Inbraak

Ooit verschenen op mijn allereerste weblog op Spaces van MSN

Vannacht is er bij ons thuis ingebroken. Er zijn mensen in ons schuurtje geweest, hebben daar alles opengetrokken wat ze maar zagen en hebben uiteindelijk onze reserve-huissleutel gevonden. Vervolgens vonden ze het nodig ons hele huis leeg te roven. Omdat mijn moeder een nachtelijk plasje moest doen, is dat ze niet gelukt; waarschijnlijk heeft dat ze weggejaagd.

Als buit hebben ze mee kunnen nemen: ons flatscreen van de computer, onze digitale camera met 512Mb geheugenkaart, mijn vaders oude spiegelreflexcamera, twee tassen van mijn moeder met daarin portemonnee met rijbewijs, sleutels van haar werk, een bril, aardig wat geld, bankpassen, etc. De boxjes van onze dolby surround set waren al verplaatst, maar waarschijnlijk heeft mijn ma’s uitstapje naar het toilet hen dus verjaagd. Onze autosleutel hangt ook gewoon in ons sleutelkastje binnen, dus voor hetzelfde geld waren ze er doodleuk met de auto vandoor gegaan. Helaas is de sleutel dus ook weg, dus er moeten ook nieuwe sloten op de deuren. Sporen van braak zijn er echter niet, dus we zullen ook wel niets terugkrijgen van de verzekering. ‘Eigen schuld’, zeggen ze dan. Waar zijn verzekeringen eigenlijk voor????

Twee avonden ervoor was ik alleen thuis, samen met Jesper. Pa en ma waren gezellig een weekendje weg, en ik lag alleen in hun bed. Jesper was zelfs nog gaan stappen, zodat ik er voor het grootste gedeelte in mijn up heb gelegen. Mijn ma’s lieve reactie was dat ze blij was dat het afgelopen nacht gebeurde, en niet toen ik/wij alleen thuis wa(s)(ren).

Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Hoe haal je het in je botte hoofd om andermans huis binnen te dringen en spullen te stelen! Spullen waar mensen veel waarde aan hechten, waar ze misschien lang voor gespaard hebben. Je geeft mensen een onwijs onveilig gevoel in hun f*cking eigen huis!

Alle g*dvergeten teringlijers die andermans huis leegroven: ik hoop dat jullie eens de verkeerde tegenkomen, iemand die jullie helemaal verrot slaat en dan lekker vrijgesproken wordt omdat ie uit zelfverdediging handelde. Jullie moeten achter de tralies, niets meer en niets minder!