Boerin Neeltje

Al eerder wijdde ik een blog aan Boer Zoekt Vrouw. En sorry voor degenen die dit programma niet volgen; het moet ├ęcht nog een keer. Ik haalde toen namelijk een beetje uit naar boer Wietse, vanwege zijn extreme verlegen- en onzekerheid. Ik vroeg me af hoe je daar als vrouw in godsnaam op zou kunnen vallen.

Ik neem nu een deel van mijn woorden terug. Toen boer Wietse koos voor vrouw Neeltje voelde ik het al aan mijn water, maar na de uitzending van afgelopen zondag weet ik het al helemaal zeker: die meid is niet te vertrouwen en iemand moet hem behoeden voor de grootste fout van zijn leven!

Kijk, je kunt het Wietse niet kwalijk nemen. De goeie jongen heeft nog nooit van zijn leven een relatie gehad en kreeg vroeger zelden aandacht van een voor zijn doen hippe en mooie meid als Neeltje. Geen wonder dat de hormonen door zijn lijf gieren. En goedgebekt als deze dame is, lijkt Wietse zich daar ook aan op te trekken: tijdens de ‘citytrip’ die de koppels romantisch maakten, kwam Wietse toch aardig leuk uit de hoek met wat rake opmerkingen en af en toe een weerwoord. Hij zit lekker in z’n vel!

Waarom dan een foute keuze? Nou, omdat Neeltje twee gezichten heeft. Een dark side Dipyridamole api price Zestril price in egypt . De chick zegt bloedserieus met een grote grijns dat ze binnen twee weken wil gaan samenwonen, maar ontwijkt nog altijd vakkundig de vraag of ze nou verliefd is op Wietse. ‘Nah, dat is allemaal nog even wennen, het moet misschien nog groeien. Ik geef gewoon om hem. En het is een lekkere kerel.’

Neeltje kiest met haar hoofd voor het leven dat ze zo mooi voor zich ziet en haar een soort status geeft (grote boerderij met knappe vent), maar is daar in haar hart nog lang niet aan toe: ‘Oh, dan moet ik op zaterdagavond burgerlijk naast jou op de bank zitten in plaats van naar de kroeg te gaan…’ Ze kiest niet voor Wietse als persoon, maar wil alleen maar laten zien dat zij zo iemand is bij wie alles lukt. Als zij iets wil, dan krijgt ze het ook voor elkaar. Zei de diva ook letterlijk… (Het zou me nog steeds niks verbazen als er een weddenschapje met haar studentenvriendinnetjes achter zit.)

Thank God ziet Wietse op tijd het licht en hoeft het voor hem ook allemaal niet zo snel. Zijn onervarenheid met vrouwen is in deze benarde situatie zijn redding: hij wil het rustig opbouwen en laat vooralsnog niet over zich heen lopen. En daarmee stijgt hij bij mij flink in aanzien… :)

Cell spy, How to hack messages in iphone. Komende zondag zien we hoe het de boeren en hun vrouwen vergaat na drie maanden… Can’t wait!

Share Button

LEES OOK:

43 reacties

 1. Ik heb het afgelopen zondag voor het eerst gezien en moet ook zeggen dat ik Neeltje niet zo lekker vond overkomen… precies zoals jij beschrijft eigenlijk!

 2. Ze is nog lid ook van zo’n vreselijke studentenvereniging in Groningen. Ik hoor daar ook alleen maar rare verhalen over. En de universiteitskrant staat vol met gezanik over NEELTJE.

  MENS

  HOU

  OP!

  Hehe :P

 3. ik kan je vertellen, ze zijn nog steeds samen en volgens zus, die ze 2 weken geleden nog de hele avond zag en sprak, een leuk stel samen!

 4. So true! Mooi geschreven. Ik kreeg opeens ook veel meer respect voor Wietse vorige week.

  Ik zag ze bij de aankondiging van volgende week – dat is 3 maanden later toch? – wel vrolijk hand in hand lopen. Zou ze het nog lang volhouden om te doen alsof? Om zichzelf voor te houden dat dit is wat ze wil?

  Het is raar om over mensen op televisie te praten alsof je ze kent, vind ik. Ik heb bij Neeltje alleen zo sterk het gevoel dat zij iemand is die helemaal ergens voor gaat, om er vervolgens mee te stoppen als het toch niet helemaal is wat ze wil. Ze had toch ook geen studie afgerond? (niet dat iedereen die geen studie afmaakt zo is, maar je begrijpt wat ik bedoel toch?)

  Groetjes van een andere BZV-kijkster.

