Dancing with the Stars goes Suriname

Op een bruiloft moeten natuurlijk ’s avonds de voetjes van de vloer. Nu kan ik aardig dansen, zolang ik maar gewoon los mag bewegen, in mijn up. Van stijldansen heb ik nooit kaas gegeten. Mijn moeder vond eigenlijk altijd dat het bij mijn opvoeding hoorde om mij ‘op stijldansen te doen’, maar ten eerste had ik er geen tijd voor (vanwege al die andere sporten die ik al deed) en ten tweede betwijfel ik of ik ooit een geschikte danspartner had kunnen vinden. Kortom: van dat stijldansen is het nooit gekomen.

Daar had ik tijdens de bruiloft van Naomi en Tim in Suriname toch wel spijt van. Er was een heerlijke salsa-achtige Caribbean-style band en ik was bang een flinke flater te slaan tussen al die heupwiegende setjes. Tot de bruidegom me bij mijn armen (en heupen) greep: ‘Kom Miek, met jou moet ik ook zeker een dansje maken!’ HELP! Tim en Naomi hadden namelijk geoefend en kwamen niet slecht voor de dag. Dat ging mij nooit lukken!

Na een paar voorzichtige kleine pasjes en wat geschud met mijn kont, werd het wat eentonig en bekende ik beschaamd aan Tim dat ik niet veel meer kon dan dit. Daar dacht hij duidelijk anders over: ‘Oh jawel hoor, let maar eens op!’ En Dissertation whoesh Buy cheap alesse , daar ging ik! Meneer slingerde me van zich af, liet me soepeltjes onder zijn arm door draaien en trok me vervolgens weer galant terug in zijn armen. Wauw. Ik kan dansen! :)

Wat blijkt: dansen in paren is zo moeilijk nog niet, als ik maar een partner heb die stevig leidt. Gooi me, draai me, duw me… ik volg wel. En dan ziet het er nog best okee uit. Vrijwilligers? ;)

LEES OOK:

38 reacties

 1. fijn dat het toch nog goed gekomen is ;)
  ik heb zelf ook nooit aan stijldansen gedaan. vond het namelijk niet zo leuk, maar het is wel superhandig voor bijv. bruiloften!

 2. Een voordeel voor jouw. De man moet lijden bij het dansen. Ik zou het ook graag willen leren, maar heb ook geen partner. Daarnaast ben ik aan het kijken of ik vriendinnen zo gek kan krijgen om mee te gaan.

 3. hihi, zo werkt ’t echt ook, als je partner maar goed leidt, dans je de sterren van de hemel =) lekker ook is dat dan! dansen rules!

 4. Ik heb vroeger op stijldansen gezeten en zou dit (of salsa dansen) graag weer willen doen, maar mijn mannetje wilt niet :(

 5. jaa ikke!! Mijn ouders hebben nooit gezegd dat ik op stijldansen moest, maar des te meer ik het wél wil! Een bevriend stel wil ook allebei maar willen niet met zn tweetjes maar ook met Ben en mij samen. Laat nou alleen Ben de duvel in het doosje zijn: hij wil gewoon niet! AAARGHH!! Maar als jij het mannetje wilt zijn, wil ik wel met je gaan stijldansen hoor ;-) Ik kan de cha cha cha al!

  :-))

 6. Dansen was, is en blijft mijn grote passie. Vroeger danste ik 4 dagen in de week. Maar ook het stijldansen blijft een grote passie van mij, goud ster en toen ben ik er meegestopt om over te stappen naar tapp, street, klassiek en musical.
  Dansen..??? Heerlijk gewoon..!!!
  Fijn weekend meis, liefs Jeanine

 7. Salsa is zo leuk! Ik heb een jaar op stijldansen gezeten, maar ik laat me niet leiden, haha.. Ik leid liever zelf;) Maar nu wil ik wel graag op salsa, dat is gewoon echt super!

