Wist je niet hA?…?

Van Simone kreeg ik een stokje aangereikt, dat ik nu dankbaar even oppak. Ik heb namelijk geen inspiratie, maar wil mijn trouwe lezers wel blijven voeden met leesvoer. Ik moet niet hebben dat ze afhaken natuurlijk! Daarom: zes dingen die jullie (nog) niet over mij wisten. *tromgeroffel*

Purchase lady era pills Where to buy ashwagandha powder in singapore 1. Ik ben verslaafd aan pasta. Ik zou het echt elke dag kunnen eten. De mensen die mij volgen op Twitter weten dit al, aangezien ik minstens 1x per week Julia’s pasta koop op A’dam CS en het ook regelmatig thuis eet. Of ik bespeel anderen als ik buitenshuis eet, om pasta te maken voor mij… ;)

2. Ik heb een overgeeffobie. En dan zeg ik het nog netjes. Ik ga al bijna over mijn nek als ik het zo neerschrijf. Ik kan niet tegen het aanzicht, het geluid, de geur, het idee… Brrr! Niet bij mezelf (ik lig nog liever de hele nacht misselijk in bed dan dat ik over mijn nek ga), maar ook niet bij anderen. Als ik alleen al het idee heb dat iemand gaat kotsen (om welke reden dan ook; ziek of dronkenschap), raak ik compleet in paniek en dan moet diegene ver bij me uit de buurt blijven. Goede vriend T kan het weten, die heb ik hier thuis al eens naar de gang verbannen… ;)

3. Ik vertik het om kleren te kopen in een maat groter dan ik een tijd geleden had. Dan voel ik me dik en diep ongelukkig. Met als gevolg dat ik nu bijna niks meer heb om aan te trekken, omdat ik stiekem wel een paar kilootjes ben aangekomen… Als ik nou gewoon weer wat kwijtraak, zou ik weer een heel nieuwe oude garderobe hebben. Pass mij die discipline eens door s.v.p.!

4. Ik onthou altijd iedereens e-mailadres. Als ik een mailadres één keer gezien heb, vergeet ik die bijna nooit meer. Je kunt zeggen dat dit heel handig is; zelf vind ik het vooral zonde van de ruimte in mijn hoofd. Die kan ik beter ergens anders voor gebruiken. ;)

5. Ik zou graag beroemd willen zijn. Voor Ze.nl kom ik steeds vaker in aanraking met BN’ers en het glamourleventje dat zij leiden. Het trekt me! Ik zou genieten van de aandacht en flink gebruik maken van alle deuren die voor je worden geopend. Helaas heb ik geen enkel talent. Tenminste, geen om beroemd mee te worden… ;)

6. Order ginette-35 Ik wil vloeiend Engels leren spreken. Ik vind het een prachtige taal en het zou ook zo handig zijn als ik het kon. Stiekem ga ik namelijk Engelstalige interviews nog uit de weg, omdat ik het eng vind. Ik heb een drempel die erg hoog ligt, ben bang om iets verkeerds of geks te zeggen. Lezen en verstaan gaat prima, nu dat spreken nog… Misschien eens een cursusje, mocht ik ooit nog een beetje tijd vinden.

Voel je vooral vrij om dit stokje over te nemen! :)

LEES OOK:

49 reacties

 1. Die tweede en laatste komen me zo bekend voor. De overgeeffobie heb ik dus ook. Het gaat bij mij vrij ver; ik weet nog steeds op welke leeftijd ik als laatste overgaf en ik word soms bijna panisch als ik een misselijk gevoel krijg. Alleen het idee al. Gatver!

  En tja, dat vloeiend engels spreken. Ik weet er alles van. Ik heb soms de neiging om een engelse cursus op te pikken, maar dan vraag je je toch af hoe goed je het dan leert. Ik denk dat een halfjaartje in de USA of Engeland effectiever werkt.

 2. Nee, dit wist ik nog niet. Maar het is wel leuk om te weten. Waarom volg gewoon geen schriftelijke cursus Engels. Kun je het in je eigen tempo doen. En leer je nog wat bij ook.

