BIG NEWS: Ik ben zwanger!

Ik val maar gelijk met de deur in huis, want de titel van deze blog en de afbeelding daarbij spreken natuurlijk al voor zich: eindelijk mag ik bekendmaken dat ik een kleintje bij me draag! Ik ben zwanger!

Ik ben inmiddels de 12 weken gepasseerd. Om precies te zijn ben ik vandaag 12 weken en 3 dagen in verwachting, wat de uitgerekende datum 4 november 2017 maakt. Gisterochtend hebben we de 12 weken-echo gehad, wat voor ons een echte mijlpaal was. Als die goed zou zijn, dan mocht de hele wereld het weten en zouden we het van de daken schreeuwen. En gelukkig was dat het geval!

De eerstvolgende vraag die ik na het bekendmaken tot nu toe steeds kreeg is: ‘Hoe voel je je?’ Nou, inmiddels redelijk oké. Overdag is er eigenlijk niks aan de hand zolang ik regelmatig eet. Helaas kickt ’s avonds de misselijkheid er flink in, vooral in het begin. Dat is voor mij, met mijn emetofobie, niet erg fijn (understatement van het jaar). Gelukkig heb ik nog niet hoeven spugen, en ik heb goede hoop dat dat ook niet gaat gebeuren, aangezien ‘ze zeggen’ dat de misselijkheid vanaf een week of 12-13 meestal wel afneemt. Andere klachten heb ik eigenlijk niet echt, ik ben hoogstens wat sneller moe, dus wat dat betreft mag ik niet klagen.

Road to pregnancy
Het heeft bij ons wel even geduurd voordat het ‘raak’ was, om precies te zijn ruim een jaar. We hebben ook onderzoeken gehad via de huisarts en in het ziekenhuis, maar alles bleek in orde. Gelukkig is het vrij snel daarna alsnog op de natuurlijke manier gelukt, waar we uiteraard heel dankbaar voor zijn!

Ik heb de afgelopen maanden, eigenlijk sinds we besloten ‘ervoor te gaan’, blogs geschreven in een Word-documentje. Ik wilde mijn ‘road to pregnancy’ graag vastleggen, voor mezelf en wellicht ook om later -als het gelukt zou zijn- op mijn blog te publiceren. Op dat punt zijn we nu aanbeland (hoera!) en ik zet ze graag met terugwerkende kracht online.

Alle blogs, het zijn er wel een stuk of twintig, kun je de komende dagen dan ook teruglezen in de categorie Miek is zwanger.

En dan ga ik nu lekker ongegeneerd babywebshops volgen op Facebook en Instagram, en een Pinterest-bord aanmaken voor de babykamer!

49 Comments

 1. Shirley 25 april 2017 at 10:23

  Gefeliciteerd! Zo, zo leuk!

 2. Annemieke 25 april 2017 at 10:27

  Aaah Marieke, wat geweldig voor jullie! Gefeliciteerd!

 3. C.P. Van Boven-Stafleu 25 april 2017 at 10:28

  Van harte gefeliciteerd met de aanstaande gezinsuitbreiding. Wij zijn blij voor jullie.
  Groet, Hans en Ineke

 4. Mark 25 april 2017 at 10:32

  Super gefeliciteerd Marieke. We worden rond dezelfde datum dan voor het eerst ouder ☺️
  Geniet van alles en geef je vooral over aan wat je lichaam je ingeeft. Mijn vrouw heeft exact dezelfde symptomen (gehad).

 5. Anne 25 april 2017 at 10:33

  Ahh zo leuk Marieke! Nadat jullie getrouwd waren had ik stille hoop dat het blije nieuws heel snel zou volgen, maar uiteraard gaat het niet bij iedereen zo snel als dat je denkt. Wij zijn er ook bijna een jaar mee bezig geweest. Ik was ook erg misselijk in de eerste 3 maanden als ik niet genoeg at en was sneller moe. Maar na 3 maanden verdwenen beide ‘klachten’ als sneeuw voor de zon! En de rest van de zwangerschap is alleen maar genieten geweest. Heel veel plezier met alle voorbereidingen! En het cliché is waar: een kleintje is zo bijzonder!

