Grijp deze unieke kans!

Ooit verschenen op mijn allereerste weblog op Spaces van MSN

Vanmorgen konden Daan en ik eens lekker samen uitslapen. Zondagavond na zijn wedstrijd was ie gezellig naar Utrecht gekomen, zodat we lekker een avondje en ochtendje samen zouden hebben. Uiteraard was ik eerder wakker dan hij (als er íemand een slaapkop is!!!) en zette ik de tv aan; ik had GTST en The Bold afgelopen vrijdag gemist, dus dat kon ik mooi even inhalen. Op dat soort momenten kunnen mannen namelijk beter ver weg in dromenland zijn, anders gaan ze er toch maar weer doorheen zitten kletsen en alles zitten afkraken. En dat moet je als vrouw NIET hebben tijdens je favo soaps.

Genoten heb ik echter niet vanochtend. Dit lag dus niet aan Daan, en ook niet aan de kwaliteit van de afleveringen. Die waren zoals gewoonlijk geweldig (jaja, ik zie nu voor me hoe een aantal mensen flink met hun ogen draait). Nee, mijn humeur daalde door die schaamteloze geldklopperij die ’s ochtends op RTL4 (en ander zenders net zo goed trouwens) te zien is. Zo’n blonde doos die bijzonder gedreven is in het ‘drie kwartier lang mensen aan het lijntje houden’. Eerlijk is eerlijk; ze is goed in haar vak. En ik zou het haar niet nadoen. ‘Nog 2 minuten dames en heren, dit is uw kans om maarliefst 3.000 euro gegarandeerd binnen te halen!’ En dan rekent ze het voor de vorm ook nog even om in guldens. Meid: er zijn al jaren geen guldens meer!

Maar goed, vervolgens gaat het spelletje natuurlijk nog veel langer door dan die beloofde 2 minuten. En moet je als trouwe GTST-kijker nog echt té lang luisteren naar dat gezwets. ‘We zijn op zoek naar een personage uit Goede Tijden. Wie vindt hem in het woordzoeker-vierkant?! We spelen het spel snel vandaag, dus wees er op tijd bij!’

Snel? Vervolgens duurt dat spel dus eeuwen. Ik heb gedoucht, aangekleed, ontbeten, mijn kamer opgeruimd. Tegen het eind van The Bold kwam ein-de-lijk het verlossende antwoord van een gelukkige winnares. Ja, 3.000 euro rijker. Wie wil dat nou niet. RTL4 en consorten zullen er in ieder geval nóg meer aan over hebben gehouden.

Beschamend moet ik toegeven dat de verleiding voor mij ook weleens te groot is geweest. Die bedragen klonken me dan erg goed in de oren; als arme student doe je alles (naja, véél) om aan geld te komen. In mijn hoofd ging toch de gedachte: stel je nou voor dat ik toch eens geluk heb! Helaas kwam dat geluk niet. Natuurlijk niet. Had ik van tevoren kunnen weten.

Vanaf nu irriteer ik me alleen nog maar aan die spellen. En heb ik stiekem medelijden met die ‘presentatrices’ die slechts gezegend zijn met het talent om minuten (zo niet uren) vol te lullen rondom een stom belspel. Dan ben ik toch maar blij dat ik meer in mijn mars heb!