 3. Kijk, zijn we weer een beetje wijzer. Dat van die e-mailadressen doet me denken aan Theo Maassen en zijn conference over het onthouden van nutteloze dingen zoals Foxyfoxtrot van Nico Haak of de tune van boe boe, bla bla, we hebben domovla of zoiets! ;-)

 4. Je zou eens zumba moeten proberen… ik heb al weken discipline die ik nog nooit heb gehad alleen maar omdat ik zumba zo leuk vind…

 5. Leuk!

  Over die engelse interviews.. ach iedereen moet ’t op die manier leren, ik bdoel: ik had in juni toch ook ’n interview met ’n Amerikaanse schrijfter?!

  Daar stond ik dan met mijn memorecorder en glas cola… Ze schreef er zelfs nog 2 alinea’s over in der blog!!

  Ik weet echt zeker dat je ’t kunt!

  x

 6. Geen zin om het stokje over te nemen, wel zin om te reageren:

  1) Ben ook gek op pasta. In alle soorten, maten en smaken!

  2) Ik ook, als mijn vriendje dronken is, slaapt ie op het logeerbed. Zelf probeer ik misselijk worden altijd angtvallig te vermijden…

  3) Dat probleem ken ik heeeeeel goed. Discipline heb ik niet. Sporten vind ik niet leuk, lekker eten wel. Mooie kleren ook. Lastig :s

  4) Daar heb ik geen last van…

  5) Ik niet. Ik heb nog wel een aantal BN’ers met wie ik graag een dag zou willen ruilen. Met Simon bijvoorbeeld. Het lijkt me namelijk erg leuk om urenlang met Nick in een auto rond te rijden!

  6) Ik geef sinds kort naast Nederlands en Duits ook aan één klas Engels… ;)

 7. Jij geen talent om beroemd te worden? Je kunt schrijven!
  En ook daar kun je beroemd mee worden! ;)

  Leuke dingen om over je te weten :D

 8. Hi Marieke,
  Hou dan voor ogen dat die Engelse BN’ers geen woord NL spreken en het fantastisch vinden dat je die moeite al doet. En jij geen talent ? Ik vind dat je prachtige stukjes schrijft..
  En jij hebt het met emailadressen, ik had het vroeger met telefoonnummers .. tot de gsm kwam, toen hoefde ik niets meer te onthouden…

  fijne avond, Elise

 9. Echt suuuper leuk dat je dit stokje hebt overgenomen hihi! Ik vond ‘m ook erg leuk, normaal niet zo van de stokjes maar vond deze wel orgineel en ook wel ergens toe doen ;).

  Enne, je bent toch al een klein beetje beroemd ;). Als ik je tegenkom, vraag ik jouw handtekening :). LOL.

 10. Leuk om te lezen. Ik ben ook onwijs dol op pasta! Heb je wel eens een spinaziepasta gehad? Aan te raden! Pasta, bladspinazie, spekjes, champignons, boursin en dan iets van cashewnoten/geroosterde pijnboompitten oid erop! Heerlijk!

 11. Leuk om te lezen! Die overgeeffobie heb ik overigens ook, emetofobie. Ik heb er zelf heel erg veel last van gehad, nu valt het gelukkig mee. Al raak ik ook nog volledig in paniek als iemand in mijn omgeving ziek is/moet overgeven of als ik zelf kotsmisselijk ben :P

 12. Dat van die emailadressen ken ik wel, das erg handig!
  Tja en dat Engels… ik vind het nog steeds lastig, ondanks dat ik ’t al jaren dagelijks spreek… het meest gênante wat ik (al meerdere malen) heb gehad is sex zeggen in plaats van six.. (zes, six, sex) Ik zie snap het wel, maar het blijft altijd een embarrassment! Zeker in preutse (Amerikaanse) kringen

 13. Leuk stokje. Ik ben ook gek op pasta en ik onthoud echt alles. Verjaardagen, adres, telefoonnummer en nog veel meer onzin. (van mensen die ik niet eens goed ken)

  En om beroemd te worden hoef je niet over veel talent te beschikken hoor, kijk maar naar Paris Hilton ;)

 14. Leuke weetjes! Althans, die overgeeffobie is minder leuk natuurlijk. En ik denk dat je Engels het best leert spreken door het gewoon zo veel mogelijk te doen. :)

 15. Geen talent? Je kunt fantastich schrijven! Kon ik dat maar! Ik vind het nogal een talent hoor. Wie weet word je nog wel eens ‘wereld’beroemd met ze :)

 16. Leuke dingen om te lezen :-) Hoewel zo’n overgeeffobie me dan weer heel vervelend lijkt.

  Pasta ben ik ook gek op, dus dat is niet zo raar ;-)

  Enne… geen talent? Onderschat jezelf niet en ga er gewoon voor! Als je leuk & gezellig kunt interviewen, kun je straks misschien ook wel leuk presenteren. Geef je droom niet te snel op he?