 6. rachel 25 april 2017 at 10:44

  WHaaaahh gefeliciteerd meis :D super leuk! ik ga je volgen met je zwangerschap hihih

 7. Sanne 25 april 2017 at 10:45

  Wauw, super leuk! Van harte :) Ik moest stiekem gniffelen om je pinterest-bord voor de babykamer maken haha.

 8. Marieke 25 april 2017 at 10:46

  Waaauw! Gefeliciteerd! Wat ontzettend leuk! Geniet ervan!

 9. Marike 25 april 2017 at 10:48

  Wauw, gefeliciteerd! Wat een mooi nieuws ❤️ Ik wens je een mooie zwangerschap!

  En jullie hebben dan een beetje dezelfde weg afgelegd als wij voor Senne, extra bijzonder als het dan toch nog natuurlijk lukt hè?

 10. Lindsay 25 april 2017 at 10:52

  Hoera hoera hoera! Zo gegund voor jullie lieverdjes! Dacht er nog regelmatig aan na onze appjes, dus heel vrolijk van dit nieuws! En het is ZO leuk! Ouders worden is ontzettend tof! Geniet geniet geniet, ook voor Johan natuurlijk!

 11. Gerda van Erp 25 april 2017 at 11:12

  Van harte gefeliciteerd met dit blijde nieuws. Ik wens jullie een fijne zwangerschap toe en heel veel succes bij de bevalling.

 12. Patricia 25 april 2017 at 11:12

  Echt geweldig nieuws. En wat een leuke aankondigingen (filmpje dat ik op FB zag en de geweldige foto met de muts en schoentjes). Ga je blogs natuurlijk allemaal lezen.

 13. Nuria 25 april 2017 at 11:17

  Gefeliciteerd!! Wat leuk!

 14. susan 25 april 2017 at 11:22

  Gefeliciteerd, wat leuk! Life will never be the same ;) bij mij heeft het (na een miskraam bij de eerste poging) ook een jaar geduurd: ik dacht dat ik gek werd van het wachten, de teleurstelling en onzekerheid. Zo bijzonder als je dan ineens toch die gedroomde positieve test in je handen hebt :)

 15. Jennifer 25 april 2017 at 11:26

  Wat leuk, gefeliciteerd

 16. Jennifer 25 april 2017 at 11:27

  Wat mooi dat het jullie na een jaar gegeven is, gefeliciteerd!

 17. Malou 25 april 2017 at 11:36

  Gefeliciteerd nichtje! Wat ontzettend leuk! :)
  Geniet ervan samen met Johan!

 18. Manon Romate 25 april 2017 at 12:12

  Gefeliciteerd met jullie grote nieuws en nu al kleine wondertje!
  Mooie tijd gewenst voor jullie..

 19. Joyce 25 april 2017 at 12:17

  van harte gefeliciteerd! Een hele goede zwangerschap gewenst!
  Geniet ervan!

 20. Michelle 25 april 2017 at 13:45

  Gefeliciteerd! Ik weet niet waarom, maar ik dacht bij die foto die je op Instagram postte al ‘zou die champagne alleen voor de foto zijn?’ omdat ik me zelf ook liet fotograferen met een biertje in m’n hand toen ik al zwanger was ;-). Ik ben zelf nu 19 weken zwanger, superleuk om over jouw ervaringen te lezen straks!

 21. Michelel 25 april 2017 at 13:51

  Gefeliciteerd! Ik weet niet waarom, maar ik dacht bij die foto die je op Instagram postte al ‘zou die champagne alleen voor de foto zijn?’ omdat ik me zelf ook liet fotograferen met een biertje in m’n hand toen ik al zwanger was ;-). Ik ben zelf nu 19 weken zwanger, superleuk om over jouw ervaringen te lezen straks!

  1. Marieke 26 april 2017 at 13:41

   Haha, het was alcoholvrije wijn dus heb het écht opgedronken! ;)

 22. Monique 25 april 2017 at 14:13

  Wat ontzettend leuk! Gefeliciteerd! Fijn dat het uiteindelijk toch op de natuurlijke manier mocht lukken :) Ik ga je zwangerschap zeker volgen!

 23. Elise 25 april 2017 at 14:19

  Oh leuk ! Gefeliciteerd en ik wens je een fijne zwangerschap

 24. San 25 april 2017 at 14:36

  Gefeliciteerd met jullie zwangerschap!! Fijn dat het gelukt is op de natuurlijke manier, weet uit eigen ervaring dat als het niet lukt dat best wel spanningen meebrengt, geniet er samen van!

