Het Aanzoek op Magnetic Island

Als klein meisje droomde ik er al van: mijn bruiloft. Ik zou trouwen met de man van mijn dromen, in een witte prinsessenjurk, met iedereen die ik liefheb om mij heen. Lang wachtte ik af tot het mijn beurt was. Tot ik die ene echte ware liefde zou vinden. Dat duurde even, haha… Mijn geduld werd echter beloond: vier jaar geleden gingen Johan en ik het avontuur samen aan. En in Australië ging hij, totaal onverwacht, op zijn knieën!

We hadden het al regelmatig over trouwen gehad. Hij wilde het, ik wilde het. Ooit. Ons huis verkopen en samen een nieuwe stek vinden had echter prioriteit. Net als die droomreis naar Australië. Trouwen kon altijd nog. Het maakte me niet heel veel uit wanneer we elkaar dat jawoord zouden geven, als we het maar ooit zouden doen. Ik wilde officieel bij hem horen. Groot was dus de verrassing, op vrijdag 2 januari 2015 op dat prachtige strand van de mooie Horseshoe Bay op Magnetic Island, Queensland.

Het was ongeveer 17.00 uur toen we over het strand liepen, dat bijna verlaten was. We hadden gelezen dat je er de mooiste zonsondergang kunt zien, dus dat wilden we meemaken. Aan het einde van de baai lag een enorme rots in het zand. ‘Zullen we daarop gaan zitten?’ zei Johan. ‘Goed plan’, zei ik nietsvermoedend. Twee uur lang hebben we daar gezeten. Kletsend, genietend, knuffelend. Ons goed realiserend wat een geweldige reis het was, wat een enorme bofkonten we waren.

De zon zakte steeds verder in zee. Het was een idyllisch plaatje, met de bergen op de achtergrond, bootjes die verankerd lagen in de baai, de warmte op onze huid. Op een gegeven moment stond Johan op en trok me omhoog. Ik dacht nog: oh, we gaan er vast vandoor. Tot ik het rode doosje in zijn handen zag en mijn hart een slag oversloeg. ‘Wat doe je?!’ riep ik. Met een grote grijns ging hij op één knie, terwijl de tranen inmiddels over mijn wangen stroomden. Met superlieve woorden (hé, er mag nog wel íets privé blijven, toch?) vroeg hij of ik met hem wilde trouwen. Van schrik vergat ik te antwoorden. ‘Ehh, ik hoor niks?’ Oeps… ‘Ja! Jaaaa!’ snikte ik. Dit is waar ik altijd van had gedroomd. Het gebeurde echt, op de mooiste plek ter wereld. Ik besefte het nauwelijks.

Blog_MagneticIsland_3

Na een boel gezoen en geknuffel belden we onze familie en beste vrienden. Iedereen was blij, er werd volop meegehuild en gejuicht. Zó ongelofelijk leuk. Ik vroeg Johan zijn aanzoek nog eens te herhalen, want in de roes was ik gewoon vergeten wat ie allemaal voor liefs had gezegd, haha… Het ging zo snel, ik had het echt totaal niet zien aankomen.

In het gezellige restaurantje dat we opzochten om dit heugelijke feit te vieren, kreeg ik alle verhalen te horen. Hoe hij tijdens het WK in Brazilië had besloten het tijdens deze reis, aan de andere kant van de wereld, te gaan doen. ‘Ik móest het gewoon daar vragen.’ Voor ons zou er niet snel een mooier moment of plekje komen, wist hij. Hoe de ring al drie weken in zijn koffer verstopt zat en hij iedere dag checkte of ie er nog lag. Hoe hij het aanzoek eigenlijk de avond ervoor had gepland, tijdens Oud & Nieuw in Airlie Beach, omdat we dan vier jaar bij elkaar waren. Hoe een strand vol bezopen backpackers roet in het eten gooide en de ring dus in de tas bleef. Hoe hij zich zorgen maakte over het weer, dat op die 2 januari bewolkt en regenachtig begon. Hoe blij hij was dat het uiteindelijk toch opklaarde. Hoe hij een vrouw met haar hondje vervloekte, omdat ze precies langs kwam lopen op het moment dat hij had besloten: ja, nu! Ik hing aan zijn lippen, echt ge-wel-dig.