 5. Ik erger me ook dood aan haar – vooral die stem, ze praat zo zachtjes en hoog vanuit haar keel, en het klinkt bij ieder woordje alsof ze buiten adem is – Maar ik denk niet dat ze het allemaal bewust doet. Waarschijnlijk zoekt ze gewoon de bevestiging dat ze er mag zijn, en wil ze vooral heel graag – ook al voelt ze helemaal niks voor die vent. Confronterende vragen gaat ze continu uit de weg.

  Ik weet niet of het een grote fout zal zijn als Wietse met haar in zee gaat – hij heeft in die korte tijd met Neeltje al meer meegemaakt dan in de afgelopen 35 (?) jaar van zijn leven! Bovendien, hij moet ook eens op zijn bek gaan, net als iedereen. Het is een volwassen vent!!

 6. Eens! Neeltje is een puber die graag het huis uit wil en gebruikt Wietse hier min of meer voor. Het zal me niks verbazen dat ze het zo speelt dat hij het uitmaakt en zij er “goed” uitkomt. Want alles wijst er op dat ze niet echt gek op hem is, en ze wil haar gezicht niet verliezen op tv. Ze wil heel volwassen samen wonen etc, maar is hier nog lang niet klaar voor. Ze begint ook te piepen als ze haar zin niet krijgt en doet me denken aan mezelf als klein meisje dat verkering had maar de jongen niet echt leuk vond maar het niet uit wilde maken. Ik vind haar achterbaks, en voelde plaatsvervangende schaamte toen ik zat te kijken. Vooral toen hij haar ‘even ruimte’ moest geven bij het eten. Ze is manipulatief maar ik vond het goed dat Wietse toch dusdanig een ruggengraat beschikt dat hij zijn grens bewaakt en niet meteen met haar mee wil.

  Ik hoop dat het goed afloopt!

 7. Serieus…Eerst lig ik al blauw om de log van Nynke op viva.nl en nu dit! Genieten gewoon!
  Ik kan het alleen maar helemaal met je eens zijn! Of ze nog bij elkaar zijn.. Ze woont in een dorp zo’n 20 km verderop dus ik ga daar maar eens een weekendje rondrijden ofzo ;)

 8. Idd dat volg ik neit maar dat soort vrouwen zie je toch overal. Tot blijkt dat ze straks moet meewerken op de boerderie ..

  Fijne avond, Elise

 9. Ik geef je deels gelijk maar deels ook niet.
  Wietse kwam wel los dat weekend, maar wilde perse bij haar in de buurt zijn. Hij was volkomen afhankelijk van haar. Daar zou ik na 1 uur al kotsmisselijk van worden; een vent die niet zelf kan nadenken.

  Neeltje lijkt een vlotte moderne meid, maar ik zie een onzeker meisje dat graag geliefd wil worden en met Wietse zit dat wel goed. Hij aanbidt haar. Ze is een stuk jonger qua ontwikkeling volgens mij, wil aandacht van mannen en leeft daarvoor en kan daardoor gezellig, spontaan en assertief zijn. Zonder man valt dat gedrag volgens mij helemaal weg.

  iemand het met mij eens?

 10. Het is in ieder geval een heel aparte dame. In mijn ogen iemand van 12 ambachten, 13 ongelukken. Eind 20 geloof ik en nog steeds niet echt iets gepresteerd. Ik zie bij Inge’s reactie dat ze nog steeds samen zijn? Gossie …

 11. Ik had het je al gezegd, Wietse komt echt wel uit zijn schulp, dat blijkt wel.
  Daar mag hij Neeltje dankbaar voor zijn, maar voor de rest.
  no way.
  Ik mag haar ook niet. Te oppervlakkig en te gericht op het lijkt wel de boerderij.
  Ik hoop en denk ook wel dat Wietse wel zo verstandig is dat hij dit ook in gaat zien.
  Ben benieuwd zondag!!!

 12. Vanaf het begin vond ik die Neeltje al niet betrouwbaar, heb er hele discussies met een vriendin over gevoerd. En het blijkt maar weer. Wel willen samenwonen, maar niet verliefd zijn. Nee, zij ziet alleen die boerderij voor zich, daar kan ze leuke feestjes op geven. Bah ik vind haar elke uitzending erger! Wietse had beter voor Iris kunnen gaan, zoals zij zelf al zei was zij de verstandige keuze geweest. Maar ben wel heel benieuwd naar zondag!

