De laatste twee maanden

En zo is het alweer november. Niet normaal toch hoe snel de tijd gaat? Ik kan me nog zo goed herinneren dat ik in maart zo baalde dat ik al 26 werd, in april mijn eigen autootje kocht, in juni naar Concert at Sea ging -en daar m’n verkering ontmoette Order ponstel side – en in augustus een blogbreak nam die ik nu weer helemaal te boven ben, mede door mijn nominatie voor een Dutch Bloggie. Voelt het niet gewoon alsof dat allemaal gisteren nog gebeurde?

Time flies when you’re having fun Spy app, Phone spy. Cheap kytril granisetron , zegt men altijd wijselijk. Nu is het leven natuurlijk niet altijd much fun, maar dat de tijd snel gaat als je druk bent, is een feit. Nu zijn we bij de laatste twee maanden van 2009 aangekomen en hebben we dus nog maar heel even de tijd om van dit jaar te genieten. De maanden november en december zijn daar echter uitermate geschikt voor!

Het is nu tijd voor de heerlijke herfst en winter; weg met de herfst- en winterdip. Omarm ook deze seizoenen! Want staan deze maanden niet bekend om hun gezelligheid? Donkerte, kou, kaarsjes, boerenkool, warme chocolademelk met slagroom, veel lekkers (denk: pepernoten, taaitaai, maar ook kerstkransjes en kerstgourmetten), dikke sokken, warme sjaals en mutsen, je huis versieren, met een beetje geluk sneeuw en ijs (schaatsen!), dicht tegen elkaar aan kruipen, iemand nog eens extra vertellen hoe blij je met diegene bent…

Ik heb er zelf in ieder geval veel zin in, omdat er genoeg leuke uitjes, avondjes en weekendjes met vriendlief, vrienden, familie en teamgenoten gepland staan, met als hoogtepunt een paar dagen kerstknusheid in Parijs (inclusief Disney, jeuj!) met vriendje J. – de ultieme eerste relatietest natuurlijk.

Mensen: verzink niet in die depressie, maar geniet! Het leven kan zo leuk zijn. :)

LEES OOK:

45 reacties

 1. Genieten dus. Zal het in mijn koppie houden.
  Ik ben echt een voorjaar/zomermens (maar ook weer niet al te warm). Dan kan mijn vriendje namelijk van stal: mijn motor ;)

 2. Ik ben het helemaal met je eens. Ik vind deze dagen zo heerlijk.
  lekker binnen, lichtjes aan, muziekje dvd/tv. Ja ik kom de dagen wel door. En dan ook nog vrienden om je heen, helemaal prima!

 3. Eigenlijk heb je hartstikke gelijk. De tijd gaat zo snel en de zomer leek zo van korte duur, waardoor ik gewoon niet toe was aan de herst/wintermaanden. Maar ik kan het natuurlijk ook positief bekijken zoals jij doet.

  Ontzettend leuk trouwens dat je met je vriendje naar Parijs gaat! On en top romantiek.

 4. Ik heb ze gehad hoor de dippen rond deze tijd, maar sinds ik mama ben is dat verleden tijd (hoe cliche eigenlijk) ik geniet ook ieder moment en idd warmte, kaarsjes, knutselen en bakken die glimlachjes op hun gezichtjes daar kan je geen dip meer door krijgen. Super voor je dat je weer verliefd bent en dan is alles weer zo leuk en gezellig en ik denk dat de komende twee maanden voor jou ook voorbij vliegen. Viva La France!

 5. Ieks.. Ik kan helemaal niet blij zijn met dit vooruitzicht eigenlijk. Ik hou niet van kou, donker en het is net uit met mijn vriend, moet nog helemaal niet denken aan kerst en nieuwjaar helemaal alleen haha. Maar we gaan ervoor. Het idee maakt me onwijs kriebelig maar misschien valt het allemaal wel mee, net zoals alles tot nu toe meegevallen is ;)

  Leuk dat je vriend trouwens in Uden woont ;)

 6. Precies! Stiekem houd ik best wel van de winter (sneeuw! sneeuw! sneeuw!), alleen de zomer geeft vaak zoveel vrolijkheid.

 7. Je hebt een beetje gelijk betreft de gezelligheid, maar moet die kou nu zo lang duren?? Brrr niets voor mij. Ik kruip in de zomer ook wel tegen iemand aan, dus dat hoeft niet perse in de winter ;)
  (Al heeft het vroege donker zijn ook wel weer wat… Ai ai ai)

 8. Nou gelukkig ben ik een echt 4-jaargetijden mens.
  Ik geniet van elk jaargetijde, de lente om zijn mooie kleuren en al héél veel zon! De Zomer om zijn warme lange dagen en de vakantie!
  De herfst om zijn storm enregen, en de kerst inkopen en gedachten.
  Al heb IK helaas, ook last van de blaadjes die gaan vallen, en zelfs met medicijnen voor een depressie is het héél erg moelijk, om er mee om te gaan.
  En sommige mensen snappen dat niet, want van de buitenkant ziet je er goed uit!!!
  Ja, en de winter, is gewoon gezellig om zijn feestdagen, de kou en de sneeuw!!
  Maar na ieder jaargetijde, verlang ik wel naar het volgende jaargetijde!!
  Daarom noem ik mijzelf een 4-jaargetijden mens!!