Ik ben geen type dat jarenlang verloofd wil zijn. Ik wil spijkers met koppen slaan. Tijdens onze gesprekken bleek dat Johan er hetzelfde over dacht en besloten we dat het dan ook maar dit jaar nog moet gaan gebeuren. Aan het eind van de zomer. Ons huis is weliswaar nog steeds niet verkocht, maar om te trouwen heb je geen groter huis nodig. De focus gaat op iets leuks nu. En wat voor leuks: WE GAAN TROUWEN!

Inmiddels heb ik al véél tijd doorgebracht op Pinterest en andere sites bomvol inspiratie. Plannen zijn gemaakt, gelukkig zitten we aardig op één lijn. We hebben twee locaties bezocht, waarvan er eentje het zeer waarschijnlijk gaat worden – we bespreken momenteel de laatste details. Gesprekken met fotografen zijn ingepland, de trouwauto is gereserveerd. Lieve vrienden Pien en Daan zeiden ‘ja!’ toen we hen vroegen ceremoniemeesters te zijn. Het wordt allemaal heel echt nu. And I love it!

LEES OOK:

80 reacties

 1. Wat een ontzettend leuk en lief verhaal. Ik voel de liefde en enthousiasme gewoon. Ik volg je nog niet zo lang, maar vind het echt zo ontzettend leuk van jullie. Veel plezier met alle voorbereidingen, geniet er van.

 2. Wauw wat een droomaanzoek, WAY TO GO Johan! Geniet van alle voorbereidingen samen, die zijn waarschijnlijk net zo leuk als de dag zelf!

 3. Oh, wauw. <3 Een en al liefde straalt ervan af. Ontzettend veel geluk, plezier en liefde samen in voorbereiding op je bruiloft en alle mooie jaren daarna.

 4. Wat mooi!! Die ring ook, wauw. Nu lekker trouwjurken passen, dat lijkt mij zó leuk, haha. Blijf vooral lekker bloggen over alle voorbereidingen, je schrijft heerlijk, ik heb je blogjes gemist!

 5. Wow wat super meis, trouwens met je prins op het witte paard en gevraagd worden op zo een mooie plek. Geniet er van en geniet van elkaar!

 6. Ik had je al gefeliciteerd via Twitter, maar bij dezen nog een keer! Superleuk om te lezen. Trouwen is zo fantastisch! Als je nog vragen hebt, laat maar weten. Ik heb binnen 4 maanden mijn huwelijk gepland dus ik ben er best goed in ;). Enne grappig om te lezen, maar ik zei ook als eerste ‘wat doe je’ toen mijn vent op zijn knieën zakte. Haha!

 7. Wow.
  Zelfs ik pink hier een traantje weg. Wat een mooi aanzoek.

  En hoera geen jarenlange voorbereiding maar gewoon hops dit jaar nog.
  Daar hou ik ook van.

  Geniet van alle voorbereidingen en hou ons op de hoogte.
  Gefeliciteerd

 8. Ah, echt perfect gegaan! Wat ontzettend leuk voor jullie. Geniet van de voorpret en natuurlijk van elkaar. Gefeliciteerd! X

 9. Wat is dat een mooi moment geweest, echt om van te dromen! Gefeliciteerd en geniet er onwijs van! Wat je zelf al zegt; jullie zijn bofkonten met elkaar!!