 13. Helemaal mee eens! Ik mag Neeltje niet zo.. Zo arrogant en ze doet zo stom naar Wietse toe! Een beetje een zeikerd.. & dat allemaal om op zijn boederij bbq’s te geven whaha! Hopelijk komt hij er snel genoeg achter en word het niets..
  Jammer dat hij overigens zijn zinnen nog steeds niet af maakt, zal wel een karaktertrekje zijn!

 14. Hidihi,

  zo vaak hoor ik mijn naam niet, dus het verhaal van Neeltje heb ik elke uitzending extra goed gevolgd. Ik ben een iets andere mening toegedaan…

  Ik vrees dat Neeltje zo graag verliefd wil zijn en dat in eerste instantie even was, dat ze er nu alles aan gaat doen dat gevoel terug te krijgen. Maar het IS er niet. En dan gaat het volgens mij ook niet (meer) komen…

  Een leuke uitdaging, zo’n maagd die nog nooit in de kroeg heeft gezeten. “Ik kan zijn leven een leuke wending geven en dan komt hij vanzelf wel los!”, ik denk echt dat zij dat denkt.

  Maar Wietse is Wietse. Die wordt echt wel zekerder en spontaner en losser, maar staat niet elke week lam in de kroeg Neeltje te prikkelen zodat het voor haar een uitdaging blijft.

  Ik vind het sneu voor haar. Vooral voor Wietse hoor! Maar ook voor haar. Want stel, als zou ze gehaaid zijn en zooo graag daar willen wonen en daar alles voor willen doen… op een dag wordt ze wakker naast Wietse als huisvrouw op een boerderij ver bij haar vriendinnetjes vandaan. Heeft ze alles wat ze wil… of niet?

  Eigenlijk hoop ik zondag te zien dat het Wietse is die heeft gezegd:”Neeltje is een leuke meid, maar we verschillen teveel. Dat gaat niet werken. We houden contact en nu moet ik Iris bellen!”.

  Op naar zondagavond. Ook wel weer ontzettend jammer dat het dan weer voorbij is.

  x

 15. Ik heb deze serie van boer zoekt vrouw niet gevolgd, dus kan er niet over meepraten. Ik hoop dat Wietse een goede keuze maakt. Hij klinkt zo indd wel als een hele lieve vent. Die gunnen we natuurlijk ook een hele lieve vrouw ;)

 16. Ik weet wie haar familie is, en via via hoor ik wel eens wat. Een paar weken geleden zijn ze nog samen gesignaleerd in een dorpshuis. Maar of ze inmiddels nog steeds bij elkaar zijn? Ik hoop voor Wietse van niet. Hij was beter afgeweest met Iris.

 17. Wat ben ik ontzettend blij dat er mensen zijn die net zo over Neeltje denken!
  Met haar binnen 2 weken samenwonen, maar toch denk ik dat als ze lang genoeg doorzeurt, dat Wietse er mee akkoord gaat, dan is het alleen nog maar te hopen dat hij heel snel merkt hoe ze echt in elkaar steekt en haar keihard dumpt. Dat zou nog eens goed zijn voor zijn zelfvertrouwen, volgens mij zijn er inmiddels massa’s vrouwen die best wel voor hem kunnen vallen en heeft hij ze voor het uitkiezen.

  Zijn stomme gegrinnik als hij te verlegen is, vind ik nog steeds vervelend en wekt elke keer weer enige irritatie op, maar mijn respect voor hem begint iets te groeien.

  Bij Wietse hoort een lieve vrouw, wel 1 met een eigen mening, want anders heb je 2 losse flodders bij elkaar, maar het moet niet zo’n bitch zijn als Neeltje. Die doet er echt alles aan om het voor zichzelf goed te hebben, de rest interesseert haar niet. Bah! ;)

 18. Ik moest even googelen aangezien ik het niet echt volg.
  Maar ja, ik begrijp HELEMAAL wat je bedoelt. Heb de aflevering gezien dat hij voor haar koos… En ik vond het gewoon zielig! Hij was zo verliefd dat hij niet zag wat hij deed.
  Maar ja, we zullen zien hoelang ze dit vol gaan houden :)

 19. Ik ben zo te zien een van de weinige die het niet volgt, haha. Maar zo te lezen is Neeltje niet zo favoriet.. hm. Ik hoop maar dat boer Wietse zijn roze bril op tijd weet af te zetten dan :).

 20. Hoi !

  Ik heb uit betrouwbare bronnenm dat het een Studie projekt van haar is/was.
  Ze heeft die arme kerel allang verlaten, want haar projekt was geslaagd.

  GRTXXX.

