Oost, West, Thuis Best

Zo hee! Door een tripje naar St. Maarten, een aswolk die letterlijk roet in het eten gooide en een fenomenaal weekendje weg met de inmiddels befaamde Dikkuh’s, zijn we zomaar ruim twee weken verder en voelt het alsof ik in geen eeuwen meer een blog heb geschreven. Wat in feite ook zo is natuurlijk…

Nou, ik leef dus nog, maar heb de afgelopen tijd wel enorme avonturen beleefd. Ik mocht zomaar ineens op persreis naar St. Maarten, met vijf collega-journalisten die ik van tevoren nog niet kende. Een flinke tijd geleden had ik al een soortgelijk reis(je) gemaakt naar Wenen, maar dit was het echte werk: een week lang naar een erg verre bestemming!

Ik kan je vertellen: het was leuk! De groep was aardig, geïnteresseerd in elkaar en ook nog erg gezellig. Vooral dit laatste kwam goed van pas, toen één of andere vulkaan in IJsland besloot dat ie zijn as-diarree niet meer kon inhouden en daarmee het vliegverkeer boven heel Europa compleet lamlegde. Gevolg: een ramp van wereldformaat en daar zat ik mooi middenin.

Op zich is het wel stoer: men sprak over de grootste luchtruimramp sinds 9/11 en bij gebeurtenissen van een dusdanig grote omvang zal men elkaar altijd blijven vragen waar men op dat moment was. ‘Waar was jij toen die aswolk boven Europa dreef en het luchtruim voor een tijdje eens vliegtuigstreepvrij was?’ Ik kan dan mooi, met lichte trots, zeggen: ‘Ik was slachtoffer, ik zat vast op St. Maarten!’

Uiteindelijk heb ik vijf dagen vertraging gehad, waardoor ik een zeer belangrijke volleybalwedstrijd heb gemist en bovendien de kaartjes voor het concert van Rihanna moest verkopen, waar ik met vriendinnetje Monique heen zou gaan. Baal, baler, baalst dus. Bluh.

Natuurlijk kon het erger. Ik zat goed verzorgd in een hotel een tropisch eiland, terwijl andere mensen al dagen op vage vliegvelden bivakkeerden zonder eten en drinken. Ik was, relatief gezien, niet zielig. Toch baalde ik flink: als je je erop ingesteld hebt dat je naar huis gaat, wil je dat ook gewoon. Je leven in Nederland, vol verplichtingen en leuke plannen, gaat aan je voorbij en dat geeft zo’n rottig gevoel van onmacht.

Toen ik maandagavond, na ook nog een weekendje weg te zijn geweest met mijn Dikkuh-vrienden, eindelijk weer eens in mijn eigen bed neerstreek, voelde dat zo ongelofelijk bijna niet te beschrijven heerlijk. ‘Oost, West, Thuis Best’ is zó waar! Voorlopig ga ik nergens meer heen. ;)

40 Comments

 1. Laura 28 april 2010 at 10:18

  Herkenbaar! Ik heb de laatste tijd meer reisjes gemaakt voor je werk. En hoe vaker je weggaat, hoe meer je thuis gaat waarderen. Er is ook niets beter dan mijn eigen bed :)

  PS Klein beetje schuldgevoel heb ik wel hoor, moet ik nog uitnodigingen doorsturen? ;)

 2. toaske 28 april 2010 at 10:34

  Je kunt inderdaad op slechtere plekken zijn als je zulke vertraging hebt.

 3. shirley 28 april 2010 at 10:38

  Ik miste je blogs al, maar las het op de twitter van Monique. Kut hoor, maar je hebt een lange vakantie gehad ;)

 4. Roelfina 28 april 2010 at 10:41

  Er zijn beroerdere plekken om vast te zitten, maar na een week heb je het eiland ook wel gezien denk ik, zeker als je niet van bootjes houdt ;-)

 5. Deirdre 28 april 2010 at 11:09

  Ik merk het nu ook heel erg, zit nu tijdelijke ven bij mijn ouders in huis voor we de sleutels van onze eigen plek krijgen. Mis mijn eigen huisje! :(

  Aswolk heeft voor veel ophef gezorgd. Dankzij de slechte communicatie van Transavia, moest Robbert met Iberia vliegen (ruim 1000,- aan extra kosten! :( ) Dus deze herinnering zal ook in ons geheugen blijven hangen ;)

 6. Jet 28 april 2010 at 12:25

  Fijn dat je er weer bent schat! Wat een gedoe was het zeg… Geniet maar lekker van je huisje… X

 7. roos 28 april 2010 at 16:37

  er tussen uit is altijd leuk maar als je thuis bent vind je het daar toch wel het heerlijkst.

