Quote van de dag

Het einde van de week is eindelijk in zicht. En dat is ook hier op de afdeling goed te merken! Ik klaagde steen en been tegen een collega dat ik ‘zo gaar als een klontje’ ben. ‘Nee joh,’ kreeg ik gelijk te horen, ‘de uitdrukking is datéiets zo KLAAR als een klontje is!’

Hmmm… maar hoe kun je dan goed uitdrukken dat je gaar bent? Een klontje krijg je inderdaad niet gaar… Maar wat dan wel?

Mijn collega (wiens naam ik niet zal noemen) deed toen de uitspraak van de dag (hoezo: toe aan weekend?): ‘Je bent gewoon zo gaar als een koolraap!’

HUH????

Naja, beetje warrig log, maar dat mag zo op de vrijdagmiddag… :) Lang leve het weekend!


*** Update 5 minuten later ***

We blijven maar doormalen over wat nou de juiste uitdrukking is. Een andere collega is ook creatief: ‘Zo gaar als boter!’ Waarop de eerste collega weer zegt… ‘Nee joh, je bent zo GEIL als boter!’ (Of ze nou doelt op de uitdrukking of de collega zelf… dat blijft in het midden!)

Ja, het is maar goed dat het weekend voor de deur staat.

LEES OOK: