[VOL] Sylvia Geersen gooit alles op tafel

Topmodel Sylvia Geersen is back on track. Wij spraken in Amsterdam met deze Rotterdamse spraakwaterval.

Na een moeilijke periode, waarin zij onder andere afkickte van coke en heel Nederland daarvan getuige liet zijn met de real life-soap Sylvia’s Secrets, is Sylvia Geersen terug. De brunette, die bekendheid verwierf met haar deelname aan Holland’s Next Top Model, werkt hard aan haar comeback in de modellenwereld. Daarnaast verscheen ze in tv-programma’s Expeditie Robinson en Fort Boyard én heeft ze nu haar eigen schoenenlijn uitgebracht.

“In 2010 werkte ik als het gezicht van schoenenmerk Shick*. Het ging toen echter niet zo goed met mij, er zijn wat dingetjes voorgevallen. Toen stopte onze samenwerking“, begint Sylvia. “Ik ben daarna opgenomen in een kliniek en toen ik daar weer uit kwam, besloot ik persoonlijk mijn excuses aan te bieden aan de eigenaar van Shick*.”

Die excuses werden zo gewaardeerd, dat het merk Sylvia de mogelijkheid gaf haar eigen schoenen te ontwerpen. “Ik ben altijd gek geweest op schoenen en tassen, het is een soort verslaving. Ook was ik vroeger al creatief: toen ik 15 was, maakte ik zelf sieraden en verkocht ze dan. Een eigen schoenenlijn is dus wel echt een droom die uitkomt.”

Drie kleuren
Samen met Shick* ging de Rotterdamse om de tafel. Uiteindelijk heeft elk ontwerp iets dat echt bij Sylvia past, vooral de kleuren. “De rode kleur staat voor liefde, in mijn geval de liefde voor mijn vriend Ashur. Ik leerde hem kennen tijdens mijn grootste persoonlijke crisis ooit. Hij bleef bij me, geloofde in me en hielp me er weer bovenop. Hij is de liefde van mijn levenai”, vertelt ze stralend.

De cognackleur past bij het leven dat Sylvia nu leidt. Het model is rustiger geworden en voelt zich evenwichtiger. “Het is een beetje een degelijke en nette kleur, voor een warme en toch elegante look. En zwart mocht natuurlijk niet ontbreken! Zwart kan altijd, voor iedereen. Het blijft sexy en sophisticated.”

Totaalplaatje
Naast haar vroegere wilde haren en de heftige periode die ze meemaakte in de realityserie, kwamen in Expeditie Robinson en Fort Boyard ook haar pure, avontuurlijke en onbevangen kanten naar boven. Het maakt dat Nederland nu een goed beeld van Sylvia heeft, inclusief sterke en zwakke punten. “Volgens mij heb ik alles wel op tafel gegooid!” lacht ze. “Het is wel grappig dat het allemaal tegelijk op televisie kwam. Soms werd ik bijna moe van mezelf als ik de tv weer aanzette. Maar het lijkt alsof het me deze keer echt gegund is, na alles wat er is gebeurd en ik mezelf blootgegeven heb.”

“Ik heb mijn grootste fouten laten zien, maar ook dat ik ze weer goed wil maken. Vrienden zeiden vaak tegen me: ‘Waarom doen mensen nou lelijk over jou? Je bent m’n beste vriendin, ik wil dat mensen je kennen zoals ik je ken.’ Ik dacht dat dat nooit zou gebeuren, maar het is toch gelukt om mezelf te laten zien zoals ik echt ben. Dat voelt wel als een soort opluchting.”

Sylvia wil graag dat het beeld dat mensen van haar hebben juist is. En wat ze daar dan van vinden, mogen ze wat haar betreft zelf weten. “Ik heb niet het gevoel dat ik mezelf moet bewijzen. Maar het is fijn dat het eventuele oordeel van mensen wel op de echte Sylvia gebaseerd is. Daarom heb ik er ook voor gekozen om het allemaal te laten zien, zodat ze bijvoorbeeld niet bij de Albert Heijn achter mijn rug om kunnen fluisteren: ‘Daar heb je die junk.’ Ik ben iedereen gewoon voor. Ze mogen het hardop zeggen, want iedereen weet het toch al.”

The American Dream
Het model heeft al heel lang de droom om voor het bekende Amerikaanse lingeriemerk Victoriaai’s Secret, waar ook Doutzen Kroes het gezicht van is, te werken. Deze missie startte al voordat ze van het rechte pad af raakte en ze is vastbesloten ‘m nu weer op te pakken. “Ik spreek die droom ook gewoon uit, waarom niet? Ik ga binnenkort naar New York om de casting te doen. Als dat lukt, dan ben ik helemáál gelukkig.”

“Ik denk persoonlijk dat het wel mogelijk is. Ik heb de connecties, ik zit dicht bij het vuur. Ik ken de juiste personen. Dus wie weet gaat het me lukken! Zo niet, dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan.”

Ook verschenen op Vrouwonline.nl