 17. Hier nog eentje met overgeeffobie! Als er iemand gaat kotsen ben ik weg, inclusief mn ogen dicht en mijn vingers in mijn oren. Wat er vaak in resulteert dat ik de rest van de dag of nacht met misselijkheid kamp. Zelf overgeven heb ik gelukkig minder moeite mee.

  Enne zoals door velen al gezegd is: Wat nou geen talent? Alsof schrijven daar niet onder valt!

  Engels: maak wat internationale vrienden of vertoef een paar weken in Engeland en het gaat al stukken beter :-)

  Leuk stuk!

 18. Ik vind dat je ook een pannekoeken verslaving hebt :P
  En die overgeeffobie komt me heel bekend voor, ik heb al sinds mn achtste niet meer overgegeven, zelfs als ik heel misselijk ben kan ik het niet.

 19. Ach dat Engels is meer koud watervrees. Het gewoon doen is beter dan een cursus, wat daar leer jealleen “Lekker kopje koffie jufvrouw Jannie”.

  Next Feb gaan we het gewoon testen! “Yes please, I want does Uggs in White, Yellow, Brown and Black!”

 20. Haha, wat grappig om te lezen!

  Wij zouden echt nooit samen kunnen eten, het enige wat ik echt niet door mijn keel krijg, is namelijk pasta…

  …als ik daar te veel van eet, word ik heel misselijk en zou ik zomaar kunnen gaan overgeven… ;-), nee hoor, dat gaat niet. Op een of andere manier heb ik nooit meer overgegeven sinds ik zeven ben! Bij mij in de buurt ben je dus veilig wat kotsperikelen betreft!

  En dat beroemd zijn..neh..laat maar zitten!

  XX

 21. Laat je niet tegenhouden door een eventuele taalbarrière hoor, Engels is niet echt moeilijk (of ben ik bevooroordeeld?), en als je aangeeft bij een interview dat je het soms nog wat lastig vindt, vinden ze het vast niet erg als je een keer niet uit je woorden komt ;)
  Schrijf anders eens wat stukjes in het Engels, praat eens met een collega een dagje in het Engels, oefenen is hier het advies :) Gaat je lukken!

 22. Er zijn toch genoeg hoofdredactrices die wel enige fame hebben. Die van glamour Karin Swering, die heeft volgens mij ook een redelijk glamourleventje. Misschien via dit online-magazine naar een echt magazine en zo richting hoofdredactrice ofzo.
  Maar zal ik je eerlijk vertellen… Ik ook! Ik kan zo balen van een Doutzen Kroes, die het helemaal gemaakt heeft en dat ik nu met 27 al VEEL te oud ben om zoiets ooit nog te kunnen bereiken.

 23. Toch wel een erg leuks stokje. ik zag hem net ook bij sanne!

  wat lastig, die fobie! het is natuurlijk niemands favoriete bezigheid, overgeven, maar als je ze misselijk bent lucht het juist wel even op daarna. -lekker praatje…-

  kledingmaten,.. ik heb in de winkel zovaak vrouwen die hun kleding net iets te klein kopen om of te vallen, maar slechts een paar vallen ook daadwerkelijk af. Doe jezelf dat nou niet aan! in te kleine kleding lijk je dikker dan je bent, doodzonde! en val je af, heb je nog genoeg in de kast hangen én een excuus om weer te shopen en jezelf op iets leuks te trakteren!

  en wat engels spreken betreft… Toen ik hindi aan het leren was vertelde ik ook steeds hardop aan mezelf wat ik aan het doen was en wat ik zag. (choti mez kamra me hai – de kleine tafel staat in de kamer. Mai kuch chai pina chahti hu – ik wil thee drinken) dat hielp enorm! en anders wil ik je weleens telefonisch bijlessen hoor, mijn engels is nagenoeg vloeiend! maar de sleutel blijft toh wel: spreken spreken spreken. doen! :)

 24. Leuk om te merken dat ik je best goed ken, want veel van deze dingetjes wist ik stiekem lekker al! :)

 25. Altijd handig om weer iets meer over iemand te weten te komen… Leuk!!!
  Ben zelf niet zo van de stokjes, die moet ik dus ook weer doorgeven…