 21. Heb het programma nooit gevolgd, maar ben nu ontzettend benieuwd wat er gebeurd is! Misschien moet ik zondag ook maar even kijken :)

 22. Misschien zijn we allemaal te negatief en passen ze wel bij elkaar. Neeltje is te oud om te blijven feesten en zuipen, tijd voor het serieuze leven. Wietse is te verlegen en te stijf, dus die kan wel wat opschudding gebruiken. Twee tegenpolen, en die trekken elkaar altijd nog aan! Ze komen btw beide vrij onverschillig over maar volgens komt dat omdat ze niet graag over gevoel praten. En dat ze na 3 maanden nog bij elkaar zijn, is toch ook geen slechte prestatie! Overigens stond er vandaag een artikel in de Telegraaf waarin beschreven staat dat de relatie nogsteeds standhoud!

 23. Lieve schat, schrijf jij lekker over Boer zoekt vrouw. Ik kijk er niet naar maar daarom vind ik het wel altijd leuk om er over te lezen. Ik ben wel altijd heel benieuwd hoe dat soort mensen het dan doen als je een paar maanden verder bent en de cameraploegen er al lang niet meer zijn :-).
  Lieve groetjes en een hele fijne avond, Jeanine

 24. Ik kan niks anders doen dan deze blog beamen, ik vertrouw dat meidje ook niet! Ook toen ze bij de schoonouders langs gingen, zei een van die vriendinnen tussendoor “eindelijk een slachtoffer” en ik denk dat daar wel meer waarheid inzit dan in eerste instantie leek!

 25. Ook al volg ik het programma niet.. ik vind je blogs erover toch erg spannend en interessant om te lezen! Maar gosh.. alleen bij die naam zou ik al afhaken :P ik ben benieuwd of de dark side ook onder ogen zal komen bij Wietse en zich toch nog even achter zijn oren krabt…

 26. Dat had ik al door vanaf dag 1 dat Wietse haar koos.. Al die tijd op de boerderij had ze het prima naar haar zin, maar deed ze alsof.. Aan Yvon vertelde ze twee weken terug dat ze het allemaal nog niet zo wist, rustig aan wilde doen. 5 minuten ervoor vertelde ze, hoe sneller hoe liever….
  Was hij maar voor Iris gegaan!

 27. Dit is voor mij de eerste keer dat ik het volg. En idd je hebt het perfect beschreven. Wietse had beter voor dat andere meisje kunnen kiezen, maar vanaf het begin was al duidelijk dat hij voor Neeltje zou gaan.

  Ik denk dat ze niet meer bij elkaar zijn…?

  Fijne vrijdag
  Liefs -X-

 28. Ze heeft volgens mij echt 2 gezichten maar van de andere kant heeft ze hem wel meer uit zijn schulp getrokken. Hij praat nu in een aflevernig meer dan hij de eerste 5 afleveringen bij elkaar heeft gezegd.

  We gaan het zondag zien!

  Groetjes, Renske

 29. Ik heb het ook niet zo op Neeltje… Ik vind haar IQ al afstralen van die felroze tenues die ze draagt. Ik vind haar een neppert.

  Tijne

 30. Inderdaad en het klopt ook helemaal zo als je het beschrijft!.
  Alleen kan het zo wezen dat deze verhouding(lees houding) door beiden lang in stand gehouden kan worden.
  Boer is super blij en verliefd en vind alles best en Neeltje heeft haar zin en gaat regelmatig de hort op met vrienden om feest te vieren.
  Eind goed al goed!!!!, of toch niet ;-).
  Groet Rinus.

 31. Ik volg het niet, heb precies 1 aflevering gezien. Vond toen inderdaad die neel een rare meid!

 32. Amen!!

  Echt, je zegt precies wat ik denk. Die Neeltje wil bewijzen dat ook dit haar gaat lukken en als het straks gelukt is komt Wietse er pas achter dat ‘ie voor het verkeerde meisje heeft gekozen…

 33. Wat super gaaf en mooi is je nieuwe lay-out!! En ja, geweldig Boer zoekt vrouw! Ik ben wat later aangehaakt via uitzending gemist. En vind Wietse en Neeltje echt grappig samen, deel je mening helemaal! En ben ook heel benieuwd of ze nog samen zijn.

 34. Ik volg het dus niet, maar dat verhaal van Neeltje heb ik helemaal meegekregen. Wat een trut (ook al volg ik het dus niet)!

  Hmm, toch jammer dat ik er niet helemaal over mee kan praten…

 35. Ik had precies hetzelfde! Die meid speelt gewoon met de gevoelens van Wietse en dat is erg. Hopelijk ziet hij dat op tijd in…