[VIVA] Gezocht: hardloopvibe

Ik moet iets bekennen. Ik ben het een beetje kwijt. Die hardloopvibe. Nadat ik voor het eerst de 10 km aantikte, ben ik in een soort zwart gat gevallen.

Die 10 km was altijd zo!n magische grens. Toen ik net begon met hardlopen en amper 2 km kon volhouden, leek die afstand zo ontzettend ver weg. Dat ik die uiteindelijk na veel trainen, vallen en weer opstaan toch haalde, voelde als een enorme overwinning. Maar ja, en dan?

Het lukt me niet
Ik nam me voor om nog heel vaak op die 10 km te trainen. Ik heb een aantal hardloopwedstrijden op het programma staan, waaronder de Dam tot Dam natuurlijk, die ik naast uitlopen ook het liefst binnen een mooie tijd wil voltooien. Het lukt me echter niet. Ik heb wel een paar keer gelopen, maar haakte dan na 5, 6, maximaal 8 km al af. Slechts één keer kwam ik in de buurt. Mijn lijf wilde niet meer verder, maar ook mentaal was ik niet sterk. Waar ik voorheen best nog even kon doorzetten als het moest, drukt ik nu bij de eerste ‘ik kan echt niet meer!-gedachte al op de stopknop van mijn Nike-app. Ik ben moe, voel me lamlendig en krijg mezelf niet meer van de bank gehesen.

Verhuisd Assignment
Ik weet niet zo goed waar het aan ligt. Een van de oorzaken zou kunnen zijn dat ik verhuisd ben naar een nieuwe stad. In Utrecht had ik een vast hardlooprondje dat prettig aanvoelde en ik naar hartenlust met kleine stukjes kon verlengen. In Rotterdam, waar ik nu woon, heb ik nog niet zo!n route gevonden. Het is A?f een saai stuk heen en terug, A?f een mooie maar lange route van 11,5 km die ik nog lang niet haal. Er is niet echt een tussenweg.

Mooi weer
Bovendien ben ik een mooi weer-loper. Rennen in de regen vind ik, in tegenstelling tot veel anderen, helemaal niks. Een beetje miezer mag wel, maar van dikke regendruppels onderweg word ik diep ongelukkig. Al is het maar omdat ik me dan veel te druk maak of mijn iPhone in het hoesje om mijn arm niet te nat wordt en stuk gaat.

Het moet echter ook weer niet té mooi weer zijn, ondervond ik afgelopen zaterdag. Diep binnenin had ik een restje motivatie weten op te graven en ik was van plan om nu écht weer eens 10 km te rennen. Toen ik in vol ornaat in m!n leukste hardloopoutfit (want dat helpt) naar buiten stapte, daalde er een deken van vieze warmte over me heen. De zon scheen, en fel ook. Na 6 km viel ik halfdood op het asfalt: het was echt te heet. De rest van de route (die saaie heen en terug) moest ik naar huis wandelen. FAAL.

Kom maar op How much does levlen cost in australia
Anyway: ik ben dus weer op zoek naar die echte hardloopvibe. Ik wil haar terug. Op 31 augustus moet ik de Leiden Ladiesrun van 10 km lopen en ik wil alles behalve afgaan. Ik wil weer drie keer per week trainen, waarvan minstens één keer de 10 km aantikken. Ik verslind hardloopblogs zoals die van Alavert shipping GirlsLove2Run (aanrader!) en ga op zoek naar lekkere hardloopliedjes. Maar wat het meest helpt? Jaloersmakende succesverhalen van anderen. Dus kom maar op! Alvast bedankt.

Ook verschenen op Viva.nl

LEES OOK:

4 reacties

  1. Je hoeft die mooie route van 11,5 km toch niet gelijk geheel hardlopend te volbrengen? Er is niks mis met af en toe een stukje lopen tussendoor, anders was ik ook allang afgehaakt ;)

  2. Even alle blogjes van Annemerel met de tag running teruglezen wil mij ook nog wel eens helpen ;) Succes, de vibe komt met ups en downs maar hij komt vast en zeker terug!