet ingeschreven, dat had een mooie optie geweest inderdaad. Misschien kan ik iemand strikken om ‘m voor mij te kopen. ;)

 6. KOPEN! En later over naar een onbeperkt sim only abo! Zo heb ik mijn sim in de samsung galaxy s5 met onbeperkt bellen, smsen, 4g internetten voor 39 euro per maand.

  39 euro per maand. Koop die telefoon, waarom doen we massaal moeilijk over een telefoon aanschaf maar een laptop koopt iedereen zonder slag of stoot a 1200 euro?

 7. Je kan je abbo ook vervroegd verlengen,, bij mij kostte dat 70 euro. Datheb ik gedaan bij de Iphone 5 hahaha…hmmm ik denk dat ik net zoals jou ben. Ik moet me nu wel even inhouden, want mijn telefoon is nog zo goed! Of ja wie weet doe ik het toch gmmmmm hahaahah hij is zo mooi :(

 8. Ik ben het eens met iedereen hierboven: kopen. Ik heb mijn iPhone 5 ook gekocht twee jaar geleden, en ga denk ik hetzelfde doen zodra ik de behoefte naar iets nieuws te sterk wordt. ;)

 9. Ik ben zelf enorm anti-Apple (en pro-Android), sorry.. maar ik raad je echt optie 3 aan!

  Heb destijds mijn toestel ook los gekocht en betaal nu €15 p/m voor 200min/sms + ONBEPERKT INTERNET (oh my, ik hou van de oude regelingen van Ben)… Er moet heel wat gebeuren wil ik dit sim-only abbonement laten gaan, begrijp je wel ;)

 10. Ik zou ook voor optie 3 gaan! Doe het zelf al jaren op die manier, met een heerlijk goedkoop sim only abbo.

 11. Hahaha vriendlief en ik stonden ook te stuiteren afgelopen dinsdag, maar wij moeten nog een jaar met dit toestel doen, dus hebben we besloten om te wachten en dan de nieuwe iPhone te nemen. Ik heb nu een HTC en ik heb er zo een spijt van! Wil mijn iPhone terug!!!

 12. Ik heb gisteren toevallig uitgerekend hoeveel het me omgerekend per maand zou kosten als ik de iPhone6 los koop. Maar die EUR699,- + een sim-only abonnement van EUR20,- (wat ik nu heb) per maand, kost me gemiddeld alsnog EUR50,- per maand. Oftewel, hetzelfde als wat ik met een abonnement betaalde. Dus ik ben er nog niet helemaal overuit wat ik ga doen.

  Mocht het voor jou op die manier goedkoper zijn, zou ik het zeker doen. Zoals iemand anders ook al zei; voor een MacBook tellen we ook gerust EUR1200,- weg en uiteindelijk gebruiken we onze telefoon misschien nog wel vaker.

  1. Mja, maar als je dan je huidige telefoon voor een mooi prijsje kunt verkopen, kost de iPhone 6 je geen €699. ;) Ik ga het zeker even omrekenen, want ik betaal nu dus 80 (!) per maand. Belachelijk eigenlijk. ;) Thanx!

 13. Oh nichtje, hier kan ik je echt geen advies over geven. Ik herken die “liefde” voor de nieuwste snufjes totaal niet. Ik denk dat je in ieder geval zo snel mogelijk van dat belacheljk dure abonnement af moet.

 14. Mariek, ‘gewoon’ die IPhone 6 kopen. Je werkt keihard en wordt van een aantal dingen is je leven echt blij. Dat is onder andere toevallig deze telefoon! April os nog zoooo ver weg. Zonde om je geduld op de proef te stellen. You only live once meid. Wees lief voor jezelf! Bestel ‘m, pak ‘m in met een grote strik eromheen. En dan ga je ‘m daarna als een klein kind, intens gelukkig opmaken. Zie je al een plaatje ;-)?! Dikke kus!

 15. Ik ben normaal ook van dat ik altijd de nieuwste dingen wil, ook wat telefoons (iPhones..) betreft. Maar ik vind hem toch echt te duur, ik heb nu nog mijn iPhone 5, en ik hoop dat de 5s gaat dalen in prijs, zodat ik die later kan kopen! Ik kan mezelf daarin wel beheersen omdat ik de prijzen zo duur vind.. Maar sorry, ik heb dus niet echt advies haha!

 16. Los kopen is het beste uiteindelijk, of optie 1 inderdaad :P.
  Ik heb zelf een Huawei, ik ben juist niet echt van de hype-merken (of hoe je dat ook noemt, merken waar iedereen mee loopt hi hi). Ik wil altijd wat anders ha ha, zelfs als het achteraf tegenvalt. Hij is wel heel mooi trouwens van uiterlijk, dat vind ik wel echt belangrijk!

 17. Ja, hij is echt super mooi. Ik zou voor optie drie gaan.
  Heb ik ook gedaan met mijn iPhone 4S. (die ik nog steeds heb overigens)
  Je betaalt toch wel voor die telefoon, hetzij als je hem los koopt of via een duur abonnement. Ze geven zo’n ding toch niet voor niks weg. Dus een sim only is volgens mij de beste optie. Ik ben er in ieder geval nog erg blij mee!
  En misschien moet ik ook eens aan een nieuwe iPhone… ;)

 18. Ik zou voor optie 3 gaan. Ik ben groot voorstander van het los kopen van toestellen. Volgens mij betaal je op termijn minder en je kunt een lekker goedkoop abonnement afsluiten. Ik heb jaren gedaan met mn Vodafone abo van 17 euro en ben nu overgestapt naar ziggo, 15 euro.

  Ben benieuwd waar je uiteindelijk voor zal gaan.

 19. Ah ik heb twee jaar geleden hetzelfde gedaan voor een iPhone 5, zelfs met een leasetoestel dus ik kan hem niet eens verkopen.

  Advies is ga voor optie 3!

 20. Oei, hier kan ik echt niet over meepraten. Al 3 jaar sim-only met een oude iPhone 4 (geen S ;-) en die is alweer 5 jaar oud. Doet het langzaam, maar prima. Ik zou hierna voor een Samsung gaan, maar snap je dilemma. Ik zou gaan voor optie 3, omdat ik met sim-only (13 euro per maand) het overgebleven geld in een iPhone 6 kan stoppen. Reken maar, 12 maanden x 50 euro (duur abo) = 600 euro :-) Dan ben je al dichtbij! Succes met je keuze! :-)

 21. Heeeeeeel veel liefde voor iPhone! Ik zou voor optie 3 gaan, want ik denk dat dat het goedkoopst is.

 22. Ik was een Applefan maar sinds ik overgestapt ben naar een Samsung wil ik niet meer anders. Dus van mij geen advies behalve dan dat je absoluut eens een goedkoper toestel moet proberen. Apple maakt prachtige producten, maar die zijn slightly overpriced als je het mij vraagt. Dus mijn advies: NIET DOEN!

 23. Hij is gaaf!!!!!
  Misschien iemand in je omgeving die binnenkort naar Amerika gaat?
  Daar is hij veeeeel goedkoper?

 24. Ik ben ook een applefan met mijn iphone en macbook pro. Het liefst regel ik er ook nog ff een ipad bij. Wel vind ik het jammer dat de innovatie van de iPhone’s een beetje langzaam gaat. Andere merken lopen (helaas) ver voor op de iPhones :S

 25. Welke kleur ben je van plan te nemen? Ik twijfel ontzettend over de iPhone 6 of de iPhone 6 plus en dan ook nog eens welke kleur!? Keuzes, keuzes.. Zucht ;-)