Boer Wietse

Sinds een paar weken kijk ik weer Business plan Boer Zoekt Vrouw. In eerste instantie was ik niet van plan deze nieuwe reeks afleveringen te volgen, maar vriendlief bleek fan. Aangezien hij een paar keer bij me was op zondagavond, werd de tv daar toch maar op afgestemd. En ja, BZV staat erom bekend: als je eenmaal begint met kijken, raak je verslaafd. Nu kijk ik dus elke keer weer uit naar de laatste avond van de week, naar het moment dat het weer tijd is voor de avonturen van onze oer-Hollandse heren die wel wat hulp konden gebruiken bij het vinden van een geschikte vrouw. Met name boer Wietse fascineert mij deze keer enorm…

Want zeg nou zelf: heb je ooit zoiets gezien? Een man die nooit uit zijn woorden komt, waar geen normaal gesprek mee te voeren valt omdat ie zijn zinnen niet afmaakt, die op elke vraag antwoordt dat ie het allemaal maar moeilijk en lastig vindt en het niet zo goed weet, zijn schouders een beetje ophaalt en verder alleen de woorden ‘ja’ en ‘nee’ kent. Die geen interesse toont, die simpelweg niet weet hoe dat moet – ook al hoeft ie de voorzetjes alleen nog maar in te koppen. Een volwassen man die alleen maar verlegen kan lachen met lieve kuiltjes in zijn wangen (okee, zijn schattigheidsgehalte is wel hoog, dat verklaart waarschijnlijk veel); die zo ontzettend onzeker is dat je je er gewoon ongemakkelijk bij voelt. Zo’n vent waar je totaal kierewiet van wordt, omdat je er he-le-maal niks mee kunt. Eentje die je het liefst door elkaar zou willen schudden…

Maar die ondanks dit alles toch drie vrouwen (inmiddels weer twee…) geboeid kreeg en nog steeds houdt. Respect voor de dames, want ze vertikken het om op te geven en zijn er van overtuigd dat Wietse bij hen los zal komen. Dat er stiekem een kant is die wij als kijker nog niet van hem kennen en die zij wel even naar boven zullen halen. Dat hij die man is waar ze al zo lang van dromen, waar ze een fijne band mee kunnen opbouwen en uiteindelijk een stabiel gezin mee kunnen stichten.

Ik denk het niet. Wietse is Wietse en ook al gun ik hem net als iedere andere man een passende vrouw aan zijn zijde, mijn advies aan de dames is er maar eentje: ren nu het nog kan! Hij is niet dat potje waar je als dekseltje op WIL passen.

Ik blijk daarin overigens niet de enige: Viva’s Nynke Cheap sarafem price is het grondig met me eens Order geriforte syrup ! :)

LEES OOK:

45 reacties

 1. Wietse is met recht een SCHANDE voor Friesland te noemen…
  Ik krijg echt elke keer plaatsververvangende schaamte als ik hem zie stuntelen…

 2. Whaha, mams zit te kijken en ik luister half mee maar het gestamel is zelf mij opgevallen. Vind het best zielig, hopelijk komt hij nog een beetje los. Maar vermakelijk is het natuurlijk wel ;).

 3. En ik ook! Wat een enorme NUUUUUUUUURD. Ik word er echt helemaal kriegel van. Maar hadden we vorig jaar niet ook zo eentje. En het jaar ervoor? Volgens mij moet je als vrouw minstens zo’n sukkel zijn om daar in te trappen!

  Overigens, die Neeltje word ik minstens zo kriegel van. Wat een verbeelding!

 4. Ik snap precies wat je bedoeld..echt gewoon frustrerend en irritant wanneer je hem weer op de buis ziet! Nee, spoel maar door denk ik dan en haal Hans in beeld. 10x beter, zowel innerlijk als uiterlijk!

 5. Ik vind hem aandoenlijk. Misschien als een van de vrouwen alleen bij hem is en ze elkaar langer kennen dat het dan wel gaat. En dat hij uit zijn schulp kruipt.

  Ik zou hem gewoon de tijd geven. Misschien is hij aan het eind van BZV wel heel anders.

 6. Volgens mij had Cynthia beter op Wietse kunnen schrijven?

  Zonder gekheid: op ieder potje pas wél een dekseltje. Als Wiete maar gewoon voor Iris kiest, dan heeft hij een heel toffe vrouw. Denk ik.

 7. Ja, je wordt er gewoon KiereWietse van!
  Maar wel echt een prachtig programma ja! En verslavend inderdaad!

 8. Het is inderdaad verslavend. En ik kan me toch niet voorstellen dat hij echt zo is. Je kunt gewoon geen fatsoenlijk gesprek met hem voeren.

 9. Misschien wordt het nog wat als ie een cursus sociale vaardigheden gaat volgen? Denkt het eigenlijk niet maar ok… :-P

 10. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik nog geen aflevering heb gezien, van die seizoenen niet trouwens. Ik ben 1 van de weinige maar dit programma trekt mij absoluut niet. Maar ik vind het wel altijd heel leuk om er over te lezen. Tis een apart geval die Wietse :-). Groetjes en een heel fijne maandag, Jeanine

 11. Haha hij lijkt zooo erg op een vriend van ons, echt precies uiterlijk en innerlijk. Funky. Maar lijkt me verdraaid lastig om met zo’n man samen te leven.. :s

 12. Ik vind hem ook wel wat hebben, maar zou na 5 minuten al gillend gek worden. Verder vind ik BVZ ook erg leuk om te volgen :D

 13. Ik hoor er meer mensen over. Kijk het zelf alleen niet… Zou het bijna gaan kijken door al die verhalen haha.

 14. Ik geef je ook helemaal gelijk! Mijn vriend had gisteren een heel flauw grapje: aan het einde van de afleveringen maken ze een compilatie met alle woorden van Wietse. Deze zal ongeveer 3 minuten duren…. Ik zou helemaal gek worden van zo’n vent!

