15 Tips om een baaldag te trotseren

Soms heb je gewoon even je dag niet. Dan lijkt alles tegen te zitten en je hebt gewoon nergens zin in. Je zit niet lekker in je vel en bent onzeker over elk klein dingetje. Kortom: algehele malaise.

Ik heb 15 tips op een rijtje gezet om zo!n dag te trotseren. Een mooie houvast voor mezelf, ik pas al heel veel toe, maar misschien ook voor jullie.

Begin de dag met een lekkere koffie of een vers sapje.
Ikzelf word altijd erg blij van een vanilla latte van Starbucks of een versgeperst sapje van La Place op het station, maar dat kun je natuurlijk ook thuis doen. Maak je favoriete koffie of stof je blender af en gooi de inhoud van je fruitschaal erin. Kickstart!

Maak plannen voor een vakantie of nachtje weg, desnoods in eigen land.
Ik moet altijd iets hebben om naar uit te kijken, een weekendje weg of vakantie. Ik probeer dan ook altijd iets te boeken, al is het maar één nachtje weg in een cheap ass budgethotel in the middle of nowhere. Lekker samen met je lief of BFF, heerlijk toch? Quality time!

Order alavert reviews Leg die mobiele telefoon eens weg en maak tijd voor een goed boek of mooie film. How much lady era
Juist op een baaldag is het heerlijk om de werkelijkheid even te ontvluchten. Een boek waar je jezelf helemaal in verliest of die ene film die al zo lang op je to watch list staat, zijn daar heel geschikt voor.

Knuffel je lief eens extra.
Tegen degene van wie je houdt aankruipen is één van de fijnste dingen die er zijn. Vertel hem/haar hoe blij je met hem/haar bent.

Spreek last minute af met lieve vrienden.
Zoek de mensen op bij wie je volledig jezelf kan zijn. Mensen van wie je weet dat je tot in je tenen geniet van zijn/haar gezelschap, of je nu uiteten gaat, samen op de bank hangt en slechte tv kijkt of urenlange gesprekken voert aan de keukentafel.

Duik in je oude fotodoos.
Een uurtje oude foto’s kijken brengt geheid een lach op m’n gezicht. Vriendschaps- en dagboekjes van vroeger lezen ook! Die goeie ouwe tijd…

Eet de hele dag lekker, maar gezond!
Ik weet dat je op zo!n baaldag juist snakt naar zakken chips en repen chocolade, maar als je daaraan toegeeft, krijg je er nog een schuldgevoel bij ook. En, dan is de volgende dag dus weer een baaldag.

Kijk plaatjes en filmpjes van jonge dieren.
Katjes, hondjes, donzige eendjes, pluizige konijntjes… Als je daar niet happy van wordt, dan weet ik het ook niet meer!

Doe iets liefs/leuks voor een ander.
Stuur spontaan een kaartje of iets anders zoals How much is alesse birth control in canada Brownies Per Post, maak iemands lievelingseten of neem zomaar bloemen mee. Door de blijdschap van die ander voel je je zelf ook direct beter, let maar op.

Ga in bad of neem een extra douche.
Oh, wat is het toch lekker om lang in bad te liggen met een tijdschrift of met helemaal niks, je gedachten op nul. Helaas, helaas heb ik er zelf geen, maar een lange warme douche doet ook wonderen.

Blader je vakantiefotoboeken door.
Iets wat Johan en ik vaak doen: herinneringen ophalen aan onze fantastische vakanties. Tijdens het doorbladeren van de fotoboeken en het praten over hoe geweldig het was, krijg je dat gelukzalige gevoel van toen geheid even terug. Al is het maar een héél klein beetje.

Ga sushi eten.
Het woord ‘sushi! dien je te vervangen door je eigen lievelingseten. Ikzelf word, uiteraard, zielsgelukkig van bergen sushi.

Koop iets leuks voor jezelf.
Je mag jezelf af en toe best verwennen, dus trakteer jezelf op iets leuks! Dat ene shirtje, een goed boek, plantjes voor je balkon, een paar schoenen als je budget het toelaat… Het hoeft niet groot of duur te zijn. Shoppen maakt (vaak) gelukkig!

Kijk heel veel afleveringen van je lievelingsserie (of een nieuwe serie) achter elkaar.
Ik kan zelf de dvd-box van Sex and the City keer op keer kijken. Ik heb ze al veel te vaak gezien, maar dat maakt niet uit. Ik word er blij van als ik een paar afleveringen naar mijn beste vriendinnen van tv mag kijken. Zo grappig, gevat en herkenbaar.

Ga vroeg naar bed.
Zeg de baaldag zo snel mogelijk gedag. Hoe vroeger je naar bed gaat, hoe sneller het morgen is. Een lange nacht goed slapen doet vaak wonderen!

Hoe kom jij zo’n flutdag door?

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

17 reacties

 1. Wat een fijne tips! Ik ga ze onthouden, weet zeker dat ze fijn zouden zijn op een rotdag! Ik heb trouwens eenzelfde logje gepland staan voor morgen, dan witte ge dat ik ’t niet gestolen heb. ;)

  Zoen liefs!

 2. Al deze dingen bij elkaar lijken me een goed recept voor een fijne dag!
  Als ik een baaldag heb, ga ik vaak een rondje hardlopen. Endorfines!

 3. Fijne tips! Ik moet altijd huilen als ik vakantiefoto’s terug kijk. Dan heb ik juist extreme heimwee naar dat fijne gevoel. :$

 4. Nu heb ik heel veel zin om te shoppen en om sushi te eten en om in bad te liggen. Fijn artikel, precies de juiste timing op deze rottige baaldag!

 5. Het komt gelukkig niet vaak voor maar ik ga dan zeker voor het kopen van iets voor mezelf, gewoon om mezelf even een boost te geven…

 6. Goeie tips :) ik vind het zelf inderdaad altijd heel prettig om me helemaal af te sluiten van de wereld door een serie te kijken of een boek te lezen. En die telefoon lekker weg, ik wil dan absoluut geen nieuwe impulsen!

 7. :-) Goede tips! Zelf probeer ik me op zo’n dag ook zo min mogelijk online te vertonen, maar vaker een tijdschrift te pakken. En verder: vroeg naar bed, na een lange, warme douche, werkt hier ook altijd.