Gemiste kans voor open doel

campnoubarcelona

Velen van jullie weten dat ik graag naar voetbal kijk. Ik ben ermee opgegroeid, omdat papa en broertjelief altijd erg actief waren bij de plaatselijke voetbalclub en mij ook van jongs af aan geleerd werd dat Ajax de beste club van Nederland is.

Aan dat laatste heb ik me altijd braaf gehouden, zeker toen leukie Klaas-Jan Huntelaar ten tonele verscheen. Ik volg de Amsterdammers nog altijd en ga soms ook naar het stadion voor een wedstrijd, al zou ik dat eigenlijk vaker willen doen dan nu het geval is. Yup, het bekende gevalletje ‘tijdgebrek’ is hiervoor de belangrijkste oorzaak. (Mensen die nu zeggen dat ik een teletekstsupporter of in ieder geval geen Cheap zyloprim allopurinol Cost of combivent inhaler die hard-fan ben, hebben dus helemaal gelijk.)

Je vindt mij wel vaak voor de buis, ook als andere teams dan Ajax spelen. Zondagavond is standaard gereserveerd voor Studio Sport en ook menig Champions League-duel kan mij best bekoren. Toen ik vorige week in Barcelona was, moest er dan ook zeker een bezoek gebracht worden aan stadion Camp Nou – de thuisbasis van FC Barcelona.

We waren er op dinsdag 29 september. De echte voetbalfans herinneren zich misschien dat dat de dag was waarop Barca thuis speelde tegen Dinamo Kiev in de Champions League. Het stadion was daarom helaas gesloten voor publiek, maar in mijn hart gloorde een sprankje hoop toen ik een aanplakbiljet zag hangen: er waren nog kaartjes verkrijgbaar.

Ook al ben je geen voetbalfan; een Champions League-wedstrijd meemaken in één van de mooiste (en op zo’n moment volgepakte) stadions van Europa is een gigantische en onbeschrijfelijke belevenis. Tenminste, zo zegt men. Want ikzelf heb er nog nooit eentje mogen bezoeken en ook na mijn Barcelona-trip staat die teller nog steeds op nul: mijn reisgenootje heeft niet alleen geen verstand van voetbal, ze heeft er ook echt een ontzettende hekel aan. En tsja, dan wil je geen fors geldbedrag neertellen voor een CL-kaartje…

Via sms en Twitter had ik contact met Nederland en door menig persoon werd ik voor gek verklaard. Zo’n wedstrijd aan je neus voorbij laten gaan?! Vooral mijn broertje trok bijna de haren uit z’n hoofd toen hij het hoorde: hoe vaak komt het nou voor dat je daar bent ten tijde van een CL-thuiswedstrijd en er ook nog kaarten beschikbaar zijn? Ik kon niets anders dan deze mensen helemaal gelijk geven, maar het was niet anders. Het baalmomentje werd gelukkig snel opzij gezet en ik kon de rest van de week nog genieten van al het andere moois dat Barcelona verder te bieden heeft.

Binnenkort hoop ik echter met mijn vader en broertje af te reizen naar Engeland om daar een competitiewedstrijd mee te maken. Iets dat ook al een tijdje hoog op ons verlanglijstje staat – als nummer 2 na die CL-wedstrijd… :)

Order claritin d online Foto: Flickr/andres-f-dsilva

LEES OOK:

27 reacties

 1. Ook mijn vader en broer zijn fanatieke voetbalsupporters met FC Utrecht als hun club. Ik keek vroeger vaak mee, maar nu helemaal niet meer. Een wedstrijd in een stadion is wel leuk, maar persoonlijk zou ik ook geen flink geldbedrag neertellen voor een cl wedstrijd. Leuk dat je straks wrs met je broertje en vader naar Engeland gaat!

 2. Ik had gewoon geprobeerd de reisgenoot over te halen tot zelfs chantage toe te passen. Want je zegt het zelf, dit is toch een fantastische club! Een fantastisch stadion en een kans die je (denk ik) een keer in je leven krijgt!

 3. Jammer dat je de kans toen niet gepakt hebt! Maar een thuiswedstrijd in Engelend is ook echt ongelooflijk gaaf! Voetbal leeft daar echt veel meer dan hier. Ben 2x bij Manchester United geweest, in de tijd dat ik in Ruud van Nistelrooij nog mijn toekomstige echtgenoot zag. De 2e keer zaten we op de 1e rij, echt op het veld en naast de dug-out. Dat was echt een ongelooflijk vette ervaring! Heel veel plezier in engeland!

