Letterhonger (6)

Wat heb ik de afgelopen tijd weer een paar heerlijke boeken verslonden. Score deze keer: drie thrillers en één chicklit. Ik had wel zin in iets spannends, dat was weer even geleden. Lees je mee wat ik van mijn meest recente leesvoer vond? Aanraders zijn ook weer welkom!

Lars Kepler – Slaap
Over deze heb ik een tijdje geleden al euforisch geschreven. Ik was halverwege het boek Slaap toen de winactie online ging; ik mocht één van jullie trakteren op dit pareltje. Ik ben erg benieuwd wat winnares Des ervan vond/vindt, maar feit is dat ik zelf he-le-maal verslaafd was aan het boek. Elk vrij momentje dook ik erin en ik had ‘m veel sneller dan ik wilde uit.

Slaap is van een Zweeds schrijversduo dat opereert onder het pseudoniem Lars Kepler en vier boeken schreef over rechercheur Joona Linna. Slaapéis het laatste deel waarin één van de slachtoffers van seriemoordenaar Jurek Walter, die in een psychiatrische inrichting opgesloten zit, na dertien jaar opeens levend wordt gevonden.éWat volgt is een retespannende zoektocht naar meer overlevenden.

Ik zeg één ding: lezen. Het maakt niet uit als je de andere drie delen nog niet kent, dat gold voor mij ook.

éééé

Liselotte Stavorinus – Het reservaat
Van dit boek wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik moest verwachten. Ik had het meegenomen van de redactie op één van mijn laatste dagen bij Sanoma. Het verhaal op de achterkant deed sterk denken aan Gooische Vrouwen, maar dan spannender, dus ik was wel nieuwsgierig. Het reservaat gaat over Jessica die met man en drie kinderen na een paar jaar op Curacao terug verhuist naar Nederland en in een chique dorp terechtkomt. In het begin heeft ze moeite om er te aarden, maar de enthousiaste en zorgzame Amanda neemt haar onder haar hoede. Ze leert de mensen en de regels kennen en bloeit eindelijk op, tot ze erachter komt dat helemaal niets is wat het lijkt.

Het reservaat las echt verrassend lekker weg. Nee, het is geen hoogstaande literatuur en ja, het heeft inderdaad veel weg van Gooische Vrouwen, dus bijster origineel is het bepaald niet. Toch bleef ik stug doorlezen, omdat ik wel benieuwd was waar de spannende, vreemde gebeurtenissen nou uiteindelijk op zouden uitdraaien en hoe het verhaal zou aflopen. Lekker leesvoer waar je niet al te veel bij hoeft na te denken, is soms gewoon hartstikke fijn.

éééé

Rosamund Lupton – Zusje
Op de blog van Mrs. T. zag ik een recensie van Zusje voorbij komen. Het boek belandde direct op mijn to read-lijstje. Toen ik onlangs weer eens op de trein moest wachten en ‘m bij Bruna zag liggen, heb ik ‘m dan ook maar even meegenomen. Zusje is een thriller over Beatrice, wiens zus Tess dood wordt gevonden in een toiletgebouw in een park. De politie en iedereen om haar heen gaat van zelfmoord uit, zelfs haar familie en vrienden, maar Beatrice gelooft het niet. Ze gaat op zoek naar de waarheid, helemaal in haar eentje, en stuit op een gruwelijk complot.

Zusje is een thriller van hoog niveau. Het verhaal wordt beschreven als één lange brief van Beatrice aan haar zus Tess, waarin het heden en verleden elkaar afwisselen. Soms is dat even omschakelen, maar hoe het hele verhaal in elkaar overloopt, is prachtig. Spannend ook, dus ik verslond iedere letter. Enorme aanrader dit!

Lauren Weisberger – De wraak van Prada
Naar het vervolg op De duivel draagt Prada had ik lang uitgekeken. Ik vond het dan ook te gek dat ik voor deze rubriek op mijn blog een recensie-exemplaar opgestuurd kreeg. Zodra ik Zusje uit had, begon ik er direct in. Na drie thrillers was een chicklit een welkome afwisseling.

In De wraak van Prada lees je hoe het Andy verging nadat ze wegging bij Runway Cheap lasuna by himalaya , het blad van haar duivelse baas Miranda Priestly. Andy heeft zo ongeveer een trauma overgehouden aan die tijd, maar is nu zelf succesvol. Samen met haar vroegere collega, maar nu hartsvriendin Emily runt ze het bruiloftsmagazine The Plunge en ze gaat trouwen met Max. Alles lijkt op rolletjes te lopen, tot haar pad zich toch weer kruist met dat van de vrouw die haar nachtmerries bezorgt.

Het was een prima, lekker leesbare chicklit. Maar eerlijk is eerlijk, deel 1 is beter. Het is leuk om personages als Andy en Miranda Priestly, die ik in deel 1 en de verfilming zo leuk vond, weer te volgen. Door Anne Hathaway en Meryl Streep, die de hoofdrollen vertolkten, heb je er nu ook echt een beeld bij en dat is gelukkig niet vervelend. Ben benieuwd of ook dit deel het witte doek zal halen! (P.S.: Je kunt dit boek nog steeds winnen! Doe snel mee!)

éééé

Follow on Bloglovin

5 Comments

 1. Mrs. T. 21 september 2013 at 18:11

  Ik heb nog steeds geen een boek van Lars Kepler gelezen, maar daar gaat verandering in komen. Ben nu bezig in de boeken van Camilla Läckberg. Erg mooi, vooral ook de rode draden die door alle delen heen lopen.
  Blij dat je Zusje ook zo mooi vond.

 2. Karin 21 september 2013 at 21:44

  Fijn artikel!
  ‘Slaap’ en ‘Zusje’ staan nu op mijn wishlist.

  Een echte aanrader vind ik de boeken van Chevy Stevens (Vermist en Onwetend). Super spannend en aangrijpend. (Ze heeft ook net een nieuw boek uitgebracht maar die heb ik nog niet gelezen…)

 3. Mieke 21 september 2013 at 21:51

  Zusje wil ik ook graag lezen. En natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar de wraak van Prada!

 4. westmus 22 september 2013 at 07:53

  Zusje ben ik al regelmatig tegengekomen wil ik ook wel lezen maar wanneer??!!

 5. Limoentje 01 oktober 2013 at 06:13

  Ik heb een haat-liefde verhouding met boekenblogs. Er komt zoveel goeds en moois voorbij dat ik allemaal wil gaan lezen, dat mijn lijst alleen maar langer en langer wordt. Daarbij wil ik ook graag Engelse boeken lezen en niet alleen maar Nederlandstalige. Lastig!