Op musicalavontuur in Londen

In augustus 2007 was het liefde op het eerste gezicht: ik en het musicalgenre. Met mijn toenmalige vriendje bezocht ik mijn allereerste voorstelling ooit en direct was ik verkocht. Het was Tarzan dat mij compleet in zijn ban had, de hele voorstelling lang en nog dagen daarna.

Met open mond keek ik in het Circustheater in Scheveningen naar deze adembenemende show. Het indrukwekkende decor, de rondvliegende apen, prachtige kostuums en ijzersterke hoofdrolspelers die me kippenvel bezorgden bij elk liedje. Dat ik die musical later nog een keer ben gaan zien, zal geen verrassing zijn.

Sindsdien ben ik echt dol op musicals. Ik heb er al best een aantal gezien. Noem een Dirty Dancing, Les MisérablesJoseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat, High School Musical, Mamma Mia!, Miss Saigon, Wicked, Mary Poppins, Zorro, Soldaat van Oranje, Next To Normal en Saturday Night Fever! Sommige zelfs meerdere keren. Ik vind het een heerlijk avondje uit, ik laat me altijd helemaal meezuigen in het verhaal. Of het nou een heftig, zwaar stuk is dat je aan het denken zet en je tot tranen toe roert, of een vrolijke energieke musical die ervoor zorgt dat je met een grote grijns de zaal uit loopt.

Ik heb het geluk dat ik mijn hobby kan combineren met mijn werk als showbizzredacteur en daarvoor regelmatig nieuwe producties mag gaan bekijken. En ook de talentvolle, gepassioneerde hoofdrolspelers mag interviewen! Zo sprak ik al met onder anderen Willemijn Verkaik, Julian Looman, Ton Sieben, Noortje Herlaar, Chantal Janzen en Freek Bartels.

Een voorstelling in musicalstad bij uitstek Londen heb ik echter nog nooit gezien, maar daar komt –lucky me– morgen verandering in! Met pers én de cast van de musical Ghost, die na de zomer naar Nederland gehaald wordt door Joop van den Ende, vlieg ik naar de Engelse hoofdstad om daar die show te bezoeken en de Nederlandse hoofdrolspelers te interviewen. Denk aan Ton Sieben, Celinde Schoenmakers en Freek Bartels!

De dag erna sluit ik aan bij Albert Verlinde Entertainment, die in Londen zijn voor de musical Shrek! In oktober te zien in Nederland, maar wij journalisten gaan ‘m alvast daar bewonderen. Onder anderen Kim-Lian van der Meij en William Spaaij nemen in ons land de hoofdrollen op zich, dus ik heb erg veel zin om hen daarover te spreken.

Je snapt ongetwijfeld dat ik enorm uitkijk naar deze persreis! Het is wel zaak dat ik nu dan echt ga afsluiten en mijn bed in duik, want de wekker gaat om 5.00 uur af. Ik moet namelijk al rond 5.45 uur in de auto stappen om op tijd op Schiphol te zijn… Ik zal wallen hebben waar de rosse buurt van Amsterdam jaloers op is, maar hee, IK GA NAAR LONDEN!

6 Comments

 1. Veerle 08 mei 2012 at 21:54

  ‘Enjoy’, zeg ik ietwat jaloers. Maar het is je gegund hoor!! :-)

 2. Benthe 09 mei 2012 at 08:02

  Lekker joh, al die musicals :) Ik heb er in Nederland ook al een aantal gezien en in Londen zag ik We Will Rock You, erg vet!

 3. Dina 09 mei 2012 at 08:55

  Ik las het vanmorgen inderdaad al op twitter. Have fun!

 4. DES 09 mei 2012 at 11:12

  over droombaan gesproken. have fun!

 5. inge 09 mei 2012 at 17:58

  en ik zag al fotootjes voorbij komen en ik ben zo niet jaloers en ik houd zo niet van musicals hahaha ja dat bestaat. mensen die er niet van houden. ^^
  wens jou nog heel veel plezier!!

 6. Indira 11 mei 2012 at 13:47

  Gaaf zeg! Veel plezier!