USA-vakantiekriebels

Nu onze vakantie dichterbij komt, borrelen de kriebels op. Nog maar heel even en dan zitten wij in het vliegtuig richting de USA. Alleen het feit dat we druilerig, herfstig, koud en nat Nederland mogen verlaten is al een zegen. Maar dat het in onze eerste bestemming Washington nu zo’n 26 graden is, is natuurlijk helemáál heerlijk!

Twee weken lang zullen we rondrijden in het noordoosten van de Verenigde Staten en ik heb me er toch zin in! Ik ben een enorme stuiterbal en tel de dagen langzaam maar zeer zeker af. Al weken zijn we bezig met de voorpret. Boekjes bekijken, tips vragen op de social media, de route uitpluizen, ligging van onze hotels opzoeken… Bovendien heb ik eindelijk een TomTom aangeschaft, wat goedkoper was dan er eentje huren. Kan ik hier in Nederland ook mooi niet meer verdwalen: de tijden van m’n iPhone met Google Maps op schoot en dan nét te laat zien dat je af moest slaan vanwege haperend GPS zijn voorbij!

We starten onze reis dus in Washington (A). Mijn vliegangstige ik hoopt op een rustige vlucht, maar met dit nare weer vrees ik het ergste. ‘Het is voor een goed doel’, is het mantra dat ik in mijn hoofd constant zal herhalen. Gewoon wat Primatours en melatonine in mijn mik en ik ben zó weg, haha. Hoewel ik het ook wel weer superleuk vind om films te kijken onderweg, altijd een mooie afleiding.

In Washington zit ons hotel op loopafstand van het Witte Huis, dus dat wordt even zwaaien naar meneer Obama. Vervolgens rijden we via Williamsport (B) door naar de Niagara Falls (C), waar we een te gek hotel aan de watervallen hebben. Ik verheug me ontzettend op dat uitzicht, dat moet fantastisch zijn.

Via Utica (D) komen we daarna aan in Boston (E). Ik weet vrij weinig van die stad, maar wat ik erover heb gehoord, is allemaal positief. Ik kijk ernaar uit om ‘m te gaan verkennen!

Uiteindelijk komen we na een korte stop in Plymouth (F) uit in de stad der steden: New York City (G). Allebei zijn we al eens in The Big Apple geweest, maar nog nooit samen. Ongetwijfeld wordt dat een hoogtepuntje van onze reis: een wedstrijd van de New York Yankees, hardlopen in Central Park (waar ons hotel aan ligt!), shoppen, cupcakes eten, misschien wel een musical bekijken op Broadway en nog veel meer! Alleen het rondwandelen in deze metropool geeft al een onbeschrijfelijk gevoel.

Je snapt: ik kan niet wachten. Nog even keihard knallen op het werk en dan drie weken vrij! Want na die twee weken USA heb ik ook nog lekker een weekje thuis. Zullen we afspreken dat de zon hier dan eindelijk schijnt?

Beeld: tom_lohdan, ejbjj & celso

21 Comments

 1. Lily 22 mei 2013 at 09:45

  Jaaaloooooers. Denk overigens dat in plaats van New York City Niagara Falls toch ook wel kanshebber is voor hoogtepunt van de reis. Niet dat ik er ooit geweest ben, maar ik geniet lekker mee via jouw blog. ;)

 2. Anna 22 mei 2013 at 09:53

  Heel erg gaaf zeg! Leuk om te lezen! Ik heb vorige week gehoord dat ik met mn ouders, broer en zus bijna dezelfde route ga doen! Het plannen van de reis wordt alleen nog een crime, dus het wordt waarschijnlijk volgend jaar.. en rond de marathon van Boston zodat mn vader die gelijk ook kan lopen :) Alvast heel veel plezier!

 3. Milou 22 mei 2013 at 10:46

  Wat leuk! Ik ben wel een beetje jaloers hoor! ;)

  Zit je met je hotel aan de Canadese of Amerikaanse kant bij de Niagara watervallen? Als je aan de Amerikaanse kant zit, heb je namelijk waarschijnlijk niet veel uitzicht. De Canadese kant is de mooiste (en meest touristische kant) de kant die iedereen kent zegmaar. Aan de Amerikaanse kant is niet veel te vinden. Verder is Niagara Falls echt heel toeristisch en kun je er prima gokken gezien de vele casino’s ;)

  Boston is ook echt een heel leuke stad. Het doet heel Europees aan! Ik vond het een van de leukste steden om rond te lopen.

  Washington is echt absurd, dat moet je een keer hebben meegemaakt. Eigenlijk is het gewoon een grote aaneenrijging van monumenten, best wel hilarisch. En GROOT dat ze zijn, heel erg bijzonder om te zien. Je mag overigens totaal niet dichtbij het Witte Huis, maar het is wel leuk om te zien. En New York is natuurlijk fantastisch! Have fun!!!

