Ongewenst bezoek in de bios

Zestril generic name Omnicef generic equivalent How much minocycline for lyme Ooit verschenen op mijn allereerste weblog op Spaces van MSN

Gisteravond ging ik met vriendinnetje Paulien een gezellig avondje uit. Je moet toch wat als je vent ver weg zit… ;-) We hebben eerst wat gegeten in Café De Steeg (jammie, biefstukje!) en daarna begaven we ons richting bios. Paulien is één van mijn weinige vriendinnetjes die de Nederlandse films zo kan waarderen als ik. Toen we van Ik omhels je met duizend armen (naar de gelijknamige roman van Ronald Giphart) hoorden, wilden we die dan ook zeker zien. Zo gezegd, zo gedaan!

De film was werkelijk fantastisch. Humoristisch, ongeremd, heftig, verdrietig, verbazend. Vanalles zat erin. Uiteraard ook weer een bevestiging dat Nederlandse filmmakers (en acteurs… en dus boekenschrijvers; Giphart!) niet bepaald preuts zijn. Even een zijstapje; Tygo Gernandt is NIET leuk is zijn nakie… iehl!

Helaas werden we zo net na de pauze gestoord door ongenode gasten. In de zaal hoorde je iemand al een gilletje slaken, waarna Paulien me met een verschrikt hoofd toefluisterde: ‘Zie je nou wel, het is echt waar!! Zij had er al van gehoord. En even later zagen wij de bevestiging ook langs A?nze rij stoelen lopen. Er lopen muizen in de City/Movies bioscoop. Ja, je leest het goed. MUIZEN.

Nu vind ik muizen in een kooitje veilig achter tralies best leuke beestjes. Schattig zelfs. Maar daar zo trippelend over die bioscooptrappen en tussen de bioscoopstoeltjes door zijn ze toch wat minder prettig. Met de voeten op de stoel gehesen en de tassen dan maar op schoot, keken we eens om ons heen. Enkele bioscoopbezoekers hadden ze ook gezien, maar ik moet zeggen dat het niet veel mensen ook maar iets leek te deren. Paulien en mij echter wel; we waren compleet de concentratie op de film kwijt. Steeds als er weer eentje voorbij kwam gehuppeld, pakten Paulien en ik elkaar verschrikt en bijna hyperventilerend (naja, bij wijze van) vast. GETVER!

Uiteindelijk hebben we de film wel helemaal goed af kunnen kijken (die werd zo aangrijpend en boeiend dat we ons niet eens los konden rukken van het scherm, als zouden we hebben gewild). Maar gelijk bij de aftiteling zijn we die bios uitgesprint. Voorlopig komen wij daar niet meer!!