 4. Ik ben een echte utrechtse in hart en nieren ;) Ook kwa voetbal, ben jarenlang naar elke thuiswedstrijd gegaan in het mooie galgenwaard!
  Maar een kans om een CL wedstrijd mee te makken in Barcelona had ik nooit laten lopen! ;)

 5. Ik snap je helemaal! Oké, ik blijf erbij dat ik Ajax echt een kutclub vindt (hurray voor PSV!), maar ik zou ook zó graag een CL wedstrijd mee willen maken! Ik krijg alleen niet miemand zo gek om met me mee te gaan haha

 6. Haha ik kan me daar nou niks bij voorstellen dat je dat als gemiste kans ziet. Alhoewel het me wel gaaf lijkt om überhaupt een keer een wedstrijd mee te maken.. Maar ik hou dan ook niet zo van voetbal…

 7. Dat is balen zeg! Ik heb niet zo veel met voetbal, maar ben er wel mee opgegroeid en ken het enthousiasme van mijn vader en Paul :P

 8. Jammer dat je toen niet bent geweest… had je niet alleen kunnen gaan? voor die anderhalf uur…

  Nou, hopelijk lukt Engeland wel!

  Grts, Lonneke

 9. Aaah jammer jammer jammer! Maar je moet natuurlijk ook aan je vriendinnetje denken. :) Zit maar een ding op he? Verhuizen naar Barcelona! ;)

 10. En vindt je vriendje voetbal ook leuk?
  Ik ben niet zo’n grote fan, maar als ik kaartjes zou winnen/krijgen voor zo’n grote wedstrijd zou ik zeker gaan! Alleen de sfeer al in zo’n stadion!

 11. Echt jammer dat het niet door kan gaan!
  WEl super lief dat je rekening houdt met je reisgenootje. Ik denk dat ik op zo’n moment gesplitst had, dan maar alleen naar de voetbal, haha.

 12. Ooooh, dat lijkt mij geweldig om mee te maken :D

  Nederlands voetbal vind ik niet zo interessant, maar Engels en Spaans voetbal daarentegen vind ik geweldig!

 13. Aah, wat jammer! Nou moet ik zeggen dat ik zelf ook geen voetbalfan ben, maar aan de andere kant: je moet in je leven toch een keer een wedstrijd meegemaakt hebben in zo’n enorm stadion, volgepropt met mensen. Alleen al voor de sfeer! Wel leuk dat je naar Engeland gaat :D.

 14. Ik snap dat je niet gegaan bent. Mijn droom wedstrijd is uitgekomen.. en hoe?! Met een prive jet samen met een stel vrienden van mijn vader zijn we naar Schotland – Nederland gegaan, verloren maar was echt een hele mooie ervaring! :)

 15. Ik ben ook groot geworden met het bord op schoot op zondag. Alleen niet met de club die jij noemt :-).
  Zo’n wedstrijd zou ik ook wel heeeeel graag willen zien. Zeker in zo’n stadion en met zo’n sfeer. Ach….wie weet….ooit. Lieve groetjes, Jeanine

 16. T zal leuk zijn als het toch echt een keer gebeurt dat je er bij mag zijn als echte voetbalfan! Leuk dat je deze liefde met ons deelt ;)

 17. ik heb er zelf helemaal niks mee, maar… je had toch ook vriendinnetje kunnen droppen in een cafetje en zelf kunnen gaan..?

 18. Het was wel heel gaaf geweest om er bij te zijn maar vind het ook heel lief van je dat je rekening hebt gehouden met je vriendinnetje. Maar het is wel Barcelona… je een avondje alleen vermaken is daar natuurlijk niet zo moeilijk ;)
  Ben je nu trouwens verstoten uit de familie? ;)

 19. zonde dat je geen kaartje had, ik weet dat je net zoals ik een voetbal liefhebber bent. Maar volgende keer beter, gelukkig komt die kans zo te lezen snel :D Het is dan wel geen CL, maar waarschijnlijk net zo leuk ;)

 20. Ik heb niks met voetbal! Jammer dat je reisgenootje dat ook niet heeft, anders had je mooi je vader en broertje flink jaloers kunnen maken ;)