 4. Sylvia 22 mei 2013 at 10:47

  Klinkt als een prima reis! :)

 5. Jenny 22 mei 2013 at 11:03

  Boston is ook erg leuk ja. Vooral de wijk Cambridge, vond ik sfeervol, dat is waar ook Harvard ligt en ook het Harvard museum is zeer de moeite waard!

 6. Natasja 22 mei 2013 at 11:15

  Supertof! Ik hoef nog maar drie nachtjes te slapen voor ik naar NYC vertrek, zin in! En, ook fijn, het weer schijnt daar een stuk beter te zijn!

 7. Marcella 22 mei 2013 at 11:50

  Gaaf gaaf Marieke! Mijn vriend was ’t liefst dit jaar weer die kant op gevlogen, maar ik heb hem ervan weerhouden. Nu vraag ik me af waarom, haha. Maar we hebben intussen andere gave plannen, dus dat komt wel goed ;-)

  Toffe route, mooie dingen ga je zien! De Niagara falls bekeek ik vorig jaar vanaf de Canadese kant, heel bijzonder. Wel ontzettend toeristisch, maar dat hoort er nou eenmaal bij. En New York, daar wil ook nog eens opnieuw heen!

  Succes met de laatste werkzaken en geniet van je vakantie. Ik ga je avonturen volgen!

 8. annouska 22 mei 2013 at 12:52

  Wauw ik ben jaloers op de reis die jullie gepland hebben, volgens mij is het echt een super mooie / prachtige route die jullie gaan reizen..

 9. Indira 22 mei 2013 at 14:10

  Wooow, wat een droomreis!

 10. Daniëlle 22 mei 2013 at 17:12

  Jeutje wat een reis en jeetje wat ben ik jaloers!

 11. Linda 22 mei 2013 at 18:30

  Gaaaaaf, ik ben jaloers. Heel veel plezier!

 12. E.frl 22 mei 2013 at 18:42

  Leuk vooruitzicht!

 13. kim 22 mei 2013 at 19:48

  Superleuk! Maar serieus, als je tijd hebt stop tussen Williamsport en de Niagara Falls bij Pittsburgh, PA! Super mooi, bijzonder en naar mijn mening de meest underratted city in de VS. Home van de Steelers en Pittsburgh Penquins en van ‘Steel town’ doorgegroeid naar erg ‘groene’ stad met erg veel bruggen en verantwoorde initiatieven. Als je er heen gaat kan ik je nog veel meer tips geven :)
  xx

 14. kim 22 mei 2013 at 19:52

  oh en ik weet niet of je de grens over wou gaan bij de Niagara Falls, maar zo ja dan zou ik zeker doen. De Falls zijn vanaf die kant eens stuk mooier :)

 15. Deborah 22 mei 2013 at 21:03

  Het ziet er naar uit dat je een mega geweldige reis tegemoet gaat :-) geniet alleszins van!

 16. Dina 22 mei 2013 at 21:45

  Ik ben wel een beeeeeeetje jaloers. Beetje maar.

 17. Miek 23 mei 2013 at 08:41

  Wat een gave reis! Hoe hebben jullie die uitgezocht? Helemaal zelf of mbv een reisbureau? Gaan jullie een auto huren of vliegen jullie rond? Enneh als ik wil sparen voor een soortgelijke reis…. Hoeveel moet ik dan in totaal begroten voor twee personen??

  Ben nu nl bezig met het afronden van een postacademische studie en eigenlijk wil ik heel graag zoiets gaafs doen als afsluiting van deze periode!

  1. Marieke 23 mei 2013 at 08:58

   Hoi Miek, wij hebben onze reis geboekt via http://www.exit-reizen.nl. Erg goede ervaring mee, we zijn ook met hen naar Florida geweest. Zij boeken een reis voor je inclusief vlucht, huurauto en alle hotels. Je rijdt dan zelf van plek naar plek. Fijn als je maar relatief kort gaat, ben je geen tijd kwijt aan praktische dingen regelen. Het verschilt per gedeelte van Amerika heel erg hoe duur het is, ligt er ook aan hoe lang je wil gaan. Kijk even op die site zou ik zeggen, je krijgt er heel veel reiskriebels van!

 18. Nina 23 mei 2013 at 15:41

  Ik heb hetzelfde gedaan en het is helemaal geweldig. Ben jaloers!!! Boston is zo een leuke stad. En de Falls, beauties zijn het! Have funnnn!!!!

 19. Lara Steenvoorden 23 mei 2013 at 16:23

  Ik ben jaloers! Zo gaaf om zo’n reis te maken. Alvast heel veel plezier!!!!

 20. Mieke 24 mei 2013 at 20:52

  Wat een heerlijk vooruitzicht! Alvast een super fijne vakantie!!