Let’s get married #5: Trouwjurkenlijf

Nog maar 3,5 maand. Ik weet nog dat we terugkwamen uit Australië en ik dacht: over acht maanden gaan we pas trouwen, wat duurt dat nog lang, waarom niet morgen al?! Ik kon echt niet wachten. Nu is het al half mei, en eind augustus is het zover. Dan trouw ik met de liefde van m’n leven!

Natuurlijk heb ik er nog steeds héél veel zin in, maar ik raak ook een tikkeltje in paniek. Niet eens door al het geregel, want dat hebben we allemaal onder controle, maar ik heb nog niet helemaal het trouwjurkenlijf dat ik zou willen. HELP!

Het kiezen en kopen van de jurk was zo gepiept. Dat had ik in februari al voor elkaar. Dan lijkt het of je nog zeeën van tijd hebt om die 2-3 kilo kwijt te raken en nét iets strakker in je velletje te zitten. En dus stelde ik dat sporten en gezonder eten steeds uit. ‘Komt wel’, zei ik tegen mezelf als ik me weer volstopte met bergen sushi of die taart van een collega niet kon weerstaan.

Afspeldafspraak
Maar vorige week was daar dé mail van de bruidswinkel: ‘Uw jurk is bij ons binnen. U kunt nu een afspeldafspraak maken.’ Shiiitttt! Een afspeldafspraak betekent dat je de jurk in jouw maat komt passen, en dat de uiterst handige naaisters ‘m precies op jouw lijf afspelden. Zodat ie he-le-maal perfect zit. Dat betekent dus ook dat je, na die afspraak, op gewicht moet blijven. Kom je wat kilootjes aan, barst je op je Grote Dag uit je zorgvuldig gekozen japon. Val je wat kilootjes af, zakt ie misschien van je geslonken decolleté en loop je de hele dag te hijsen.

Mijn afspeldafspraak staat op 14 juli. Ik heb dus nog twee maanden om my ass off te werken voor mijn droomfiguur. Nu kun je me voor gek verklaren, want: ‘jij bent toch niet dik?’ Dat klopt, dat ben ik ook niet. Maar op mijn trouwdag wil ik de allermooiste versie van mezelf zijn. Die foto’s ga ik m’n hele leven lang nog bekijken. Ik wil op de dag zelf geen spijt hebben dat ik me snaaitechnisch niet heb kunnen inhouden of mezelf geen schop onder m’n kont heb gegeven.

Ik kan dit
En dus ging ik gisteren weer eens naar de sportschool. Ik moet namelijk eerlijk bekennen dat ik hardlopen (even) niet zo leuk meer vind. Twee jaar lang móest ik van mezelf, eerst voor de Dam tot Dam 2013 en daarna voor de halve marathon in 2014. Die verplichting bleek killing; ik heb me tot de dag van vandaag niet meer kunnen opladen voor een run. Ik heb gewoon Geen. Zin.

Het knallen in de sportschool was gelukkig wel lekker. Ik heb de loopband expres gemeden, maar ben aan de slag gegaan op de crosstrainer, de fiets en verschillende apparaten. Dit alles onder het genot van een paar afleveringen New Girl, die ik op mijn iPad Mini had gezet. Ideaal.

Nog twee maanden te gaan. Ik. Kan. Dit.

Beeld: freeimages.com

29 Comments

 1. Shirley 13 mei 2015 at 13:05

  Succes! In twee maanden kan er nog een hoop gebeuren :)

 2. Josianne 13 mei 2015 at 13:09

  Leuk geschreven! En wat Shirley zegt: je kunt een heleboel bereiken in twee maanden. Succes!

 3. Karen 13 mei 2015 at 13:39

  Dat gaat je zeker lukken! Ik had de mazzel dat ik een half jaar ervoor de alternatieve elfstedentocht had geschaatst en daarna ben ik blijven sporten met een personal trainer. Dat werkte voor mij het best. Stok achter de deur!

 4. rachel 13 mei 2015 at 13:45

  uhm halloo gij ziet er al goed uit !!!!! maar oke oke snap door jou ogen kijkend niet…. oke gaat je lukken meis su6!!!

 5. Annemieke 13 mei 2015 at 13:57

  Oh yes, you can! Succes! Maar onthoud: je zult er hoe dan ook stralend uitzien in je jurk, want je gaat immers trouwen met de liefde van je leven, dat pakt geen kilo’tje meer of minder van je af. ;-)

 6. Bente 13 mei 2015 at 13:59

  Jij kan dit inderdaad! Ik heb er alle vertrouwen in! :)

 7. Veronica 13 mei 2015 at 14:04

  Oooh dat heb ik ook zo vaak gedacht en het is me helemaal niet gelukt, ik ben precies op het gewicht gebleven wat ik altijd al was en ik voelde me prachtig op mijn bruiloft. Het feit dat de jurk maatje 36 was en kleiner gemaakt moest worden deed al veel goed voor mijn gevoel natuurlijk :)

  Mijn jurk werd trouwens een week van te voren ook nog gemeten en vermaakt, ik mocht dus alleen niet aankomen maar afvallen was absoluut geen probleem.

