Change of plans…

Ooit verschenen op mijn allereerste weblog op Spaces van MSN

Al een tijdje ben ik niet meer op Spaces geweest. Wel zo nu en dan anderen vereerd met een bezoekje, maar zelf even niet de tijd gevonden om een verhaaltje te typen. Ik ben nl. druk geweest met Daan (die was terug van wintersport, jeeeeeeej!) en daarnaast heb ik nog een nieuwtje: ik heb gesolliciteerd. En aangezien ik maandag voor een tweede gesprek mag komen, ziet het er goed uit!

Ik was er eerst van overtuigd dat ik de master in Tilburg zou gaan doen. Toch zaten daar superveel (voor mij erg zwaar wegende) nadelen aan. Ik wilde sowieso graag in Utrecht blijven, dus ik was blij verrast toen een docent mij wist te vertellen dat er tóch een master in Utrecht is! Beleid & Organisatie heet ie, aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Helemaal in mijn nopjes, met Daan doorgesproken en samen zagen we het helemaal zitten. Het kwam goed!

Maar misschien kennen jullie mij inmiddels een beetje: ik bleef piekeren. In mijn gedachten werd ik heen-en-weer geslingerd van Tilburg naar Utrecht, van het studentenleven naar het échte leven (met een baan en niet onbelangrijk: geld!), van het heden naar de toekomst en weer terug het verleden in. Piekeren, piekeren, piekeren. Ik werd echt gek!

Nogmaals de voor- en nadelen op een rij gezet, en toen knopen doorgehakt: ik ga lekker werken. Werken, ja echt! 1) Ik snak naar geld, geld, geld. Ik wil sparen voor later, sparen voor een autootje, een leuker huisje, een toekomst. 2) Ik kan me niet motiveren om de komende twee jaar nog verder te studeren; ik walg nu heel erg van al die stomme colleges en opdrachten; bah. 3) Ik wil regelmaat in mijn leven.

Weer met Daan gesproken, of dat voor ons tweetjes dan niet lastig zou worden, als ik een heel ander leven heb en dus doordeweeks niet meer effies richting Tilburg kan tuffen. Maar goed, hij kan wel gewoon naar mij komen en lekker in mijn bed blijven liggen als ik ‘an die Arbeit’ ga. En aangezien we in het weekend allebei in Culemborg blijven sporten volgend jaar, komt het helemaal goed en zal er niet heel veel veranderen.

Maandag heb ik mijn CV op Monsterboard gezet, dinsdag werd ik gebeld, woensdag vond het eerste gesprek plaats en stonden ze ’s middags al op mijn voicemail dat ze graag een tweede gesprek wilden. Het gaat om een functie als intercedente/consulente bij Personnel Partner Personeelsdiensten B.V.; een uitzend-, detacherings-, W&S- en organisatieadviesbureau in één. Leuke mensen, op loopafstand van mijn kamer (!) en doorgroeimogelijkheden. Kortom; ik zag het wel zitten!

Maandag dus het tweede gesprek; ik ben echt heel benieuwd! Ik hou jullie op de hoogte, duim met me mee!!