Zeiknatte Zomerfeesten

Het woord ‘zomerfeesten’ roept gelijk bepaalde gedachten en gevoelens bij me op. Zon, vrolijkheid, warmte, gezelligheid, party tot in de late uurtjes… De organisatie van de Nijmeegse Zomerfeesten, behorende bij de jaarlijkse Vierdaagseweek, hoopt ongetwijfeld dat bezoekers dit ook op die manier ervaren.

Helaas, dit jaar was het -in ieder geval op die ene avond dat ik er was- ons feestgangers niet gegund. De hele avond kwam het met bakken uit de hemel en stonden we (nichtje, vriendlief van nichtje, neef van vriendlief van nichtje en ik) dus uiteindelijk in de stromende regen bij het hoofdpodium, waar Racoon optrad die we zo graag wilden zien. Zij maakten veel goed (want damn, wat zijn ze live geweldig!), maar konden niet voorkomen dat de regen door onze poncho’s heen zA? onze sokken en onderbroeken in sijpelde. Bikkels als we waren, bleven wij en duizenden andere mensen echter gewoon staan en gunden we Racoon dat zo verdiende enthousiaste publiek.

Maar goed, eigenlijk mogen wij niet eens klagen. Wij ‘lafaards’ komen naar Nijmegen om te vieren dat andere mensen, sportievelingen en dus de échte bikkels, het voor elkaar krijgen om vier dagen lang de zolen van hun schoenen te wandelen. Terwijl die mensen elke dag achterlijk vroeg opstaan om maar binnen de gestelde tijd 30, 40 of zelfs 50 kilometer af te leggen, storten wij ons ‘slechts’ in het feestgedruis met veel drank, kermis, coverbandjes, slecht eten en vooral doelloos gelal.

Ieder z’n specialiteit, zullen we maar zeggen… ;) Respect aan alle Vierdaagse-lopers van 2009, ik hoop van harte dat jullie morgen allemaal ongeschonden de finish op de Via Gladiola bereiken. En daar neem ik dan graag mijn petje (correctie: zeiknatte poncho-capuchon) voor af. When will detrol la go generic Android tracker, Phone call tracker.

LEES OOK:

48 reacties

 1. Haha ik heb gisteravond nog aan je gedacht toen het zo hard begon te regenen. Vind het wel heel dapper dat jullie zijn blijven staan!
  En inderdaad, die mensen die de Vierdaagse daadwerkelijk lopen zijn de echte bikkels. Ik doe het ze niet na, maar het ziet wel altijd erg gezellig uit.

 2. Oh, de Vierdaagse lopen met dit weer, echt; respect voor die mensen!
  De vriend van mijn nicht loopt mee met de marechaussee, het zal je maar verplicht worden om 50 km per dag te lopen…

 3. Wow dat jij daar gisteren stond, de nijmeegse feesten zijn wel ontzettend cool, ik ben er zelf vorig jaar geweest en beviel me goed. Maar in de regen had ik toch afgehaakt hoor. Respect voor jou en ook trouwens voor al die wandelaars haha..

 4. Wat grappig, ik was er gisteren ook! Stond vooraan tussen alle mensen met m’n pluutje en iedereen keek me boos aan, haha :P Maar het was top! En Miss Montreal had ik ook nog gezien met contact met de bassist (h) hahaha..

  Oh trouwens, over jouw comment. Dat heb je inderdaad goed! Hij stond al een week ongeveer online, maar sinds een paar dagen doet ‘ie het niet meer nadat ik WP geupdate had. :S Dus ik ben het ff aan het fixen en dan mag je vanavond ongeveer weer even terugkomen ;)

 5. Wat jammer he, ook voor de wandelaars, dat het weer zo tegenvalt. Nou hopen dat de laatste dag berter verloopt

  Groetjes elise

 6. Het slechte weer is juist goed voor de lopers. Kunnen ze later optimaal opscheppen hoe hardcore ze zijn :)

 7. Ik zou echt nooit zoveel kunnen lopen! Echt knap dat anderen dat wel doen. Balen dat de feesten met zoveel water gepaard gingen…

 8. Ik heb bewondering voor deze mensen hoor. Ik word al moe van een rondje om het huis of zeur al na een dagje winkelen.
  Kanjers zijn deze mensen.

  Een collega van mij loopt mee. Ben benieuwd of hij het uit weet te lopen.

 9. Mijn moeder loopt hem ook, morgen nog een dagje en dan is het klaar!

  Ieder z’n ding zullen we maar zeggen! :)

 10. Ik heb vorig jaar ook in de regen (Bospop) naar Racoon staan kijken. Maar ze zijn het meer dan waard!!! Wat een ontzettend leuke band om live naar te kijken.
  Ik heb ook respect voor de wandelaars hoor, ik moest er echt niet denken!!!

  Grtz Serena

 11. Haha ach het heeft ook wel weer iets leuks zo’n feest in de regen ;)
  Ik had er alleen niet blijven staan haha

 12. Haha tsja, de feestgangers en de wandelaars zijn meestal niet dezelfde mensen nee… We hebben altijd hetzelfde clubje Vierdaagsegasten in huis als logées en die hebben het alle 10 de keren dat ze bij ons zijn geweest helemaal gehaald. Heel veel respect inderdaad, het is echt heel moeilijk, vooral mentaal!