 10. Wat een heerlijk verhaal, moet fantastisch geweest zijn. Gefeliciteerd en heel veel plezier met alle voorbereidingen. :)

 11. Ohhhhhh wat een geweldig moment moet dat voor jullie beide zijn geweest!! Gefeliciteerd en ga genieten van alle voorpret die bij een bruiloft hoort, heel veel geluk saampjes :-)

 12. Waaauw wat magisch en van harte gefeliciteerd! Geweldig mooi aanzoek, ik zou denk ik dit artikel uitprinten en inlijsten <3 Wat heb je het geweldig beschreven! Geniet van alle voorbereidingen!

 13. Wow, het is daar inderdaad ook heel mooi. Dat had Johan goed geregeld. Wij vrouwen mopperen nog wel eens op mannen die lang wachten met hun aanzoek, maar wat me keer op keer opvalt die heren doen dat heel bewust. En zoiets is toch super spannend. Heel veel succes met de voorbereidingen. Wij hebben er iets minder dan anderhalf jaar de tijd voor gehad. Maar hebben alles ook nog een keer omgegooid, omdat we de locatie van onze dromen op eens tegenkwamen. Welke fotograaf? Dat hoef je aan mij niet te vragen. Nog steeds geniet ik keer op keer van d’r foto’s die Sjoerd maakte. En zo ga je nog meer tips en adviezen krijgen, maar het allerbelangrijkste doe wat jullie willen. Dan is niet alleen de dag, maar ook de aanloop onvergetelijk.

 14. Wow, wat een heerlijk verhaal! Ik ben zo blij voor jullie, genieten van de voorbereiding en toeleven naar de grote dag!! Gefeliciteerd!!

 15. Waaaaaauw, wat ongelofelijk prachtig! Ik hoopte al dat dit verslag snel online zou komen want het kon ook niet anders dan magisch zijn. Gefeliciteerd met jullie verloving en heeeel veel plezier met de voorbereidingen!

 16. AAHHH wat super lief..
  Ik zit echt met een big smile dit blogje te lezen in de bieb van mijn faculteit terwijl ik moet leren.. maar zo lief :D
  Heel veel geluk samen :)

 17. Wat een lief verhaal is dit! Bijzonder, dat ga je vast voor altijd onthouden. Gefeliciteerd voor jullie allebei en veel succes met het plannen!

 18. Wat heerlijk om dit te lezen, BIG SMILE!. Ik vind het echt super leuk voor jullie. Geniet van de voorpret en succes met het organiseren van jullie dag! :)

 19. Whaaaa ik krijg hier helemaal een boost van, zó leuk! Gefeliciteerd :D wat super romantisch en wat vet dat het dit jaar nog gaat gebeuren. Heel veel succes met de voorbereidingen!

 20. Prachtig! Zo leuk voor jullie! Geniet van de voorbereidingen. En prima excuus voor een volgende droomreis lijkt me. Waar gaat de huwelijksreis naar toe? ;)

 21. Wauw Marieke, wat een prachtig verhaal en een absoluut droomaanzoek. Op zo’n mooie plek, naja de foto’s zeggen meer dan genoeg..

  We kennen elkaar niet persoonlijk, maar ik wens jullie samen heel veel geluk en liefde en een hele hele mooie dag toe en een prachtig huwelijk.

 22. Mooi Marieke! Bijzonder hè alser iemand voor je op zn knieën gaat. Jullie zijn al goed bezig met de voorbereidingen, geniet er van. Enne….uitnodiging voor al je volgers…?? Xx

 23. Heel erg gefeliciteerd!!!! Prachtig verhaal om te lezen en wat gaaf dat je zo open verteld over het aanzoek.

 24. Zo mooi!! Heel bijzonder!! Gaaf dat jullie foto’s hebben van voor- en na het moment ^^! Ik ben zelf ook gevraagd in Aussie, bij het Opera House :). Heb daar ook wat over geschreven.

