Disney-mania

Detrol la cost Is synthroid generic or brand name Viber tracker, Sms spy.

Vroeger verzamelde ik alle Disney Classics op video. Ik kreeg ze voor mijn verjaardag, vroeg ze aan Sinterklaas (die dikwijls mijn wens honoreerde) en spaarde zelf hard met het beetje zakgeld dat ik wekelijks ontving. De verzameling was vrij groot en al helemaal toen mijn broertje Jesper de video’s ook leuk begon te vinden, groeide hij vrij hard. We waren toen immers met z’n 2en en hadden dus TWEE verjaardagen om video’s te vragen, er waren dus TWEE kindertjes die Sinterklaas-kado’s moesten krijgen en ook TWEE opgehouden handjes waarin het zakgeld gedeponeerd werd (ik spaarde overigens sneller omdat ik iets meer kreeg dan Jesper).

Naarmate wij ouder werden en onze interesses verlegden, kwam ook de opkomst van de dvd-speler. Nieuwe video’s werden er dus niet meer gekocht, maar dvd’s des te meer. Helaas was de Disney-mania voor Jesper inmiddels allang over en ikzelf vond de echte Disney Classics toch wat te duur. Echt eeuwig zonde van de collectie video’s, want die staat nu nog steeds as we speak te verstoffen bij mijn ouders op zolder.

Disney-films blijven echter gewoon leuk. Voor jong en oud. Steeds als ik bij een zaak a-la Free Record Shop binnenloop of één van mijn favo-sites bol.com weer eens bezoek, gaat mijn oog A?A?k even langs de Disney’s. En zo heb ik in de loop van de tijd toch wel weer wat Disney’s op dvd gekocht. In het begin vooral nieuwe, maar daarna ook een paar die ik vroeger al op video had. Degenen die ik heb zijn op dit moment Finding Nemo, Monsters & Co., The Incredibles, The Lion King, Tarzan en mijn laatste aanwinst: De Kleine Zeemeermin! Deze heb ik zojuist (jaja, samen met Theo) liggen kijken en de nostalgie vloog me om de oren.

Bij de nieuwe Disney’s die ik nog niet had gezien, keek ik ze direct in het Engels. Maar bij die oude kan ik dat gewoon niet; ik heb ze altijd in het Nederlands gekeken en ken dus alle teksten én leuke liedjes in het Nederlands. Heb één keer een poging gewaagd met een Engelse Tarzan (omdat die Engelse liedjes toch ook wel heel mooi zijn), maar dat is tA?ch niet dat échte oude Disney-gevoel voor mij.

Op mijn verlanglijstje staan in ieder geval nog Assepoester, Sneeuwwitje, Taran en de Toverketel, Peter Pan, Belle en het Beest, Bambi, Pinokkio, Lady en de Vagebond, Dombo… ehhh, ik kan misschien maar beter gewoon weer voor de complete verzameling gaan…

Disney Classics: een waar begrip voor jong & oud!

LEES OOK:

1 reactie