High School-feelings

Er zijn verschillende redenen dat ik, zelfs op 26-jarige leeftijd, zo gek ben van de High School Musical-films. Als eerst natuurlijk vanwege hoofdrolspeler Zac Efron, die gewoon qua alles helemaal mijn type jongen is. Ik kan spontaan wegdromen als ik hem op beeld zie of plaatjes van hem zoek op internet. Een kerel die zo mooi en sportief is en daarbij ook nog kan dansen en zingen? Wauw… :)

De grootste reden is echter dat die films mij doen denken aan mijn eigen middelbare schooltijd. Die was namelijk fantastisch! Zes jaar lang heb ik het ontzettend naar mijn zin gehad op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg. We hadden vier VWO-klassen de laatste paar jaar die door de verschillende vakken steeds door elkaar gehusseld werden. Daardoor kende je bijna iedereen en vielen er maar weinig mensen buiten de boot. Ik had geweldige vrienden, jarenlang een lief en populair vriendje, deed mee aan sporttoernooien (o.a. schoolteams volleybal en voetbal), ging uit m’n plaat bij elke playbackshow en zat in de organisatie van klassenfeesten. Met elkaar beleefden we de leukste dingen, vierden we feest, stressten we voor de examens, hadden we een prachtig eindgala… Maar wat ons ontzettend close maakte, was dat wij in VWO6 een klasgenoot verloren die verongelukte tijdens een skivakantie. Wat waren we hier stuk van en wat hebben we steun bij elkaar gezocht… Leraren en decanen verkondigden bij de diploma-uitreiking in 2001 terecht dat zij nog nooit zo’n hechte groep hadden meegemaakt.

Aan die mooie tijd heb ik nog drie hele hechte vriendschappen overgehouden. Ik ben dolblij met Naomi (die vorig jaar trouwde in Suriname waarbij ik getuige was), Henk-Jan (mijn nerdvriendje die mijn site host) en Paulien (die ik echt vanaf de brugklas al ken). We zijn eigenlijk samen opgegroeid en ik blik met hen ook nog regelmatig terug op onze zorgeloze puberteit – al voelde dat destijds natuurlijk helemaal niet zo… ;)

Zoals ze in High School Musical 3 zingen als ze van school af gaan: ‘I want the rest of my life… to feel as good as my high school musical!’ Die eindmusical hadden we dan niet, maar dat fijne gevoel van zes jaar op die school mag wat mij betreft blijven… of in ieder geval op elk moment heel makkelijk weer op te roepen zijn!

29 Comments

 1. Annemerel 10 juni 2009 at 20:41

  I so know what you mean… Ik ben dan pas twee jaar middelbare school af, maar het gevoel is er toch..afgelopen weekend met mijn negen middelbare school vriendinnetjes een weekend weg geweest, wat was die tijd toch simpel en fijn toen we gewoon nog allemaal naar dezelfde school gingen in het zelfde dorp. Helaas zijn ook wij een meisje verloren en dat heeft onze band ook heel erg versterkt.

 2. clau 10 juni 2009 at 20:43

  ik heb ze nog niet gezien, maar ik hoor er zoveel goede dingen over. Toch maar eens kijken!

  Ik vind het altijd leuk om dingen over scholen te kijken. Vind Spanga’s bijv. ook erg grappig…

 3. clau 10 juni 2009 at 20:45

  wat ziet het er hier trouwens weer mooi uit!

 4. Toaske 10 juni 2009 at 20:50

  Oudste hier is ook helemaal into dat highschool musical gedoe (terwijl ze er volgens mij nog nooit iets van geizen heeft!). Grappig, dat jij er zo gek van bent en dat ook een meid van 9 het helemaal top vindt.

 5. Chantal 10 juni 2009 at 20:52

  Wat heerlijk dat jij zo’n fijne tijd hebt gehad op school.
  Voor mij was school een grote levende hel! Verlang er geen seconde meer aan terug. Werk is voor mij mijn fijne plekkie :)

  Maar High school films zijn geweldig! Geen HSM fan. Maar wel een grote verslaafde van 10 things I hate about you. Enne… The best of all; Grease

 6. ilse 10 juni 2009 at 20:59

  Ik vind het jammer dat ik de vriendschappen van de middelbare school niet meer heb. Bij 2 meisjes zit ik nu ook op school maar me aankijken doen ze niet, laat staan ‘hoi’ zeggen. Terwijl we 3 jaar geleden nog BFF waren.

