[VIVA] Bovenop Barbie

Toen ik hoorde dat Oh Oh Cherso!s Barbie in verwachting is van haar eerste kindje, Twitterde ik: ‘Arme baby!’ Ik kreeg daarop best wat reacties van mensen die vonden dat ik dat niet mocht zeggen. ‘Waarom zou Barbie geen goede moeder zijn?’ was de vraag die ik teruggekaatst kreeg.

Barbie!s Bruiloft
Tijdens de voorjaarspresentatie van RTL5, waar ik vorige week aanwezig was, kregen wij als pers een voorproefje op de nieuwe realityserie How old to buy claritin d Barbie!s Bruiloft. De platinablondine gaat namelijk op 1 april trouwen met haar grote liefde, de Haagse zonnebankbruine anabool Michael, en de voorbereidingen op de grote dag zijn vanaf 6 maart wekelijks te volgen.

Kotsend boven de wc
Leerden we Barbie, die eigenlijk Samantha heet, tijdens haar vakantie op Kreta al vrij goed kennen, komt de camera deze keer nog dichterbij. Namelijk in haar paleisje, zoals ze haar stulpje zelf noemt. Dat overigens altijd spik en span moet zijn, want vriendlief heeft smetvrees. Zelfs als Barbie kotsend van de zwangerschapsmisselijkheid boven de wc hangt met een camera in haar nek, gaat de spierbundel stoA?cijns door met het poetsen van de woonkamer.

Geen schaamte
Toen ik haar daar later over sprak en haar vroeg hoe ze het vond dat de camera nu zelfs binnen de veilige muren van haar eigen nestje komt, zei ze alleen: ‘Ja, dat is pas echt reality hA?? Het is ook wel weer leuk om terug te zien.’

En daar wringt ‘m de schoen wat betreft dat moederschap: Barbie kent geen schaamte. Heel Nederland mag alles zien, ook hoe het liefdeskoppel elkaar soms de tent uit vecht. Als ik voor elke keer dat het woord ‘k*nker! viel in dat korte fragmentje een euro had gekregen, had ik dat net iets te dure paar laarzen dezelfde dag nog kunnen aanschaffen.

Transformatie Cytotec without prescription
Begrijp me niet verkeerd: Barbie lijkt me een erg lief meisje. Ze is zorgzaam, dat zag je al tijdens Cherso, en zal ongetwijfeld zielsveel van haar kindje gaan houden. De transformatie die ze ondergaat als ze boos wordt, is echter om bang van te worden. Wie behoedt die koter voor de waterval aan scheldwoorden die ze zijn of haar vader naar z!n hoofd slingert? Het is iedere keer een enorme beerput die open gaat op zo!n moment.

Voorbeeld Skype spy, Localizador gps movil.
Noem me ouderwets, maar dat vind ik geen voorbeeld voor een opgroeiend kind. Die lieve kant van Barbie, die ik vorige week nog heb gezien, wél! Ik hoop van harte dat de baby niet alleen heel veel moedergevoelens bij de realityster losmaakt, maar ook een geheim voorraadje gezond verstand aanboort. Dan zal ze een heel eind komen.

Ook verschenen op Viva.nl

5 Comments

 1. Sylvia 04 maart 2012 at 20:55

  Ik dacht precies hetzelfde toen ik dat nieuws hoorde, dus wat dat betreft kan ik je alleen maar gelijk geven ;)

 2. Stéphanie 04 maart 2012 at 21:22

  Ik denk dat Barbie wel wat zal veranderen als ze een kind krijgt. Althans, ik hoop het. Want een moeder kan nog zo lief en zorgzaam zijn. Verantwoordelijkheidsgevoel is ook niet onbelangrijk!

 3. Dina 05 maart 2012 at 09:03

  We hebben barbie allemaal gezien op tv en vinden haar gedrag natuurlijk allemaal belachelijk. Maar als een vrouw een kind krijgt, transformeert ze normaliter direct in een moeder. Dat zal barbie ook gebeuren.

 4. inge 06 maart 2012 at 22:46

  wijze woorden aan het eind, marieke. ik hoop ’t ook!

 5. Melissa 08 maart 2012 at 17:08

  Hier ben ik het zeker mee eens! Ik zou zelf niet echt trots zijn op hoe ze zich altijd heeft gedragen ‘op vakantie’. Opeens een kind is een grote verandering. Maar het zal vast wel goed gaan.