Friso

Als showbizzredacteur zat ik natuurlijk klaar voor de persconferentie die de artsen van prins Johan Friso gistermiddag gaven. Net als zo ongeveer elke Nederlander was ik benieuwd naar hoe het met hem zou gaan, maar hield ik tegelijkertijd mijn hart vast. De eerste berichten waren vorige week, toen bekend werd dat hij een ernstig ski-ongeluk had gehad en was bedolven onder een muur van sneeuw, niet best.

Helaas, helaas, helaas was dat nu weer niet het geval. Het is zelfs onzeker of Friso ooit nog wakker wordt, laat staan of hij ooit nog zal knuffelen met zijn vrouw of spelen met zijn twee kinderen. Op de een of andere manier raakt het me verschrikkelijk. Ik zat te rillen toen ik het Generic for micardis Cheap dehumidifier cannabis berichtje voor Grazia.nl Best cannabis seeds bank tikte en werd bijna misselijk van de kop die ik notabene zelf bedacht. Het is de waarheid, de keiharde waarheid.

Ik liet al eens eerder blijken dat ik best fan ben van het koningshuis. In dit geval zie ik Friso echter niet zozeer als prins, maar meer als echtgenoot, vader en zoon. Het zal je maar gebeuren dat jouw geliefde daar ligt, ongetwijfeld vastgeketend aan talloze slangen en monitoren. En je niet weet of hij je ooit ook nog maar zal aankijken.

Ik merk dat ik de harde grappen, die onder andere op Twitter worden gemaakt, heel slecht kan hebben. Ik zal iemand niet zo snel ontvolgen om zijn of haar andersoortige humor, maar ik kan er niet zo goed bij hoe die zinspelingen, woordgrappen en doordenkers in je opkomen op het moment dat je zulk vreselijk nieuws te horen krijgt. Iedereen heeft z’n eigen manier van het verwerken van heftige berichten, maar toch!

Zelf sta ik in ieder geval weer met beide benen op de grond. Dat gezeur over die Big 3-0, zoals ik in mijn vorige blogje deed, is natuurlijk dikke onzin in het licht van deze zaak. Ik mag blij zijn als ik überhaupt 30 jaar mag worden. Genieten van elk moment, dat is maar weer eens het credo. Want hoe cliché ook: het kan zomaar ineens voorbij zijn.

http://www.grazia.nl/2012/02/24/niet-zeker-of-friso-ooit-nog-bijkomt/

LEES OOK:

9 reacties

 1. Ik had de tranen in mijn ogen…
  Het is in triest wat er met hem gebeurd is.
  maar laten we alsjeblieft niet vergeten dat er dit jaar al vele tientallen lawines gebeurd zijn, net zo goed met slachtoffers. Zelfs in de afgelopen week nog en daar horen we niks over… Het komt in elk geval in het nieuws en dat is ‘goed’.
  Voor de familie vind ik het vreselijk en dit gun je niemand!

 2. Ohhh… kan ook zo slecht tegen die grappen. Echt, frustrerend.
  En de big 30. Tja, die staat mij dit jaar ook te wachten. Gek… treffend wat je zegt. Forever 29, maar ik straks 30. Ja genieten van ieder moment. En die 30.

 3. Ik vind de grappen die ze maken ook niet grappig. Ik heb niet veel met het koningshuis, maar leef wel mee. Vreselijk.

 4. Mooie blog Mariek! Ook ik had zoveel moeite met die harde reacties, ook al heb je niets met hem als persoon, iedereen zou zich toch moeten kunnen inleven met zijn naasten! En idd, er was extreem veel aandacht, maar ook dat moet zo naar zijn geweest! Wij hebben hetzelfde meegemaakt en ik had er niet aan moeten denken bij elk ziekenhuisbezoek fotografen te zien! Geniet straks lekker van een groot 30-feest, dan woon je lekker samen en is je leven alleen nog maar leuker ;). Blijf bloggen, ik lees ze trouw!!

 5. ik heb helemaal niks met ‘het koningshuis’, maar het gaat hier wel om iemands zoon, iemands vader.. vreselijk. mabel is zelf d’r vader ook al verloren toen ze jong was en nu gaan hun kinderen dat zeer waarschijnlijk ook mee moeten maken.
  oh, ik vind het zo naar : (

 6. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd maar ik moet wel zeggen dat ik lichtelijk geïrriteerd raakte door al die aandacht van de media. Vooral door al die speculaties die achteraf allemaal fout bleken te zijn. En ook wel omdat dit waarschijnlijk elke dag gebeurt en daar hoor je ook niets over (ook ergens logisch, ik weet het, maar toch). Maar dat neemt niet weg dat het verschrikkelijk is en ik vind het vooral ook zo sneu voor zijn vrouw en dochtertjes. Vooral omdat ze gewoon niet weten wat er zal gaan gebeuren.

 7. Ik ben het met je eens over die grappen, ik vind het maar stuitend. Stel je voor dat het jouw echtgenoot of vader is die daar ligt te vechten voor zijn leven…