 25. Ilse 25 april 2017 at 14:45

  Echt onwijs leuk! Gefeliciteerd!

 26. Willemijn 25 april 2017 at 15:26

  Hieperdepiep! Zo ontzettend leuk. Fijne zwangerschap gewenst! X

 27. Angélica 25 april 2017 at 15:38

  Wat leuk!!! Gefeliciteerd. Ik wens je/jullie een fijne zwangerschap<3

 28. Yvon 25 april 2017 at 16:16

  Gefeliciteerd!! Wat een prachtig nieuws!

 29. Michelle Brouwer 25 april 2017 at 16:21

  O wat een fijn, tof, feestelijk nieuwtje! :) Gefeliciteerd!

 30. Lisa 25 april 2017 at 16:36

  Wat leeeeuuuk!! Gefeliciteerd! :) Geniet van je zwangerschap en ik kan niet wachten om al je updates te lezen!

 31. Marcella 25 april 2017 at 20:19

  Jaaaaa, wat een gaaf nieuws! En wat een mooie datum om op uitgerekend te zijn. Prachtige verjaardag :-) Gefeliciteerd met dit mooie nieuws & geniet volop van je zwangerschap!

 32. Mrs. T. 25 april 2017 at 21:04

  Wat gaaf! Gefeliciteerd!!!!

 33. Judith 25 april 2017 at 21:41

  Lieve Marieke, wat vind ik dit ontzettend leuk om te lezen!!

  Misschien gek, want we kennen elkaar helemaal niet, maar ik lees je blog al een hele tijd (toen woonde je nog samen met Theo!). Ik heb je al die tijd gevolgd; hoe je Johan leerde kennen en jullie iets kregen, dat het een tijdje ‘uit’ was maar jullie gelukkig weer bij elkaar kwamen. Dat jullie samen gingen wonen, en natuurlijk jullie prachtige trouwdag! Zoals je zelf al schrijft in een van je Brouwertjes Baby-blogs: en daarna verwacht men dan nageslacht.. Wat moet het een moeilijk jaar voor jullie zijn geweest, met telkens weer hoop, maar ook die teleurstelling. En hoe geweldig en fantastisch zal het nu voelen, dat je met de wereld kunt delen dat jullie vader en moeder worden!
  Ik gun het Johan en jou ontzettend, en wens jullie een hele mooie zwangerschap en toekomst toe met baby van Boven! Gefeliciteerd!

  1. Marieke 26 april 2017 at 13:40

   Ahh wat lief Judith, bedankt voor je uitgebreide reactie en wat leuk dat je me al zo lang volgt! Het was idd niet altijd even makkelijk, maar we zijn enorm dankbaar dat het nu toch is gelukt. Hopelijk blijft het allemaal goed gaan!

 34. Veer 26 april 2017 at 08:35

  En nu was, na alle aankondigingen van anderen, jouw eigen moment van het zwanger-zijn wereldwijd bekend maken!
  Nogmaals gefeliciteerd met dit geweldige nieuws!

  X

 35. Lonneke 26 april 2017 at 09:33

  Wat leuk! Van harte gefeliciteerd met dit mooie nieuws!

 36. Esmee Noelle 26 april 2017 at 12:05

  Wat onwijs fijn dat het op de natuurlijke manier gelukt is, gefeliciteerd! xxx

 37. Sabine 26 april 2017 at 12:56

  En ineens weet je het: je wordt mamablogger! Wat nou identiteitscrisis van Brouwertje!? ZO LEUK DIT!

  1. Marieke 26 april 2017 at 13:39

   Haha, de blog is inderdaad ineens weer enorm gevuld! ;)

 38. Eva 26 april 2017 at 15:13

  Wat onwijs leuk, ook om al die blogs met terugwerkende kracht te lezen. Van harte gefeliciteerd!