 15. Ik snap ook werkelijk waar niet wat die vrouwen in hem zien… Hij heeft best een leuk koppie, maar je zult nooit een gesprek met hem hebben..

 16. Aah die arme Wietse. Hij komt gewoon niet uit z’n woorden. Elke keer weer “moeilijk, lastig, weet ik niet”.

  Volgens mij wil Iris wel serieus aan de slag, maar Neeltje wil gewoon op tv komen. Die heeft een enorme plaat voor haar kop: “Het is heel gezellig”, uuhm, is niets zeggen zo gezellig dan?

  Leuk vermaak dit :)

 17. Ja boer Wietse blijft gesprek van de dag. Ik denk dat hij gewoon een keer flink van bil moet gaan en dat hij dan wel wat losser komt :P Althans, ik hoop het!

  Naar het schijnt heeft hij wel verkering gekregen (via forum gelezen) Ik ben benieuwd met wie :)

 18. Boer Zoekt Vrouw moet toch wel een heel fascinerend programma zijn als er zoveel mensen blogjes aan wijden ;) Ik heb het nog nooit gezien haha

 19. haha dat is zooo herkenbaar;)
  Ik schreeuw elke zaterdag weer tegen hem: Zeg alstjeblieft iets, maar heb de hoop opgegeven.. het helpt helemaal niets:( Arme Dames…

 20. Mijn tv is al stuk, omdat ik die door elkaar heb lopen schudden uit pure ellende van Boer Wytses antwoorden. Die jongen heeft het woord autist uitgevonden. (No offense.)

 21. Ik vind Wietse wel aandoenlijk, maar het begint wel een beetje vervelend te worden. Op een gegeven moment moet hij toch wel een keertje loskomen?

 22. Ik ben denk ik een van de weinige die niet kijkt, terwijl het wel een programma is wat me zou trekken, misschien toch maar eens kijken….

 23. Wietse is schattig, aandoenlijk en vertederend tegelijk maar ik moet er echt niet aan denken dat het mijn partner zou zijn. Dat alles altijd van één kant moet komen en je geen normale gesprekken kunt voeren… Ik hoop voor Wietse dat hij snel wat zelfverzekerder wordt.

 24. Boer Wietse is een apart geval, begrijp me niet verkeerd maar ongelofelijk dat je met zo weinig woorden de vrouwen toch niet afschrikt en met alleen dat nerveuze lachje als iemand je wat vraagt, al wat bereikt.

  Groetjes, Renske

 25. En ik dacht dat mijn vriend erg was… Misschien moet ik BZV ook maar eens gaan kijken. Zal mijn relatie vast een positieve boost geven!

 26. Ik irriteer me echt mateloos aan boer Wietse, al van begin af aan!
  Ik snap ook werkelijk niet waarom hij zoveel brieven heeft gehad haha, totaal niks met die kerel te doen gewoon! :P

 27. Ik vind BZV echt enorm leuk. Super leuk dat het er weer op is :) maar ik vind Wietse eigenlijk wel heel zielig :( maar ik zou niet zo’n man willen hebben. Mijn man moet ‘aanwezig’ zijn. Een echte vent. Dat heb ik nodig :)

 28. Boer Zoekt Vrouw wordt beter bekeken dan het journaal las ik laatst in de krant, haha… Ik vind ’t ook een leuk programma, wist alleen niet dat er alweer een nieuw seizoen was begonnen. Zondag maar aan denken dan om te kijken :-)

 29. Met 3,5 miljoen kijkers het best bekeken programma van de Kwelbuis. Hoe zou dat toch komen? Het antwoord daarop is simpel: dat gestuntel van die boeren is aandoenlijk, niet van deze tijd en heeft iets romantisch uit een heel ver verleden. Immers, wie op zoek is naar een date plaatst zijn of haar profiel op een datingsite. Niet de boeren die we in de BZV zien. Die weten nauwelijks hoe het Internet werkt. Daarbij hebben ze ook geen enkel verstand van vrouwen. En dat maakt hen zo aantrekkelijk… Een vrouw in hun leven is een wezen van een andere planeet. Ze ontdekken iets nieuws. Dat is prachtige televisie. Want zeg nu zelf: verlangen we in deze hectische tijd niet allemaal naar een beetje nostalgie, rust en vrede? Natuurlijk rennen die vrouwen na de uitzendingen onmiddellijk terug naar waar ze vandaan zijn gekomen. Maar dat ziet de kijker niet. Wij mogen in de illusie geloven.

 30. Ik heb BZV nog nooit gezien, maar het trekt mij ook totaal niet.
  Als ik je blogje zo lees, moet Boer Wietse wel een erg teruggetrokken mannetje zijn. Ben toch wel benieuwd of de twee vrouwen hem nog zover krijgen om daarin te veranderen.

 31. Hahaha, die boer Wietse toch! Hij zo stil en iedereen heeft wel een mening over hem ;-) Ik ben benieuwd wat het morgen weer wordt!

 32. Ik zit echt tenenkromment naar boer wietse te kijken, hij is ook zo’n hark, hij pakt geen koffers aan, hij zegt aleen: ja tis toch nog wel moeilijk en toont geen interesse