Brouwertjes Baby: Nieuwe maand, nieuwe kansen

In m!n hoofd had ik het hele lijstje al afgevinkt. Plopjes en steken in m!n buik: check. Gevoelige borsten: check. Hoofdpijn: check. Misselijk: dubbelcheck. Zou het echt? Zou ik direct bij de allereerste poging al zwanger zijn? Helaas, ik ben ongesteld geworden. Deze symptomen kun je dus ook hebben als je na jaren stopt met de pil. Blijkbaar moest mijn lijf even heel hard afkicken van al die hormonen.

Daar zat ik dan vanmorgen. Toch een tikkeltje teleurgesteld op het toilet op m!n werk. Mijn verstand wist wel dat de kans héél klein was dat het direct raak zou zijn, maar toch. Een vrouw mag hopen, nietwaar? Ik appte Johan het nieuws, die lief en begripvol reageerde. ‘Gewoon weer een nieuwe poging!! schreef hij met een breed grijnzende smiley erbij.

Een zwanger vriendinnetje, mijn vraagbaak in deze tijden, vond het iets heel positiefs dat mijn lichaam, na zestien jaar pil, het nu alweer gelijk zelf kan. Dat had immers maanden kunnen duren! Ik put dus maar hoop uit het feit dat mijn lijf weer op orde is en we nu vol goede moed een nieuwe poging gaan wagen.

Het ongesteld zijn was voor mij overigens ook een mooie reden om me flink uit te leven in de sushitent. Ik probeer namelijk toch al wat te minderen met rauwe vis en alcohol, want juist die eerste prille fase van je zwangerschap -als je het zelf misschien nog niet eens weet- is cruciaal. Maar goed, er groeit nu nog geen kindje in me, dus liet ik hele schalen zalm- en tonijnmaki!s aanrukken. En ik genoot er intens van.

Nieuwe maand, nieuwe kansen! Write my paper How much rogaine cost Skunk seeds #1