GirlsLove2Swim

Kijk, die A-, B-, tussentijdsetoets, C-, zwemvaardigheid 1- en snorkelen 1-diploma!s mag ik dan wel op zak hebben, echt goed zwemmen kan ik niet. Ik zal niet snel verdrinken, maar daar is dan wel zo!n beetje alles mee gezegd. Maar aangezien wij een heuse olympische zwemster in onze GirlsLove2Run Crew hebben in de persoon van Madelon Baans, moest die zwemdate er natuurlijk een keer van komen! Want we konden bijna allemaal wel een lesje gebruiken…

Madelon schakelde haar contacten in de zwemwereld in en kwam op de proppen met Personal Swimming: een stel enthousiaste collega-olympiërs die de krachten hebben gebundeld om zwemtrainingen op maat te geven. Bovendien had ze Speedo zover gekregen om ons helemaal in het nieuw te steken: een professioneel badpak, dito zwembril én natuurlijk badmuts!

Nick Driebergen en Bas van Velthoven waren onze trainers van de avond. Ik had een beetje medelijden met ze, want wat was het een kippenhok. Hilariteit alom natuurlijk, al bij het aantrekken van dat loeistrakke badpak. Niemand voelde zich er erg zelfverzekerd en comfortabel in. Daarnaast doet die badmuts ook niet veel voor je look, maar goed! In het water zit het wél heel fijn, je hebt immers geen last van ronddwarrelende losse haren.

Het oefenbad waarin we zwemles kregen, was slechts 1.40 diep. Dat bleek later stiekem erg prettig, die vaste grond onder je voeten. Ik kan vast verklappen dat niemand is verzopen, dus de training daardoor eigenlijk al hartstikke geslaagd. ;)

We begonnen met de basis: de schoolslag. Die is in het professionele zwemmen significant anders dan hoe je ‘m vroeger aangeleerd hebt gekregen. Via allerlei oefeningen bouwden we dat uiteindelijk uit tot een heuse borstcrawl, die bij iedereen aan het einde van de avond een stuk beter ging dan in het begin. We leerden hoe je moet ademen (en wanneer), hoe je je armen krachtige slagen laat maken, hoe je een effectieve borstcrawl-beenslag moet uitvoeren en hoe belangrijk ‘uitdrijven’ is. Echt te gek!

Ik vind zwemmen altijd heerlijk, ik doe het af en toe in mijn sportschool, maar dit was andere koek. Dit was een echte work-out! Ik was serieus kapot aan het eind; dat borstcrawl-‘sprintje! hakte er flink in. Ik had nog meer bewondering voor (oud-)profs als Madelon, Nick en Bas. WA?t een zware sport.

Het was weer een superleuke date met de sportieve meiden van de crew. We hebben gelachen, maar ook serieus gesport; een perfecte combinatie. Na afloop kregen we nog een goodie bag vol spulletjes van Body & Fit mee en een pakje VitaCoco. En Chris bracht ons Rotterdammers weer veilig thuis met haar autootje.

Volgende maand ben ik vanwege mijn honeymoon (ook niet verkeerd!) niet bij de nieuwe crew date, maar ik heb nu alweer zin in die van oktober!

10 Comments

 1. Suzanne 31 juli 2015 at 13:00

  Haha, hilarische foto’s!

 2. Linda 31 juli 2015 at 13:05

  Wat een gave crewdate! Lijk mij wel leuk! Ik ben alleen een waardeloze zwemmer dus dat wordt hem niet!

  1. Marieke 31 juli 2015 at 14:04

   Dat dachten wij ook! Maar met hulp van de trainers ging het bij iedereen best goed. :)

 3. Kim 31 juli 2015 at 14:37

  Gaaf dat jullie dat mochten doen zeg! :)

 4. Simone 31 juli 2015 at 15:01

  Wat ontzettend tof! Ik vind zwemmen ook heerlijk, maar ik betwijfel me of het na zo’n work-out ook zo zou voelen haha!

 5. Sabine 31 juli 2015 at 15:40

  Geweldige foto´s! Het plezier spat er vanaf :D

 6. Ilse 31 juli 2015 at 18:47

  Tof zeg om dat te doen en helemaal met die trainingen zo.

 7. Sheila 02 augustus 2015 at 21:22

  Lijkt me erg leerzaam zo’n middag. Al zal 1.40 voor mij te vermoeiend zijn. Dan moet ik telkens op mijn tenen staan om mijn hoofd boven water te houden

 8. Annemieke 03 augustus 2015 at 20:53

  Ik ben ooit een keer ’s ochtends vroeg baantjes gaan trekken, maar voelde me er niet echt als een vis in het water. Ik had wel een strak bakpak aan, maar miste nog zo’n shiny badmuts en zwembril, misschien dat het daar aan lag. ;-) Nee gekheid, lijkt me onwijs leuk om het goed te kunnen en volgens mij is zo’n uurtje actief zwemmen een enorm intensieve workout.

 9. Puck 06 augustus 2015 at 16:27

  Ik wil zo’n clinic ook wel eens hebben. Volgens mij zwem ik vrij goed, maar het kan altijd beter. En buiten adem ben ik nog nooit geweest met zwemmen!