Uitkijken naar Zakynthos

Ik gaf al eens eerder toe dat ik stikjaloers ben op al die vrienden, familieleden en collega’s die nu op vakantie gaan naar een zonnig oord en lekker bruin en uitgerust weer terugkomen. Vooral die prachtige foto’s van hun avonturen op Twitter en Facebook kan ik niet zo goed hebben. Want jeetje, wat hebben we hier in Nederland tot nu toe een waardeloze zomer! En ALS het dan een keer lekker weer was/is, zat/zit ik binnen te tikken op onze redactie. Ik heb nog maar bar weinig zonnestraaltjes meegepikt.

Maar, daar komt over een maandje verandering in: Johan en ik hebben inmiddels ook onze zomervakantie geboekt. In september gaan wij met z’n tweetjes op trip naar het Griekse eiland Zakynthos!

Na onze fantatische, niet te evenaren roadtrip door Florida vorig jaar, besloten we het dit jaar even iets rustiger aan te doen qua vakantie. Wel zon, zee en strand, maar iets dichter bij huis en ook beter betaalbaar. We kwamen al snel uit op Griekenland: allebei zijn we er al eens eerder geweest en dat beviel toen erg goed. Lekker warm, mooie natuur, overheerlijk eten en aardige mensen.

Mensen in onze omgeving die al eens op Zakynthos geweest zijn, waren allemaal positief over dit eiland. Wat wij deze zomer zoeken is simpel: rust. We nemen stapels boeken mee en gaan niets anders doen dan op het strand of aan het zwembad liggen. Mooi bruin worden en ’s middags en ’s avonds op zoek naar leuke restaurantjes om ons daar tonnetje rond te eten aan giros, tzatziki, feta en ander lovely Greek food! Het water loopt me nu al in de mond…

Maar goed, nog even doorbikkelen hier en geduldig alle verhalen van thuiskomers aanhoren. Nog even, en dan mogen wij ook!

Beeld: weheartit.com

Share Button

LEES OOK:

12 reacties

  1. Ben er ook geweest, om een weekje uit te rusten na een rondreis over de Peleponnesos – super combi trouwens. Inderdaad heerlijk eiland, hoewel je wel het juiste dorp moet uitkiezen (hier en daar ook hordes roodverbande Engelsen die bier drinken in een aaneenschakeoing van voetbalcafés, maar daar zul je in september weinig last van hebben).

  2. Ik word hier ook een beetje jaloers van, wij gaan dus niet op vakantie deze zomer. Helaas. Maar ik gun het je van harte hoor, have fun!

  3. heerlijk! wij gaan dit jaar helemaal niet meer weg, maar als ik jaloers neig te worden (ahum ^^) dan loop ik me gewoon nog eens een rondje richting zee ^^