 25. JAAHAAHAA! Wat heerlijk, ik zit bijna te janken hier. Heerlijke blog! En heel herkenbaar dat je ook gewoon lekker datzelfde jaar wil trouwen, dat was ook onze wens. En dat is goed te doen hoor! Met O&N gevraagd en in september helemaal stressvrij getrouwd, dikke prima! Oh, je/jullie gaan ZO’N LEUKE tijd tegemoet. Ik ben zo blij voor jullie! En schattig he, hoe die kerels dat voorbereiden <3 :-) GENIET! (en blijf vooral updates over het trouwen etc. bloggen, me like!)

 26. Wauw wat een prachtig verhaal! De tranen lopen hier over mijn wangen (zwangerschapshormonen oké? haha!) Geniet van de voorbereidingen. Naast mijn kids is trouwens een hoogte punten in mijn leven.

 27. Ohhh ZO leuk! Gefeliciteerd! Dit is zo’n leuke tijd, en straks als kroon een prachtige trouwdag. Het is zo bijzonder :)

 28. Aaawh! ♡ -smelt langzaam weg-
  Nogmaals van harte gefeliciteerd allebei en hopen dat het een prachtig huwelijk word met nog vele mooie jaren.

 29. Wat een mooi verhaal, superleuk om te lezen! Van harte gefeliciteerd en heel veel succes met al jullie voorbereidingen!

 30. Ik kreeg even een brokje in mijn keel bij het lezen van je aanzoek. Kan het nog mooier?
  Een mooi stel dat besluit om eeuwig samen te willen zijn. Hoe geweldig!
  Wees maar zuinig op zo’n kanjer!

  Gefeliciteerd met jullie verloving!

 31. Oh, wat een heerlijk en romantisch verhaal! Echt recht uit het hart opgeschreven, prachtig! Nogmaals gefeliciteerd, geniet van de voorbereidingen.. Ik kan niet wachten op de volgende update om mee te genieten.. ;)

  PS. Wordt het straks dan http://www.vanboventje.com? ;p

 32. Aaaawh wat ROMANTISCH! Echt super leuk om te lezen! En wat tof dat jullie dit jaar nog gaan trouwen! Heeeeeel veel plezier met de voorbereidingen!

 33. Wauw, wat mooi!! Prachtige foto’s van een fantastisch moment.
  En wat hebben jullie al veel geregeld, super!
  Ik vind het ook heel bijzonder dat jullie er gewoon voor gaan. Je niet laten leiden/lijden door het huis dat nog niet verkocht is, maar gewoon NU leven! Het leven is te kort om dat niet te doen. Respect dus daarvoor!
  Nogmaals gefeliciteerd en heel veel plezier met alle voorbereidingen. Het is zo’n leuke en bijzondere tijd.

 34. Prachtig hoor. Ik leef met jullie mee vanuit Madrid. Jullie verdienen het zoals goede mensen geluk verdienen. Helaas gaat dat niet altijd op. Dus geniet van elkaar en van het leven. Johan en ik hebben dat voor jullie huwelijk ook soms gedaan. Huwelijksreis Madrid? Un abrazo y un beso Koen

 35. WOW! Wie is het gelukkigste meisje op aard? Marieke! Gefeliciteerd jullie twee! Wat een droomaanzoek :-) Ik ben heel blij voor jullie lovebirds! Geniet ervan samen en geniet van je wedding planning ;)

 36. traantje weg pinken.

  Super leuk geschreven! Blijdschaps traantje weg pinken, omdat jij mijn schoonzus blijft voor altijd.

  Trots traantje weg pinken, omdat ik zo’n romantische broer heb.

  Glimlach traantje, omdat het moment dat Jo belde met dit top nieuws- liep ik lachend gillend en hardlopend tussen de weilanden;)

  Traantje van geluk voor jullie prachtige reis:-)
  Welcome to The family

  Kus

 37. Aaaaahhh, ik kreeg even een brok in mijn keel hoor. Wat ontzettend lief en mooi. Ook dat “Wat doe je?!” blijft een klassieker, haha. Met dit verhaaltje in mijn achterhoofd droom ik nu ook van de juiste man, het juiste moment en het mooiste aanzoek ooit. Zucht. Geniet er onwijs van! En wees niet bang om mooie verhalen op je blog te delen, want ik en vele anderen lezen het maar al te graag!!

