[VOL] Gezin houdt Glennis Grace draaiende

Er gebeurt momenteel genoeg rondom zangeres Glennis Grace. Wij pakten de telefoon om te vragen hoe het met haar gaat.

Door alle commotie de afgelopen dagen rondom Glennis Grace zou je bijna vergeten dat de zangeres een prachtig project in het vooruitzicht heeft: haar eerste echte eigen soloconcert. Sunday Sessions is een concertreeks van RTL Licensing & Entertainment, waarbij in een ongedwongen sfeer één artiest centraal staat. Glennis bijt op 23 oktober het spits af.

Nog even over die commotie van de afgelopen dagen. Je hebt een optreden afgezegd vanwege het weer, waardoor er veel kritiek op je was. Ben je daar al van bijgekomen?
‘Jawel, vandaag was een goeie dag. Van de week zat ik er echt even doorheen, maar ik krabbel ook altijd weer heel snel op. Vandaag is weer een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Ik ben meestal positief ingesteld, maar laatst was het gewoon even te veel.’

Je bent op Twitter ook heel open, wat een nadeel kan zijn. De drempel om je te benaderen, ook op een negatieve manier, is heel laag. Nooit overwogen met social media te stoppen?
‘Nee, zeker niet. Ik vind het veel te leuk! Ik wist al zestien jaar lang dat als ik een keer door zou breken, dit erbij hoort. Maar goed, als je daar gewoon op een goede manier mee omgaat…”

Jij bent een van de weinige BN!ers die ook echt reageert op haar fans.
‘Ja, dat vind ik leuk! En ook belangrijk, je fans zijn toch degenen die jouw cd!s moeten kopen. Maar dat is niet het enige, ik vind het ook echt gezellig. Ik ben een heel sociaal mens, maar heb daar in het dagelijks leven weinig tijd voor. Dus dan vind ik het extra leuk om op deze manier toch met mensen in contact te komen. Ik heb echt hele lieve fans. Echte die hards die no matter what achter mij staan. En dat komt eigenlijk allemaal door social media, omdat ik altijd reageer. Ik vind dat cool, ik hou daarvan.’

Heb je ook slechte eigenschappen?
‘Ja hoor, haha. Ik kan me heel erg laten opfokken, ik moet echt leren om dat niet meer te laten gebeuren. Voor mezelf vooral, omdat je daar gewoon gestrest van wordt. Sommige dingen moet ik gewoon laten gaan. De afgelopen dagen bijvoorbeeld: op een gegeven moment werd het zo negatief! En tsja, dat hoorde je waarschijnlijk ook bij RTL Boulevard, dan ga ik gewoon huilen. Ik ben daar soms gewoon niet echt tegen bestand, ook al kom ik heel stoer over.’

Je hebt in ieder geval genoeg temperament in je, dat is ook een mooie eigenschap!
‘Ja! Maar dat kan ook bijna niet anders, ik heb een Jordanese moeder en een Antilliaanse vader. Ik merk, naarmate ik ouder word, hoe veel ik van mijn ouders heb overgenomen. Dat zit er gewoon echt in. Ik ben ook nog Tweelingen, een sterrenbeeld dat vrij explosief kan zijn, haha.’

Ben je een vechter? Je bent al een tijdje bezig in de muziekwereld, niet altijd even succesvol, en hebt nooit opgegeven. Purchase levlen 28
‘Het klinkt misschien gek, maar ik wist dat het ooit moest gaan lukken. Ik heb zestien jaar gespendeerd aan mijn carriA?re en dat heb ik ook echt voor lief genomen, daar heb ik ook van genoten. Terugkijkend is het heel fijn dat ik die jaren heb mogen gebruiken om mezelf te vormen. Als ik mezelf nu terug zie, dan staat er wel echt iemand. En dan denk ik: dan heb ik al die jaren goed benut.’

Uiteindelijk heeft het je veel opgeleverd: twee Sunday Sessions-soloconcerten staan op het programma.
‘Binnen een week waren ze allebei uitverkocht! De eerste zelfs al na een dag. Niemand had dat verwacht. Ik geloof het pas als ik het zie hoor, haha. Het is mijn eerste officiéle concert. Ik heb er altijd van gedroomd, dat mensen speciaal voor mij en mijn liedjes komen en daar ook echt kaartjes voor kopen. Ik vind het heel spannend.’

Waarom heeft het zo lang geduurd voor het zover was?
‘Naja, het is echt één liedje dat daarvoor zorgt. Je hebt een hit en dan zijn mensen ineens heel gewillig. Dan durven ze ook risico!s te nemen. Daarom waren we ook zo blij dat het eerste concert zo snel was uitverkocht, waardoor RTL vertrouwen kreeg in een tweede. Dat geeft je ook weer hoop voor de toekomst, je kunt nu gaan bouwen aan dingen en nog meer van jezelf laten zien. Dat vind ik zo tof aan een nummer 1-hit. Als je het goed doet, kun je daarop voortborduren en heb je een hele mooie toekomst in het verschiet.’

Waar ben jij het meest trots op tot nu toe? Assignment
‘Ondanks mijn succes nu, is het meest positieve in mijn leven dat mijn kindje er is. En dat ik een goede relatie heb. Als dat niet goed loopt, denk ik ook niet dat je je passie goed kunt uitoefenen. Zolang mijn basis goed is en ik mezelf blijf, gaat het allemaal goed.’

Kun je je gezin nog combineren met je volle agenda?
‘In het begin vond ik dat heel moeilijk, toen was het ook echt even zoeken hier in ons privéleven. Maar dat is helemaal goed gekomen. Ik heb heel veel vrienden en familie die ons helpen en mijn management zorgt ervoor dat ik genoeg tijd heb voor mijn gezin. Dat ik mijn kind zelf naar school kan brengen en het liefst ook naar bed. Mijn gezin houdt mij draaiende. Een goede achterban is zo belangrijk.’

Order lady era side Wat zijn verder je plannen op korte en lange termijn?
‘We gaan eerst deze concerten tot een goed einde brengen, haha. Maar we zijn al volop in gesprek met singer-songwriters en ik wil zelf ook veel gaan schrijven voor het nieuwe album dat volgend jaar komt. Gewoon lekker muziek maken, veel werken en heel veel shows doen. Zoals het All You Need Is Love-concert in december! Dat is echt te gek. En dat vind ik ook zo leuk: dat je nu ineens tussen hele grote artiesten staat, zoals Milow, BlA?f en Racoon. Geweldig!’

En als je echt nog heel groot mag dromen?
‘Iedereen heeft het altijd over de ArenA of HMH, maar ik wil zo graag naar Ahoy. Daar hebben de grote artiesten ook gestaan. De akoestiek is daar zo mooi. Wie weet is mijn droom te verwezenlijken nadat deze twee concerten zo snel uitverkocht raakten. Daar ga ik in ieder geval voor.’

Glennis Grace staat op 23 oktober in Studio 21 te Hilversum voor haar concerten. Een maand later, op 27 november, is niemand minder dan Trijntje Oosterhuis de volgende. Voor meer informatie over het concept en de kaartverkoop kijk je op www.sundaysessions.nl.

Ook verschenen op Vrouwonline.nl