Met m’n handen in het haar

Ik bedoel het niet arrogant, maar ik krijg vaak complimenten over mijn haar. Vooral over de lengte ervan. Zelf vind ik het echter helemaal niet zo bijzonder, vooral omdat ik er eigenlijk nooit iets spannends mee doe. Ik draag het meestal gewoon los, of bij elkaar geraapt in een losse knot. Of in een strakke staart tijdens het sporten.

Ja, het is inmiddels flink lang. Maar de reden daarvan is eigenlijk dat ik simpelweg niet zo goed weet wat ik met mijn haar aan moet en het dus maar laat groeien. In de loop der jaren ben ik er, door vele gewaagde knipbeurten, wel achter gekomen dat lang(er) haar mij het leukst staat en ook het best bij mij past. Maar verder?

Lang haar kweken vergt tijd en geduld: je moet het gewoon laten gaan en af en toe je puntjes laten bijknippen. Dat heb ik dus gedaan, maar nu ben ik er wel een beetje klaar mee. Ik vind mijn haar saai. Het heeft een opfrisbeurt nodig, maar wat dan? De mogelijkheden zijn op zich eindeloos met zulk haar, maar tegelijk ook weer ietwat beperkt als je mijn wensen meeneemt:

– Mijn haar moet na de kappersbeurt nog steeds gekwalificeerd kunnen worden als ‘lang’.

– Verven mag, maar ik wil geen extreme uitgroei (want door mijn lange haar duurt het ook weer eeuwen voordat die uitgroei weer weg is). Dus: geen groot kleurverschil met wat ik nu heb.

– De kleur moet bij mijn donkere wenkbrauwen passen, want no way dat ik die ook ga (laten) verven.

– Niet te veel laagjes. Dat heb ik ooit in extreme mate laten doen bij Kinki Kappers en dat was twee weken leuk, daarna zat er geen model meer in. Bovendien duurde het jaren voor ik het weer op één lengte had.

Het kapsel dat de laatste tijd in mijn hoofd zit is dat van de prachtige actrice Emma Stone. Een beetje kastanjebruin, misschien zelfs wel een tikkeltje rood? Emma wisselt vaak van haarkleur (zie ook mijn Pinterest-board vol prachtige dames), maar dit donkerrode staat haar toch echt het allermooist.

Ik ga er nog eens over nadenken. En op zoek naar een goede (!) kapper die mij hierin kan adviseren. Iemand nog tips & tricks?

Beeld: b-s_r Buy kytril vs zofran Kytril purchase

Order diabecon Follow on Bloglovin

LEES OOK:

21 reacties

 1. Puntjes bijknippen. Iedereen zegt dat maar waarom zegt niemand dooie puntjes afknippen ? Vroeg ik mij zo af. Tip ! Blond !

 2. Zelfde probleem hier, haha! Omdat ik niet weet wat ik er mee moet laat ik het ook maar groeien, waardoor het inmiddels mega lang is. Ik heb een keer een korte schuine bob laten knippen; leuk voor een week maar toen was ik er op uit gekeken. Daarna bedacht ik me dat lagen wel leuk zijn maar ook daarvoor gold: leuk voor een week. Misschien dat een nieuw kleurtje al genoeg doet :) Ben benieuwd of hier nog leuke tips worden genoemd :)

 3. Ik heb geloof ik een beetje hetzelfde haar en ik zit met hetzelfde dilemma. Ik heb een tijdje een pony gehad maar ik lijk al jonger dan ik ben en met die pony leek ik helemaal een tiener. Ik denk dat ik er maar weer eens een kleurtje ingooi. Vroeger ging ik vaak vrij donker, aubergine enzo, maar dat vind ik nu te hard. Kastanje, mahonie, maar niet te rood. Ben benieuwd wat je gaat doen, goeie inspiratie :)

 4. Als het goed is heb je nog een bon liggen! Ze kan je echt super goed adviseren, als jij dit wensenlijstje meeneemt komt het zeker goed!

  @ Johan Wat is er mis met blond? ;)

 5. Ik ben echt allergisch voor de kapper! heb niet heel dik haar dus aan laten groeien duurt jaren haha. Maar ben eindelijk goed op weg! :)

  Denk dat zo’n kastanje rode kleur je heel mooi staat.

 6. Ik vond t korte haar erg leuk bij jou! (Schouderhoogte) Maar ik ben daar persoonlijk zoiezo wat meer van.

 7. Hallo,

  Jij hebt lekker dik/vol haar en daarom valt het altijd mooi als je het los laat hangen. Zal er ind. niet al te veel aan laten doen.

  GRTXXX

 8. haha ik wil het juist lang laten groeien, ben al heel ver als je het vergelijkt met vorig jaar (toen was het nog echt kort-kort, en nu bijna tot op mijn schouders). Maar goede tips: tja, ehm… ik zou eerst gewoon eens een kleurtje proberen en daarna pas nadenken over knippen. Of hoogstens íets meer dan normaal eraf laten knippen. Je kunt daarna altijd nog rigoreuzer te werk gaan. Succes met maken van je keuze!

 9. @ Pien. Eeeh…nou…eh…niks natuurlijk! Maar Brouwertje moet brunette blijven. Gewoon, daarom :)

 10. Altijd lastig, die haarkwesties! Ik laat het ook groeien, maar mijn haar is wat aan de dunne kant dus als het heel lang wordt is het niet meer mooi.

  Ben benieuwd waar je uiteindelijk voor gaat. Met zo’n kastanjebruine kleur zit je wat mij betreft altijd goed!

 11. Je kunt ook voor ombre haar gaan. Als je dat niet leuk meer vindt, kun je het laten afknippen en dan heb je ook geen last van uitgroei!

 12. Ik ben fan van knippen dus aan mij heb je weinig. Haha! Vind je haar inderdaad leuk. Ik zou het rond laten knippen. Dus de voorkant kort en dan keurig rond naar lang.

 13. Ik vind juist het kastanje-bruin zo mooi bij je staan. Warme kleur, staat goed bij je ogen en huidskleur.

  Zelf vind ik het belangrijk dat het een beetje recht is bij mijn haar. Dat ik niet een klosje onderaan krijg, zo’n zielig puntig plukje als ik een staart in heb. Maar het voordeel van haar is toch wel dat het weer aangroeit als er iets te veel af is. ;)

 14. Wat model betreft zou ik het lekker zo laten. Lang, dik haar is zo mooi. Heb je weleens nagedacht over ombre haar? Schijnt hip te zijn enzo. En ik denk dat het jou goed zal staan. Maar echt! Niet van die overdreven blonde lokken in je haar, maar juist subtiel en dat je toch een verschil ziet. En als je het niet gaat knippen, ziet het er nog mooier uit. lang haar + ombre = liefde