 8. Carmen 28 april 2010 at 17:32

  Wat vervelend dat je zo lang vastzit! Ik ben trouwens ook eens op Sint-Maarten geweest, het was prachtig daar (:

 9. Mylene 28 april 2010 at 17:58

  Ja jeetje, wat een verhaal zeg! Ik had je tweets en WWW’s op hyves iedere dag gevolgd, want het was steeds maar weer de vraag of je weer naar huis kon gaan of niet. En nu maar weer genieten van Utrecht hè. ;)

 10. Linda 28 april 2010 at 18:42

  Gelukkig kon je weer naar huis! :) Zonder al te grote omzwervingen toch?

  Ik heb ook gehoord van mensen die naar Spanje moesten vliegen en vanaf daar met de bus moesten – en de bus was er niet. En ga zo maar door.

 11. Annouska 28 april 2010 at 18:47

  Ha, ik heb je hele avontuur op twitter meegelezen zeg. Dat is er echt zo 1 die je in je dagboek schrijft en nooit meer vergeet (of op je blog) en nog aan je klein kinderen kan vertellen ;).

  Maar fijn dat je na dit en je weekendje weer thuis bent. Volgens mij had ik het al gevraagd, maar heb je een fijn weekendje weg gehad met de groep?

 12. Eva 28 april 2010 at 18:49

  Yay je bent er weer! Toch fijn als je weer lekker thuis bent! Toen ik je volgde op twitter leek het allemaal nog veeeel langer dan 5 dagen, haha!

 13. inge 28 april 2010 at 20:13

  ik hartje vakantie zo en heb vaak zo geen zin om naar huis te gaan, maar als ik er dan ben. en het is avond. en Kleuter ligt lekker in z’n eigen bedje en ik zit op m’n eigen bank.. heerlijk =)

 14. Annemarie 28 april 2010 at 21:02

  Inderdaad dan is het gewoon heel erg vervelend!
  Kan me voorstellen dat je zeker niet happy was. :-)
  Maar ach, alles is toch weer goed gekomen.
  Je bent weer een ervaring rijker.

 15. Laura 29 april 2010 at 09:18

  Super gaaf zo’n reis zeg naar St. Maarten, maar wat balen dat je niet zoals gepland naar huis kon door die grrr vulkaan.

 16. Tijne 29 april 2010 at 11:40

  Kan me voorstellen dat de wedstrijd missen en het verkopen van de kaartjes voor Rihanna inderdaad niet cool is! Lijkt me ook vreemd om te zeggen dat je door een of andere Vulkaan in IJSLAND niet terug kan komen vanuit ST. MAARTEN. Ligt echt mijlen verderop… Ik vond het darentegen niet heel vervelend dat de vliegtuigen niet meer vlogen want bij mij gaan ze over mijn huis heen. Dus ik kon ongestoord in mijn tuintje zitten zonder lawaai :).

  xxx

 17. Aleida 29 april 2010 at 12:30

  Gelukkig zat je op zo’n zonnig oord, maar snap best dat het onwijs vervelend en slopend is ver weg te zijn van alles en iedereen..

 18. Myrthe 29 april 2010 at 15:53

  Je had het opzich erger kunnen treffen (heb je vast al vaak gehoord) maar toch is het flink kak. Maar mooi dat je weer terug bent :)

 19. Annet 29 april 2010 at 20:37

  Dat lijkt me raar. Je bent er zo op ingesteld dat je naar huis gaat en opeens kan het geen eens! Met mooi weer en goed vertoeven is dat niet zo’n punt natuurlijk, maar je eigen bed slaapt toch altijd het lekkerst! ;)

 20. Desiree 29 april 2010 at 23:04

  Mazzel nog dat je in zo’n zonnig oord zat ;) Maar ik kan het me helemaal voorstellen hoor, je hebt plannen en je wil gewoon weg, terug naar huis! Ik had ook vijf dagen vertraging trouwens.. :( Wel een raar idee he, om ineens bij zoiets een gedupeerde te zijn! Ik was ook gestrand (bij paps en mams weliswaar) en ik heb elk uur voor de tv gezeten om de ontwikkelingen te volgen :|
  Geniet even van het lekker thuis zijn, voor je het weet heb je vast weer de vakantie kriebels ;)

 21. Monique 30 april 2010 at 11:52

  Groot gelijk heb je! Maar inderdaad, beter vastzitten op de Antillen in een mooi hotel dan nachtenlang op het vliegveld…

 22. Lonneke 30 april 2010 at 14:20

  Nou dan kan ik je de hand schudden. Ik zal ook vast, in Jordanie. 6 dagen later dan gepland was ik thuis. En dan is het idd Oost, West, Thuis best!! :)