  Mijn vriendinnen vinden de HSM-films maar kinderachtig, maar als zelfs jij, als 26 jarige, ze kijkt dan mag ik, als 17 jarige, ze ook kijken! :D

 7. Saar 10 juni 2009 at 21:01

  Met de HSM-films heb ik niet zoveel. Vind die Zac ook een beetje raar misschien ligt het daaraan.
  Want verder ben ik wel groot fan van high school films en series.
  Helaas was mijn middelbare school carriere niet zo’n sprookje als uit de film.

 8. Sanne 10 juni 2009 at 21:26

  Fijn dat je zo’n leuke middelbare schooltijd hebt gehad :) Mijn middelbare school was echt verschrikkelijk en van hecht kun je al helemaal niet spreken ;) Ben blij dat ik van ze af ben, maar ach, heb er wel Niels aan overgehouden ;)

 9. Deirdre 10 juni 2009 at 22:02

  Mijn school verleden was ook niet leuk. Ik heb er niks aan over gehouden :)
  Ik heb de High scool musical movies nog nooit gezien.. misschien ooit eens dl-en ;)

 10. Elise 10 juni 2009 at 22:11

  Ik vond mijn middelbare schooltijd een ramp .. maar mijn dochters hebben er ook zo van genoten en nog steeds vriendinnen waar ze alles mee doen .. zo leuk

  Fijne avond, Elise

 11. Live laugh love 10 juni 2009 at 22:26

  Klinkt als een hele goede tijd. Zelf heb ik het niet zo bijzonder ervaren..

 12. Joyce 10 juni 2009 at 22:28

  High school musical heb ik nog nooit gezien, maar hoor er leuke verhalen over :)

  Mijn middelbare schooltijd was iets minder positief, maar ik kan me voorstellen dat je als klas heel hecht word als er iemand overlijdt. Leuk dat je nog steeds contact hebt met die mensen!

  Ik heb 1 hele goede vriendschap aan de basisschool overgehouden, verder eigenlijk met niemand van mijn schooltijd nog contact…

 13. Annemarie 10 juni 2009 at 22:43

  Van de middelbare heb ik eigenlijk met niemand meer contact, net zoals met de basisschool en het HBO.. Ik heb het nooit getroffen met klassen.. helaas.
  Maar goed!
  Ik heb een goede tijd gehad en doe me vrienden gewoon ergens anders op. :-)

 14. Kris 11 juni 2009 at 06:47

  Wij hadden het kleinste VWO-klasje ooit. Wij deden met z’n zevenen examen. Mijn middelbare school is opgericht in het jaar dat ik naar de brugklas ging, de hele school bestond toen uit 62 leerlingen. Dat gevoel van die eerste jaren, dat intieme, was erg fijn en zou ik zo weer voor kiezen. En ergens was het ook heel speciaal; we waren de allereerste VWO-leerlingen die hun dilpoma kregen. Toch hoef ik niet meer terug. ;)

 15. Sabien 11 juni 2009 at 09:44

  Herkenbaar, het stukje over je middelbare school. Wij hadden een vergelijkbare tijd in Havo-3, toen viel de klas uit elkaar, maar in december overleed een oud-klasgenoot, en vonden we elkaar weer :)
  Nog steeds met een aantal hecht contact.
  Ben niet zo’n fan van HSM trouwens :)

 16. Puck 11 juni 2009 at 10:35

  Goh, hoe dezelfde tijd een totaal verschillende ervaring voor mensen kan zijn.
  Mijn schooltijd zou ik liever uit mijn geheugen branden dan nog ooit naar terug keren. En dat komt voornamelijk door bepaalde meiden. Meiden die iedereen aardig vond (maar dat ten koste van anderen), meiden met het populaire vriendje (en dan achter z’n rug om zo zeuren dat je bijna medelijden met hem hebt, als’ie niet zo verdomde knap was), die alles organiseerden (en jou er vervolgens niet voor uitnodigden), meiden die ook meededen met talentshows (en als jij meedoet je uitjoelen)…
  Eigenlijk best apart als je bedenkt dat ik mijn 3 beste vriendinnen van de middelbare school ken. Maar ook wel goed om te weten dat wij geen van 4en de middelbare school ooit over zouden willen doen.

  Ik herken de HSM-films wel, maar hoorde altijd bij het verkeerde groepje. Dat is geen pretje, want het is nooit zoals in de films, dat het later goed komt en je dan verkering wordt gevraagd door de “knapste jongen van school”.

