RSS: Organiseer je weblog-links!

Inmiddels heb ik heel wat leuke weblogs bezocht en daarmee echt al een netwerkje opgebouwd. Ik vind het super om op de hoogte te blijven van wat iedereen meemaakt en mee te genieten van alle leuke verhaaltjes, anekdotes, columns, foto’s en overpeinzingen. Ook probeer ik altijd overal te reageren, omdat ik weet hoe leuk het is om reacties op je geschreven stukken te krijgen. Het probleem is alleen dat dit ‘log-rondje’ (naja, meerdere log-rondjes per dag…) me altijd heel veel tijd kost. Met name omdat ik niet in de gaten kon houden wanneer er een nieuw stukje op de verschillende logs was verschenen (geen zin in een e-mailservice waarbij je wordt overspoeld met mail-alerts) en ik dus altijd maar gewoon iederéén met een bezoekje vereerde. Maar vanaf nu niet meer!

Buy essays Op de site van Amethyst vond ik een geweldige oplossing. Niet alleen heb ik nu een perfecte manier gevonden om mijn favo logs en andere sites bij te houden, maar tegelijkertijd vond ik het antwoord op de vraag die al geruime tijd in mijn hoofd ronddwaalde: wat is nou RSS?! Op verschillende logs kwam ik uitspraken tegen als ‘let op: mijn RSS is veranderd’ en ‘klik hier voor mijn RSS-feed’. Ook op mijn eigen log vond ik onderaan zo’n klein oranje buttontje. Maar wat ik ermee moest?

Er bestaan dus verschillende programma’s waarin je deze RSS-links kunt uploaden, waardoor je een totaaloverzicht van al je favoriete logs krijgt én steeds een melding als er eentje is ge-update. Het heet een Feedreader Purchase levlen generic en vanuit dat programma kun je al een stukje nieuwe log (of soms het hele log) lezen én direct naar de originele log klikken om een reactie achter te laten. Zo kom je dus nooit voor niets op een weblog, alleen nog maar als er echt iets nieuws is toegevoegd. Ideaal! Je hebt readers die je eerst op je pc moet installeren, maar ook een aantal die gewoon online werken en die je dus altijd en overal kunt lezen. Amethyst raadde vooral de Google Reader aan, waarop je makkelijk kan inloggen via een Google-account (ik mail altijd al met Cheap hydrochlorothiazide uses Gmail van Google, dus voor mij helemaal handig… maar het is ook zA? aangemaakt).

Ik heb het direct geprobeerd en ik zeg nu al: ik wil niet meer zonder! Heel handig dat alle logs erin staan en ik constant op de hoogte blijf zonder tijdsverlies. Ik heb ook de RSS-feed van de reacties op mijn eigen log ingevuld, zodat ik ook zie wanneer iemand bij mij reageert.

Voor iedereen die het nog niet gebruikt: probeer het eens, het is écht een aanrader!

LEES OOK:

1 reactie