 23. LindsayVallen.nl 30 april 2010 at 14:42

  Hartstikke logisch! Dan slaapt niets lekkerder dan je eigen bedje! Fijn dat je er weer bent ^^ xoxo

 24. Simone 30 april 2010 at 18:44

  Leuk om te lezen dat je van zoiets negatiefs toch iets positiefs kon maken. Ik heb je tweets natuurlijk ook gevolgd op Twitter, en je hebt gedaan wat je kon. Gelukkig ben je nu lekker thuis! :)

 25. Sunlover 01 mei 2010 at 11:12

  Wel fijn dat je met een gezellig gezelschap was! Mensen zeggen inderdaad snel, maar je zat ergens waar het warm was, etc. etc. Als je er met je vriendje zat, was het een ander verhaal dan wanneer je er met collega’s zit! Dan wil je gewoon naar huis..
  Gelukkig ben je weer lekker thuis!

 26. Clau 01 mei 2010 at 21:15

  Het levert in elk geval weer een heerlijk verhaal op ;) Gelukkig ben je weer helemaal terug!

 27. Eline 02 mei 2010 at 20:13

  Kan me voorstellen dat je liever naar huis wilt. Vertraging is zo niet leuk!

 28. Willemvk 02 mei 2010 at 21:54

  Thuiskomen is idd een van de hoogte punten van een reis. Zeker wanneer het bijna een week uitgesteld is.

 29. Bodine 03 mei 2010 at 08:43

  Ik vind het altijd heerlijk om weer thuis te komen :)! Maar gelukkig had jij het geluk dat je niet op het vliegveld vast zat! De zus van mijn oma zat vast in Mexico, ook niet verkeerd ;)

 30. Elise 03 mei 2010 at 09:28

  Jij vast in St. Maarten en onze reis uitgesteld .. wij mochten een weekje later en een dagje extra alsnog naar Egypte. Het heeft dus ook wel voordeel, zo’n ramp.

  Maar thuis is ook heerlijk

  groetjes Elise

 31. Annika 03 mei 2010 at 18:05

  Jeetje, wat een gedoe was dat. Heb het grotendeels ook via Twitter meegekregen. Wel fijn dat je nog lekker in het hotel kon blijven. Dat zal nooit een straf kunnen zijn geweest, die extra paar dagen ‘vast’. ;-)

 32. Roos 03 mei 2010 at 19:20

  Jeetje wat een verhaal! Gelukkig ben je veilig thuisgekomen. Wat is je eigen bedje dan toch heerlijk he?!

 33. Eva 04 mei 2010 at 17:42

  Jee, wat een verhaal zeg. Toch wel beter daar dan in Rusland vast zitten ofzo, hoe niet fijn het natuurlijk blijft :)

 34. Niekje 06 mei 2010 at 14:37

  Ik heb het allemaal op Twitter gevolgd, maar dat is niet niets zeg! Langer op een heerlijk eiland blijven is leuk, maar met collega’s en leuke dingen hier moeten missen is natuurlijk wat minder!

  Maar je bent weer thuis, extra genieten dus ;)

 35. Lnnkz 08 mei 2010 at 13:52

  Dat is minder zeg. Iedereen wil wel langer op vakantie, maar alleen op vrijwillige basis.
  A.s. donderdag vliegen wij weer naar Europa. Ik hoop dat de vulkaan zich rustig houd..

 36. Fleur 08 mei 2010 at 18:46

  Inderdaad! Heb veel mensen horen zeggen: oh lekker die mensen die nu op vakantie zijn die kunnen er nu mooi een paar dagen aan vast plakken! Maar mooi niet, als je je er inderdaad op ingesteld hebt dat je naar huis gaat kan je niet meer genieten.

 37. Rowin 08 mei 2010 at 19:20

  Ik weet hoe je je voelde want ik zit nu ook vast in Spanje >_<

 38. Bloos 09 mei 2010 at 12:03

  Vervelend zeg! Maar gelukkig ben je weer lekker thuis. ;)

 39. Martine 09 mei 2010 at 17:27

  Vervelend, maar wel onvergetelijk én je hebt er weer mooi over geschreven :-)

 40. San 10 mei 2010 at 09:19

  Ik kan je helemaal begrijpen het is natuurlijk geen crime geweest, beter in de zon dan op de noordpool, maar als je denkt weer lekker naar huis te gaan en het mag niet voelt dat toch beetje als gevangen zitten. Gelukkig heb je dan internet zodat je niet helemaal van NL afgesloten was en als je denk ik je vriend of een vriendin had vastgezeten was het ook weer anders. Gelukkig ben je terug en je kan je kids later wel een mooi verhaal vertellen!