 17. Roos 11 juni 2009 at 11:30

  Dat gevoel heb ik meer bij de basisschool dan bij de midddelbare. Wegens persoonlijke omstandigheden was dat de meest rottige tijd uit mijn leven. Mijn broer en zus hebben wel zo’n hechte groep aan de middelbare overgehouden. Echt leuk is dat!

 18. Kim 11 juni 2009 at 11:45

  Ik heb ook een fijne tijd op de middelbare gehad, maar de vriendschappen zijn wel aan het verwateren helaas. Blij dat jij er nog zulke fijne vrienden aan over hebt gehouden!

 19. Miekoe 11 juni 2009 at 12:01

  Klinkt als een geweldige middelbareschooltijd!
  Gelukkig heb ik ook een overwegend fijne tijd gehad op de middelbare school. Het is toch een belangrijke tijd in je leven. En ik heb er ook mijn nog altijd beste vriendinnetje leren kennen.

 20. Natazz 11 juni 2009 at 13:24

  Ik heb helaas niet zulke leuke herinneringen aan mijn schooltijd en mensen van toen ben ik allang uit het oog verloren. Door hyves weer wat teruggevonden maar daar heb ik geen band mee.

  En high school musical ken ik alleen van naam.
  Damn nou voel ik me weer een oud wijf. hahaha.

 21. Jis 11 juni 2009 at 17:54

  Wow ! Wat speciaal zeg. Waanzinnig om daar bij te horen bij zo’n groep. Ik heb het ook erg leuk gehad op de middelbare, maar dit is zoveel mooier dan “ik heb het leuk gehad”.

  En intens idd, als je een klasgenoot verliest, heel heftig.

 22. Shanti 11 juni 2009 at 20:49

  Jij hebt zo te horen een heel wat leukere tijd gehad op de middelbare school als ik :) Maar wel heel bijzonder dat jullie zo hecht waren en zeker leuk om daarop terug te blikken!

 23. Sunlover 12 juni 2009 at 08:54

  Ik heb hem nog niet gezien, maar ik hoor en lees er wel goede dingen over!
  Ik kijk zelf iets minder terug naar mijn middelbare schooljaren.. Heb meer gezelligheid gehad op het MBO en HBO..

  Fijn weekend!

 24. Nikkie 12 juni 2009 at 11:42

  Mijn high-school tijden waren ook ge-wel-dig! Ik ben ook nog steeds bevriend met mijn vriendinnen van die tijd!

  En ik las laatst weer mijn oude dagboeken. Ik heb me rot gelachen! Ik vond wel 10 jongens leuk, maar dat veranderde met de week, hihi! Echt leuk om weer terug te lezen!

  Tot morgen schatje! Dan gaan we LOSSSSSSS!

  Liefs Nik

 25. Mylene 12 juni 2009 at 16:36

  Ik hoop dat ik straks ook zo kan verlangen naar de middelbare school, want nu is dat niet echt het geval. Nu wil ik zo snel mogelijk weg, haha. En ik zat ook in de feestcommissie!!!! (h) haha

 26. Angela 13 juni 2009 at 20:18

  oh wat geweldig als je op zo’n tijd terug kunt kijken!

  ik heb de films nog niet gezien, maar het lijken mij erg leuke films, mede ook door die efron ;-)

 27. Desiree 14 juni 2009 at 13:58

  Ik heb de films niet gezien, ze trekken me gewoon niet.
  Wel super dat je zo’n geweldige tijd hebt gehad op de middelbare. Ik kan het je niet nazeggen, mijn middelbare school tijd was heel erg wisselend, en pas nu op de uni heb ik het gevoel mijn plekje gevonden te hebben, iets wat ik op de middelbare nooit had kunnen voorstellen.

 28. Annika 16 juni 2009 at 20:30

  Ik vind HSM ook erg leuk om te kijken. Moet deel 3 nog steeds kijken… Misschien morgen maar op m’n vrije dag. Of straks in bed… Wegzwijmelen bij Zac hihi :)

 29. Marikee 22 juni 2009 at 22:31

  Ik heb ”met mijn klas” ook een klasgenootje en goede vriendin verloren. En hoe zwaar die dingen ook zijn, het heeft onze klas en eigenlijk onze hele jaar (en als ik het mag zeggen: onze school) dichterbij elkaar gebracht. Een moeilijke tijd, maar wel heel bijzonder.

  De HSM-films vind ik stiekem ook echt helemaal geweldig. Schaamde me dood toen ik met een vriendinnetje de laatste films in de bios keek. Viel achteraf best mee, want we waren zeker niet de oudsten! (Maar ook niet de jongsten..) ;)