Nostalgie: Laat Willy vrij!

Zo rondsurfend op het internet (je kent het wel, als je eens weinig te doen hebt… of je hebt genoeg te doen, maar geen zin om die dingen te doen) kwam ik een paar dagen geleden weer eens op de site van bol.com. Deze site is voor mij erg gevaarlijk. Ik ben er namelijk (ongewild) vaste klant, mijn dvd-verslaving wordt gevoed door het gemak van online-shopping. Een grote aanbiedings-banner trok mij naar een collectie dvd’s die flink afgeprijsd was. En daar was ie: mijn jeugdsentiment Free Willy was in de aanbieding voor slechts 7,50!

Natuurlijk moest ik deze film direct bestellen. Deze film heb ik namelijk destijds (da’s dus echt jaaaaren geleden) in de bioscoop gezien en toen ie uitkwam direct op video gekocht. Het toppunt van die periode was eigenlijk wel dat ik toen werkelijk smóórverliefd was op het hoofdrolspelertje Jesse! Volgens mij zat ik toen nog op de basisschool en had mijn beste vriendinnetje toen net zo’n crush als ik, maar dan op Hobie van Baywatch… Samen fantaseerden we dat we naar Amerika zouden gaan en deze heerlijke jongens dan vast en zeker voor ons zouden vallen. Goed… iedereen is jong geweest toch?

Terug naar Free Willy: die heb ik dus besteld en van de week kwam ie binnen. Zonet heb ik ‘m gekeken en alle nostalgie kwam weer naar boven. Binnen een mum van tijd liepen de tranen over m’n wangen, hij is soms toch wel heel zielig. En een kleine crush op Jesse kwam ook weer terug, al was het dit keer meer in de trand van: aahhh, ik hoop dat ik ook ooit zo’n mooi en leuk zoontje krijg… Toch een hele andere insteek! ;-)

Voor degenen die het verhaal niet kennen: Het weesjongetje Jesse moet een taakstraf bij het dolfinarium uitvoeren wegens het met graffiti besmeuren van het grote bassin waar de mooie grote orka Willy rondzwemt. De twee raken bevriend, wat een wonder mag heten aangezien Willy normaal gesproken boos is op alles en iedereen. Helaas is de baas van het dolfinarium niet zo blij met Willy omdat hij te weinig geld oplevert. Jesse doet met behulp van trainers Rae en Randolph de groots mogelijke moeite om Willy te redden. Of het ze gaat lukken? Kijk zelf!

Later zag ik dat deel 2 en 3 ook zijn afgeprijsd. Hmmm… staat wel mooi in mijn dvd-kast als ik ze alledrie heb toch? :)

LEES OOK: