We gaan naar Zuid-Afrika!

‘Ooit sta ik samen met jou bovenop de Tafelberg’, zwoer Johan toen hij in 2010 na zes weken Zuid-Afrika voor het WK voetbal weer thuiskwam. Het was één van zijn mooiste reizen ooit geweest, een belevenis om nooit te vergeten. Vooral Kaapstad had indruk gemaakt. Het werd een droom die in de loop der jaren regelmatig ter sprake kwam en eind dit jaar dan eindelijk in vervulling gaat: hij gaat terug, samen met Mila en mij. In december gaan wij met z’n drietjes naar Zuid-Afrika!

Door al Johan z’n verhalen was ik steeds nieuwsgieriger geworden naar dit land. Op social media zag ik bovendien steeds meer mensen naar Kaapstad op vakantie gaan, ook met kinderen, en dat zag er allemaal geweldig uit. Wij hebben inmiddels twee korte reisjes gemaakt met Mila, naar Ibiza en Cyprus, en dat ging top. Dan moeten we het maar gewoon gaan doen, was onze conclusie! Er zijn zó veel mensen die ver reizen met kids, dus dan kunnen wij het vast ook. Mila is tegen die tijd 2 jaar, dus heeft lekker een eigen stoel in het vliegtuig; wat ook wel nodig is voor een vlucht van 11,5 uur… Het komt vast helemaal goed!

Omdat we het fijn vinden (zeker met kind) dat alles van tevoren al vast ligt, hebben we een Nederlandse reisagente die in Kaapstad zit ingeschakeld om ons te helpen. We hebben aangegeven dat we twee weken willen gaan, willen beginnen in Kaapstad en daarna in ieder geval een safari willen doen. We willen niet ál te lang achter elkaar in de auto zitten en met kind niet te veel stops hebben. Na een aantal keer heen-en-weer mailen kwamen we tot de voor ons perfecte (denken we) reis en heeft zij alles voor ons geboekt (behalve de tickets). We gaan écht!

In twee weken hebben we zes stops/accommodaties, de één nog mooier dan de andere. Waar we vooral naar uitkijken, is ons verblijf van twee nachten bij Gondwana Game Reserve in Mosselbaai, waar we meerdere safari’s gaan doen. De foto’s en video’s van deze plek zien er zo ongelofelijk vet uit! Het is heel goed mogelijk dat we daar The Big 5 gaan spotten, whoehoe!

En ja, de kans is klein dat Mila zich er over tien jaar nog iets van herinnert. Is dat voor ons een reden om niet te gaan? Nee dus. Op het moment zelf zal zij van ons drieën nog het meest genieten van het zien van een échte olifant of giraffe, dat weet ik zeker. Tot nu toe is ze altijd zo vrolijk en lief op vakantie, ik geloof dat dat daar niet anders zal zijn. Bovendien ben ik ervan overtuigd dat ook hele jonge kinderen veel leren van reizen. We gaan gewoon een supermooi en megadik fotoboek maken voor later, zodat we veel herinneringen kunnen ophalen.

Ik kan niet wachten!

Beeld: unsplash.com

3 Comments

  1. Tiny 03 augustus 2019 at 14:30

    GEWELDIG, wat een fantastisch vooruitzicht….. dat wordt GENIETEN.

  2. Marcella 03 augustus 2019 at 15:18

    Super Marieke, dat wordt vast een geweldige ervaring. Mooi vooruitzicht!

  3. Indira 04 augustus 2019 at 13:26

    Wat tof zeg, echt iets moois om naar uit te kijken!