 13. Ik zat gisteren op het terras toen het zo hard aan’t regenen was!

  Het is weer eens een andere ervaring om artiesten in de stromende regen mee te mogen maken, toch? :P

 14. Inderdaad petje af en ik zou het ook niet wandelend kunnen doen(waarschijnlijk wel hardlopend!)..
  Wandelen is echt loodzwaar is mijn ervaring.
  Maar wat een pech al die regen, de volgende keer mooi weer.
  Groet Rinus.

 15. Ik ga dadelijk met de trein naar Nijmegen! Bloemetjes kopen en dan maar wachten op de lopers. Hopelijk met iets minder regen…

 16. Maar wel een bikkel dat je gewoon in de regen bent blijven staan. En wat jij zegt, zwaar respect voor de lopers :)

  Liefs

 17. echt jammer dat het zo slecht weer is! terwijl de zon zo goed begon! en ja racoon is live zéker heel erg goed! :)

 18. Inderdaad jammer van de regen die duidelijk aanwezig was. Ik vind de mensen die dit jaar (weer) meedoen ook échte bikkels. Had het er vd week nog met vriendlief over, dat we best wel een keer zouden mee willen doen. En dan beginnen met de 30km. Maar van te voren eerst goed trainen haha.

 19. en ik vraag me af hoeveel nieuwe gevallen mexicaanse griep er straks door heel nederland opduiken.. o nee, ze tellen de gevallen niet meer afzonderlijk ; )

  meis, je bent zelf ook een bikkel, racoon is best leuk hoor, maar om ervoor natgeregend te worden… petje af voor jou! ; )

 20. Ik heb Racoon nu 2 keer live mogen bewonderen, en ze zijn echt heel goed inderdaad! Ondanks dat die lopers misschien meer moeten doorstaan vind ik jullie ook wel bikkels dat jullie bleven staan hoor! Als er 1 ding vies is is het regen wat in je schoenen en sokken loopt!

 21. Zo heeft ieder z’n ding hè ;)
  De een wandeld graag & de ander zuipt&feest liever :D

  Racoon is zoooo f*ckin’ amazing! Die zijn het ook wel waard om soppend door te gaan!

 22. Hij staat op mijn -100 dingen doen voor je dood gaat- lijstje.. de nijmeegse avond vierdaagse. Wie weet ben ik ook nog eens zo’n held! Maar feesten is natuurlijk veel leuker

 23. Ooh ja echt petje af voor de wandelaars!!! Ik zou het niet kunnen… En ach, zolang die feesten er zijn moet de rest ook genieten he! :D wel balen van de regen, maar zo te horen had racoon iig een goede supportgroep! :D

 24. haha, inderdaad, dát zijn pas de echte bikkels! maar ik kan me heel goed voorstellen je je tijdens de plensbuien heel zielig voelde.

 25. Ik ben gister naar de Parade in Utrecht geweest, daar lagen ook allemaal plassen en er lag aarde dus dat was allemaal nat, dus je gleed bijna uit.

 26. Het was inderdaad rotweer, jammer hoor maar ach als je maar plezier hebt en dat is volgens mij wel gelukt. ;-)

  Wat ik zo sneu vind is dat de lopers allemaal liggen te slapen en niet eens van de feesten kunnen genieten.
  En inderdaad respect voor ze, ik word al moe na 1 km.

 27. En ze hebben het gehaald hoor :-D Heb ze gister een paar uur zien binnenkomen/binnenstrompelen.

  Ik ben een mede feestende lafaard :-D Proud to be partying.

 28. Hahaha. Mijn zus was ook naar de vierdaagse geweest, want ze studeert in nijmegen, en ze zei dat vooral het vuurwerk supermooi was. Heb je dat ook gezien?

 29. De vierdaagse lopen staat op mijn lijstj met dingen die ik -ooit in de verre toekomst- gedaan wil hebben. Maar eerst mediteren in India, Spaans leren in zuid-amerika, het annapurna circuit lopen en alle wereldwonderen op mijn lijstje afstrepen :)

 30. tsja als je toch al zeiknat bent heeft het toch geen nut meer om weg te gaan kun je net zo goed blijvens tana haha. Ik heb respect voor de mensen die de vierdaagse lopen maar ik zou het zelf nevernooit niet doen bleh.. Niks voor mij zoveel lopen haha ik word al moe bij de gedachte!

 31. Ik word al moe als ik eraan denk! Mijn manager heeft ‘m ook uitgelopen. Door het vele trainen het afgelopen half jaar is ze meer dan 15 kilo afgevallen. Dus voor haar was het de regen en de blaren meer dan dubbel waard.

  Ik ga in Oktober weer naar een concert van Racoon, ze zijn echt fantastisch! Maar gelukkig binnen in een schouwburg, geen risico om natgeregend te worden daar!