 39. nettelie 26 april 2017 at 22:40

  Hoi Marieke,
  Allereerst: gefeliciteerd met je zwangerschap! Het is je ontzettend gegund. Ik heb net met tranen in mijn ogen je blogs over het zwanger-worden-proces teruggelezen. Tranen van herkenbaarheid, want god, wat duurt het allemaal toch lang, hè? Ik vind het allemaal zo ellendig en zo oneerlijk verdeeld in de wereld. Ik had na zes pogingen die geliefde test met twee roze streepjes in mijn handen, was zó verschrikkelijk dankbaar, verheugde me enorm op de eerste echo, en toen… bleek het hartje niet te kloppen. Nou, ik kan je vertellen, dan stort je wereld in. Na de miskraam is het ons ook niet meer opnieuw gelukt, en dat terwijl we kerngezond zijn en er op alle mogelijke fronten in ons leven klaar voor zijn. Op dit moment kan ik me gewoon niet voorstellen dat het ons ooit wel gegund zal zijn. Gelukkig lees ik dan op een sombere avond jullie succesverhaal en denk ik: het kan dus toch. Dank je wel voor het delen van dat verhaal. Ik wens je een heerlijke zwangerschap, meid. Liefs!

  1. Marieke 27 april 2017 at 17:48

   Jeetje Nettelie, wat een verhaal! Wat moet dat moeilijk voor jullie zijn! Zo bizar als je allebei gewoon gezond bent en er niks aan de hand zou moeten zijn; waarom lukt het dan niet?! Zo oneerlijk. Waar in het proces staan jullie nu? Is IUI of iets dergelijks een optie voor jullie? Heel veel sterkte voor jullie en niet de hoop verliezen hoor! XXX

   1. nettelie 28 april 2017 at 08:23

    Lief, je reactie! Ik heb een aangeboren afwijking aan mijn hypofyse, dus wij wisten al dat we aangewezen waren op het ziekenhuis voor onze kinderwens. Daar was in eerste instantie de vraag: gaan we een eisprong bij mij kunnen opwekken? De gynaecoloog zei dat we er rekening mee moesten houden dat dat wel een jaar zou kunnen duren. Met de juiste medicatie (een hormoonpompje) was het binnen tien dagen gelukt; een wonder, vonden ze zelf, en daarna was iedereen (inclusief wijzelf) ontzettend hoopvol gestemd. ‘Doen we even,’ dacht ik. En nu zijn we bijna een jaar verder. De gynaecoloog snapt zelf ook niet helemaal waarom het niet lukt. Ik heb prachtige eisprongen, vriend heeft goede zwemmertjes, we roken/drinken niet, leven gezond, sporten graag, hebben genoeg geld, zijn al bijna tien jaar bij elkaar… Je zou denken dat dat genoeg zou moeten zijn. Maar nee. Ik denk dat we het er maar op moeten houden dat we gewoon nog geen zes hebben gegooid. Ik vond het afgelopen maand wel even een ding, hoor. We krijgen nu dus officieel geen 2017-baby meer. Maar we hopenhopenhopen op een 2017-zwangerschap en een wolk van een 2018-baby :-) Maar voor jullie dus wel die 2017-baby, wauw! Het is jullie zo gegund! Ik ga je blog volgen :-) liefs x

 40. Anne 27 april 2017 at 07:59

  Gefeliciteerd! En geniet van je zwangerschap (gelukkig gaat de tijd voor je gevoel extra langzaam als je zwanger bent haha).

 41. Ellis 28 april 2017 at 14:30

  Gefeliciteerd! Heel mooi om al je miek-is-zwanger blogs terug te lezen, ben heel blij voor jullie dat het uiteindelijk gelukt is. Geniet ervan

 42. Martine 28 april 2017 at 15:30

  Gefeliciteerd! Wat bijzonder om je blogs terug te lezen, erg waardevol voor later. Zeker de test als verrassing aan Johan gaf me kippevel, erg mooi geschreven. Een fijne, voorspoedige zwangerschap toegewenst, geniet er onwijs van!

 43. Jildeau 29 april 2017 at 17:15

  Fantastisch nieuws om te lezen, wauw! Van harte gefeliciteerd en alle goeds gewenst!!

 44. Saar G 05 mei 2017 at 07:27

  Aaaw Marieke, wat super! Kom ik hier een tijdje niet, vind ik dit fantastische nieuws! Wat fijn voor Johan en jou, en hoe spannend! Ik wens je een spoedige zwangerschap en veel sterkte en plezier met dit nieuwe hoofdstuk in jullie leven!