 8. Hahaha, herkenbaar! Ik zat met Ex op dansles en ’t ging nooit echt soepeltjes. Tot ik eens van partner mocht wisselen en heej, hoera, ik leek wel te dansen ;-) . De dansleraar die het zag pakte me daarna beet en toen ging het natuurlijk helemaal hemels, hahaha. Nu zit ik op barokdans en dat ligt me meer ;-)

 9. he nichtje,

  Ik heb me altijd voorgenomen (aangezien ik net zo goed salsa kan als jij) dat ALS ik ooit trouw eerst een paar danslessen wil! En vorig jaar hadden we met mijn werk 1 salsa les, en dat was LEUK! Ik bakte er niks van maar mijn vriendin kon het kei goed en danste mij de hele zaal rond, dan voelt het al net of jij het ook kan!

  xxx

 10. Haha leuk!Ik vind dansen ook heerlijk als ik maar een beetje gestuurd wordt…tot grote spijt van S kan ik veel beter met mijn zusje dansen als met hem..

 11. Da’s toch knap hoor, dat je dan zo lekker mee swingt… Ik heb op de middelbare school wel dansles gehad, maar er is niet veel blijven hangen!
  Ik ben al een tijdje aan het roepen dat ik toch wel lessen zou willen nemen, misschien toch maar eens echt gaan doen… ;D

 12. Wat heerlijk herkenbaar! Ik heb vroeger (vroegah) ooit een cursus stijldansen gehad, maar dat was allemaal zo stijfjes en bovendien is er weinig van blijven hangen. Helaas ben ik gezegend met een man die absoluut níet van stijldansen houdt, dus ik zie mezelf het ook nog niet opnieuw leren/doen. :(

 13. haha heerlijk toch he.
  ik heb wel 2 jaar stijldansen gedaan, totdat mijn partner er (spijtig genoeg) mee stopte.
  maar het is nooit verkeerd als je wat pasjes kunt zetten.

 14. Hihi dankje :D De layout heb ik gwn van WordPress zelf, alleen een beetje zelf geknipt en geplakt en leuke plaatjes erbij gezocht!

  Zozo, dus mss is er voor mij ook nog hoop? Ik ben ook een triest geval als het om dansen gaat hihi (A) Fijn dat het zo gezellig was!

  Liefs!

 15. Hmmmm, ik zou mij best als vrijwilliger op willen werpen, maar ik kan niet dansen, dus dan wordt het leiden een kwestie van lijden ben ik bang ;)

 16. Stijldansen is ook niet mijn ding en je zal mij ook nooit op les zien gaan voor mijn huwelijk, dus die mening deel ik met je!!! hahaha

  Wat een geweldig land hé Suriname, ik ben er ook 2 keer geweest en ik ga zeker nog eens. Heerlijk toch 10 uur vliegen, tropisch (bloedheet) weer, super gastvrij en je kan daar nog Nederlands praten ook!! Wat wil je nog meer!!!

  Heel veel liefs,
  Chantie

 17. Haha, is er ook een filmpje van? ;) Mijn schoonouders zitten op stijldans-les en ik vind het erg leuk om bij hun wedstrijden te kijken. Ze kunnen vanalles! Misschien moet ik vriendlief dan ook maar eens lief aankijken….

 18. Haha, nou ik vrees dat je aan mij ook niet veel hebt. Stijldansen lijkt me echt enorm leuk, maar ik ben er gewoon nog nooit aan begonnen.

  Ik ben trouwens weer helemaal bij met je logjes. Je bent ondertussen al lekker in Suriname geweest las ik…Super! Ik ben jaloers! :P

  xx

 19. Wat dat betreft hebben vrouwen het makkelijker dan mannen, want zij moeten ons leiden ;) Al heb ik er nooit kaas van gegeten hoe dat nou zit met die pasjes, en hielp het bij mij ook niet als ik een partner had die me de goede richting op wist te sleuren :’D