 9. Herfst en winter zijn heerlijk! Blaadjes, sneeuw, ijs, mutsen, lekkere dikke truien. Ik neem mijn jaarlijkse winterdipje dan maar voor lief

 10. Elk seizoen heeft zijn charmes en het koude seizoen heeft dat zeker ook! De kaarsjes aan is echt heerlijk genieten. Met een potje thee of een kop chocomel. Heerlijk!!

 11. Toevallig had ik ook een beetje over dit onderwerp geschreven :) Ik probeer ook alle leuke dingen ervan in te zien en eigenlijk zijn dat er best veel. De eerste twee maanden van een jaar vind ik alleen oersaai.

 12. Elk seizoen is zo leuk als je het zelf maakt natuurlijk. ik geniet altijd wel van deze maanden, maar had toch ook wel wat medelijden toen onze diner-gasten van vanavond doorweekt bij ons aanbelden van het gure herftweer buiten. Maar ja, waar moeten we anders onze weerstand mee opbouwen.

 13. Je hebt gewoon helemaal gelijk! Ik hou ook echt van dit seizoen! Ben gisteren stiekem al een beetje gaan pre-kerstshoppen en heb een lekker dikke sjaal gekocht, heerlijk! Verlang zo tot de kerstperiode!

 14. Helemaal mee eens! De overgang van zomer naar herfst is altijd even wennen, maar als het dan eenmaal zover is dan zijn er genoeg dingen die je door die donkere maanden heen helpen.

 15. Ik snap die mensen sowieso niet die een herfstdepressie krijgen, ik hou van de herfst en winter :) Ik heb jarenlang een zomerdepressie gehad ;)

 16. Hahaha, gelukkig iemand die blij is met deze donkere maanden. Sorry Marieke, ik niet. Ik heb echt een winterdip, mar probeer zoveel mogelijk licht te pakken te krijgen ..

  Succes en een fijne maandag, ELise

 17. Ik merk wel dat het invloed heeft, die korte dagen en de lagere temperatuur. Alhoewel ik ook vreselijk blij kan worden van de mooie kleuren, met een waterig zonnetje erbij. Waarschijnlijk kost het mij iets meer moeite om zo positief te blijven in de herfst en winter…

 18. Als het niet zo vroeg donker zou zijn zou ik me veel beter voelen!
  Maar het is wel waar wat je zegt; warme chocolademelk met slagroom en (melkchocolade)pepernoten maken al dat donkere weer goed!

 19. de mensen die ècht last hebben van een zgn. herfstdepressie, kunnen daar veelal niks aan doen. zit in de hersenen en wat die al dan niet aanmaken..
  gelukkig heb ik dat niet. en dippen doe ik ook in de zomer wel ’s ; )

 20. Jeetje, dit jaar vliegt idd voorbij! Ik ga ook onwijs genieten van de laatste twee maandjes: ik ben dol op feestdagen en gezelligheid! Kom maar op…

 21. gosh jaaa de tijd gaat echt zooo snel! maar whaaaaa.. dat tripje naar Parijs is echt geweldig! In zo’n romantische stad moet het wel goed gaan toch!!

 22. Helemaal gelijk en geniet van deze periode van kou,wind en regen!.
  Het feeft wel wat en altijd het zelfde weer is ook niks.
  Groet Rinus.

 23. Eens. Maar toch baal ik van de kou als mijn vingertjes eraf vriezen als ik sochtends 20 minuten door de vrieskou naar de uni moet hoor ;).

 24. Oh wat leuk dat je met Vriendje naar Parijs gaat! Erg romantisch :D

  De winter vind ik leuk, maar de herfst daar heb ik niks mee :P

 25. Er is ook eigenlijk altijd wel iets om van te genieten, je moet het alleen wíllen zien! Heel veel plezier in parijs met vriendlief, echt leuk dat jullie dat samen gaan doen :)

 26. Lekker kan ik deze tijd van het jaar niet noemen, maar echt erg vind ik ook niet hoor :)
  Nog 2 maandjes tot het 2010 is.. De tijd gaat veel te snel!

 27. Ik ben blij dat je het even tegen me zegt, want ik heb wel last gehad van een dipje… Ik vind het vreselijk om van de zomer naar de herfst te gaan…

 28. Hehe… daarom neem ik altijd een weekje of meer vakantie tijdens die donkere dagen. Van zodra er een nieuw jaar begint, is de hele winterdip meestal bij mij voorbij. Dan heb ik er terug zin in en wil ik iets leuks maken van het nieuwe jaar!

 29. Ik probeer de spirit hoog te houden, maar dat valt nog wel eens te vergeten als je zit te bibberen op de fiets zo ’s ochtens naar school!

 30. Je hebt helemaal gelijk! Ik was niet zo van de herfst (& winter), maar zie er nou de charmes wel van in! Vooral wanneer ik zondagavond lekker met een theetje op de bank & openhaard aan boer zoekt vrouw zit te kijken..Heerlijk!!

 31. Heel goed Miek!

  Ik merk trouwens, dat ik met dit weer ook weer veel meer zin heb om te bloggen/twitteren/computeren enz. Zo heeft elk seizon toch wel zijn eigen charme!