  1. Marieke 13 mei 2015 at 14:43

   Ohh dat is inderdaad goed voor je zelfvertrouwen! :) Ik moet 1,5 week van tevoren ook nog voor het laatst langskomen idd, dan kunnen er nog kleine dingen worden aangepast, maar niet te veel!

 8. Ilse 13 mei 2015 at 14:16

  You can do it Marieke!

 9. Yamina 13 mei 2015 at 14:18

  Jij kan dit!

 10. Samantha 13 mei 2015 at 14:22

  Natuurlijk kan jij dit! Good luck!!! :D

 11. Andrea 13 mei 2015 at 14:49

  Succes!

 12. Yolande 13 mei 2015 at 15:35

  Succes met trainen! Ik denk dat als je echt jezelf ergens toe zet het wel moet lukken dus die kilo’s gaan er vast wel af!

 13. Natasja 13 mei 2015 at 16:39

  Jij kan dat! En stiekem ook weleens verfrissend om te lezen dat ik niet de enige ben die issues heeft met hardlopen op het moment.

 14. Marieke 13 mei 2015 at 16:56

  Echte Marieke’s kunnen dit! haha, go for it!

 15. Kim 13 mei 2015 at 17:23

  Heel veel succes! :-)
  Je gaat stralen op je mooie dag!

 16. Stephanie 13 mei 2015 at 17:33

  Je kunt het, succes :). Ben erg benieuwd naar je jurk ^^

 17. Fenna 13 mei 2015 at 21:29

  Heb je groeplessen in je sportschool? Dan gaat het nog sneller en makkelijker! :-))

  Stralen zul je toch wel die dag, met n kilootje meer of minder ;-).

 18. Manja 13 mei 2015 at 21:56

  Kwam op je blog via n linkje, super leuk dat je gaat trouwen! Vergeet niet wat krachttraining toe te voegen aan je training, geeft je spieren een mooie vorm ;) succes!

 19. Angela 14 mei 2015 at 11:43

  Succes Marieke, je kan het! Vertel het iedereen zodat ze je geen lekkernijen voorschotelen. Even 2 maanden bikkelen… dat moet te doen zijn!

 20. Nicetobeout 14 mei 2015 at 11:44

  Nog geen trouwjurkenlijf? En je sport al zo veel!!! Ik weet nog dat ik ook graag wat gewicht kwijt wilde voor ons trouwen. En met dat doel voor ogen ging ik als een speer haha. Uiteindelijk meer kwijt dan ik wilde en ik zou dat gewicht dolgraag terug willen maar zo’n trouwjurk is toch de beste motivator want nu lukt het me niet meer haha

  1. Marieke 14 mei 2015 at 19:57

   Ik heb dus al heel lang niet meer gesport. ;) Dat is het hele probleem. Dus dat pak ik nu weer op!

 21. Mieke 15 mei 2015 at 20:51

  Joh, jij gaat helemaal stralen op je trouwdag. Met of zonder die paar kilootjes. Je bent prachtig.

 22. Marcella 17 mei 2015 at 10:55

  Dat komt vast helemaal goed Marieke, je hebt de tijd en de discipline om flink te sporten. Veel plezier lady!

 23. Nanouk 18 mei 2015 at 11:36

  Zo te horen heb je je motivatie helemaal terug gevonden dus het moet goed komen! Wat Fenna ook oppert: groepslessen, zoals bodypump en xco zijn suuuuuper leuk en motiverend! Echt doen!
  Enne, ik ben afgelopen zomer zwanger getrouwd, in een zomerjurkje van de Prenatal, uiteindelijk gaat het om de man waarmee je trouwt en zo te lezen zit dat wel goed :)

 24. Mylène 18 mei 2015 at 11:37

  Natuurlijk kan je dit! Hallo zeg! Gelukkig vind je het nog wel leuk om naar de sportschool te gaan. Ik kan me voorstellen dat je hardlopen even zat bent na al die tijd. Ook al heb je een heel belangrijk doel, het moet wel leuk blijven. Zet hem op Marieke, je kan het! En als je weer even een dip hebt, lees dan gewoon al deze blogs en reacties terug ;)

 25. Puck 18 mei 2015 at 23:34

  Phoe, 1.5maand tussen de pas-sessie en de trouwdag? Ik vind het best veel. Dan moet je al die tijd hetzelfde blijven. Niet alleen qua gewicht, maar vooral ook qua figuur, dus niet spieren die massa worden of andersom. Maar dat gaat je vast lukken, aangezien je altijd veel gesport hebt, doe je nog steeds aan volleybal?

 26. Lonneke 27 mei 2015 at 15:26

  Wat gaat de tijd snel Marieke. Met die jurk gaat vast goed komen, jij hebt echt een prachtfiguur. Ik ben nu al benieuwd naar de foto’s!!