  Grtz Serena

 26. Hi there!

  Ben zomaar een passant op jouw blog, erg leuk! Bij het lezen van nr 10 schoot mij iets te binnen: http://www.myhappyplanet.nl. Voer in welke taal/talen jij spreekt en de compu maakt een match met iemand (aan de andere kant van de wereld) waarmee je talenkennis kunt delen. Even verder denken: als je iemand hebt gevonden kun je bijvoorbeeld gaan Skypen en op die manier beter je Engels leren beheersen. Ik vind de site geniaal. Heb er zelf veel aan gehad voordat ik in Frankrijk ben gaan werken. Degene met wie ik het meest contact heb gehad, heb ik zelfs afgelopen zomer eens opgezocht in Parijs. Aanrader!

  Ciao and keep up the good work! Toppie blog!

  xxx

 27. Oh, ja hoor… Ik zit het nog verkeerd uit te leggen ook. Die site maakt een match met iemand met een tegenovergesteld profiel. Voorbeeld: jij spreekt Duits en wilt Engels leren. Dan krijg je een match met iemand die Nederlands wil leren en jouw op zijn beurt weer Duits kan bijbrengen.

  Zo hehe… zijn we dan.

 28. Nee dat wist ik zeker niet maar nu ik het allemaal heb gelezen weet ik het wel en vind ik dit stokje ook wel erg leuk :-).
  Hele fijne avond, lieve groetjes Jeanine

 29. Ik koop juist kleren meestal te groot :’) als het nét te klein is (bij shirtjes dan) vind ik het zó lelijk staan. Maar ik geloof dat het bij jou een andere reden heeft. ;)

 30. Leuk stokje. Ik koop mijn kleren liever ruimer als net te strak. Vind ik altijd zo lelijk.

  BN-er zou ik echt totaal niet willen zijn. Ik hoef niet zo nodig in de spotlights te staan haha.

  En pasta ja daar ben ik ook dol op!

 31. ohhh pasta vind ik ook zo heerlijk vooral omdat je er zo eindeloos mee kan varieren en zowel koud als warm kan eten. Aai e-mailadressen onthouden die had ik nog nooit gehoord en ik weet zeker dat jij er een boel tegen komt op een dag. Leuk om te lezen in ieder geval en stokje om te onthouden. Fijn weekend alvast!

 32. Engels is ook een prachtige en handige taal… Vooral veel spreken, dat komt het vanzelf wel.

  Weet je? Ik heb nog nooit in mijn hele leven overgegeven :D

 33. wat betreft 3
  ik zeg: verliefd worden en scheiden…
  *tikt zichzelf op vingers vanwege dit waardeloze advies*
  ik zeg: fietsen naar je werk (helpt ook)

 34. Ik zou zo graag spaans willen leren, al zou ik inderdaad ook engels zo uit mn mouw willen schudden.. soms merk ik dat ik gewoon niet op sommige woorden kom, haha!

 35. Wat jij met e-mail adressen hebt, heb ik met verjaardagen. Ik kan goed verjaardagen van mensen onthouden.

  Wel grappig trouwens dat je het over beroemd zijn hebt, aangezien ik je er laatst op Twitter aan had gesproken dat je nog eens beroemd wordt. ;)

 36. toch moet ik hier elke keer weer m’n email-adres invullen ; )

  en die overgeeffobie. had ik ook. en nog zit ik liever een paar uur rechtop in bed dan dat ik ff naar de badkamer loop en er een end an maak.. maar ja, met kind MOET je soms wel wat en ik zal je niet trakteren op de details, anders kom je de hele week nie meer bij julia’s ; )

 37. Zoeffff….

  Ben weer terug in blogland! Van jou berichtje heb ik wel een beetje een schop onder mijn kont gehad. Het was idd veel te lang geleden. maar hier ben ik weer terug van weggeweest.

  Enne; ik hoop voor je dat als je ooit zwanger raakt je het overgeven bespaard blijft! Maar geloof me, als je eenmaal een kind hebt, ben je zogezegd echt “DE LUL”!! hihihi ;0)

  Lfs,
  Chantie

 38. Haha grappig om te lezen! Wat jij met het onthouden van e-mailadressen hebt, heb ik weer met verjaardagen. Heel handig! Leuk lijstje! En beroemd ben je al een klein beetje ;)