 38. Gefeliciteerd! Wat een goed aanzoek! Ben heel erg benieuwd wie jullie fotograaf wordt en geniet (ook van het voorbereiden)!

 39. Aaahhh wat ontzettend romantisch!!! Echt super geregeld door Johan!! Lief dat je ons wilde laten meegenieten bij Het Aanzoek, ik hoop dat je nog vaak over de voorbereidingen gaat bloggen! Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk :-)

 40. Wauww Marieke, zo leuk om te lezen! Wat een onwijs gaaf aanzoek zeg! Echt super romantisch, zó bijzonder! Geniet van alle voorbereidingen lady. Het wordt zo’n onwijs mooie dag! X

 41. Wat een ontzettend mooi, liefdevoll en romantisch aanzoek. Ik wens jullie heel veel plezier met het maken van alle plannen.

 42. Oh my dit is PERFECT! In Australië ten huwelijk gevraagd worden, you’re one lucky ladie, wat een onwijs mooi en onvergetelijk aanzoek! <3

 43. ROMANTISCH!!!!!
  Gefeliciteerd samen!! Ik ben heeeeel benieuwd naar al je toekomstige huwelijks-blogjes. Laat maar komen!!

 44. Wat een mooi aanzoek! Ik ben heel blij voor jullie! Ik reageer zelden hier maar ben je gaan volgen in de tijd dat Johan en jij uit elkaar waren. Who would have thought! Congrats dus en geniet van alle voorbereidingen, genieten wij met jullie mee!

 45. TOF! Gefeliciteerd! Ik ga zelf ook aankomende zomer trouwen en kan niet wachten, we hebben al een locatie, de jurk is er al, een datum voor de ondertrouw en (bijna) de fotograaf. Maar ik werd ook al een jaar geleden gevraagd dus heb al veel kunnen regelen :) Geniet ervan! En ik ga je checken op Pinterest :)

 46. Wauww! Heel erg tof, en wat een heerlijk romantische vent, die Johan. Heel veel plezier met het plannen en al het spannends er omheen, ik ga je in de gaten houden :)!

 47. Ja!! Sprookjes bestaan. Ik zie mijn hele leven door een roze bril, en ik geniet ervan. Ik wacht ook mijn eigen happily ever after.

 48. Wat een geweldig verhaal Marieke. Een moment om nooit meer te vergeten. Heel veel plezier met de voorbereiding!

 49. Wow Marieke :) Late reactie vanwege mijn vakantie. En ik had je natuurlijk al via Twitter gefeliciteerd, maar wat een gaaf verhaal.
  Tegen die tijd dat ik ooit de ware heb gevonden, laat ik hem even met Johan twitteren over het juiste aanzoek! Want dit was natuurlijk wel super romantisch! Geniet van alle voorbereidingen op de grote dag!
  Liefs, Ingrid

 50. Gefeliciteerd Marieke en Johan! Ik volg je blog al heel lang (reageer alleen niet zo trouw), dus vind het ‘extra’ leuk voor jullie. Geniet van de voorbereidingen, niet te veel stressen hoor! ^^

 51. Hoi,
  Van harte gefeliciteerd! Als je nog van plan bent zelf dingen te maken voor je bruiloft ben je van harte welkom als gastblogger in mijn DIY-bruiloft rubriek…;-)

 52. Wat een leuk nieuws Marieke, van harte gefeliciteerd! Wij (team SPIbelt) zijn in 2013 getrouwd en denken er nog met veel plezier aan terug. Hopelijk hebben jullie ook zo’n fantastische dag :)

  Voor anti-stress tips, mail gerust!
  Susanne