Bezig bijtje

Ooit verschenen op mijn allereerste weblog op Spaces van MSN

Sinds mijn afstuderen heb ik het eigenlijk alleen maar constant druk gehad, waardoor ik wel een klein beetje (understatement!) moe ben. Je hoort steeds meer mensen over het fenomeen ‘moe-zijn’. Dat is niet gezond! Leven wij in een maatschappij waar mensen steeds vaker zichzelf voorbij lopen? Geen tijd meer nemen voor zichzelf; een lange avond met een goed boek, een mooie film, een borreltje en goed gesprek met een goede vriend! alles waar iemand maar rust in vindt, blij van wordt of even de gedachten op iets anders kan richten. Het lijkt er bijna wel op.

Als ik naar mezelf kijk, ben ik ook alleen maar aan het rennen en vliegen geweest. En ja, daar zaten ook superleuke bezigheden bij die ik voor geen goud had willen missen. Vrijdag mijn onwijs mooie diploma-uitreiking, met een mooi persoonlijk praatje voor iedereen (met tranen van mama!), een lied van alle docenten, ballonnen oplaten op het plein, naborrelen met alle (inmiddels ex-) klasgenoten! en het rare idee dat je veel mensen nooit meer zult zien. Ik heb het namelijk in de 4 jaar erg naar mijn zin gehad op de HU, maar als ik heel eerlijk ben zijn er geen vriendschappen voor het leven ontstaan. Met een aantal mensen wil ik zeer graag contact houden, maar je weet dan al van tevoren dat het erg moeilijk gaat worden. Maar goed, we gaan ons best doen! Na de uitreiking met papa, mama, Daan en Bibi uiteten geweest wat een mooie afsluiter was.

Zaterdag kwam de familie op bezoek om een hapje en een drankje te doen vanwege het behalen van mijn bachelor! Erg gezellig, ook omdat ik veel familie al een flinke tijd niet gezien had. Naast Veerle en Denny (met kleine Damian!) waren ook Naomi en Henk-Jan gekomen, twee vrienden al vanaf de middelbare school. Zij waren ook de laatsten die weggingen, en in de tuin hebben we flink veel herinneringen opgehaald, serieuze gesprekken gevoerd en ook heel wat afgelachen. In één woord SUPER!

Zondag zou ik met ongeveer 20 vrienden gaan barbecuen aan de Lek, een traditie die we minstens één keer per zomer proberen uit te voeren. Altijd gezellig, veel eten en drank, en genieten van het mooie weer. Wegens omstandigheden heb ik op het laatste moment moeten afzeggen, waar ik heel erg van baalde. De reden is niet echt geschikt voor het grote openbare world wide web, maar insiders weten waar ik het over heb; soms gaat het effies niet lekker. En dat is momenteel het geval. Thanx alvast aan al die mensen die er voor me zijn!

Maandag begon het werkende leven weer; fulltime vanaf deze week! Zwaar, maar ook erg leuk, en de centjes gaan nu eindelijk binnenkomen. !s Avonds geflyerd op het ROC in Almere, dinsdag en vandaag Randstad Welkomstdagen gehad op het hoofdkantoor in Diemen. Superleuk om startende Randstadters net als jij eens te ontmoeten, uit alle delen van het land en vanuit allerlei onderdelen van Randstad. Zware dagen, maar wel leerzaam!

En nu gaan we proberen fris en fruitig door te gaan. Mijn directe collega gaat morgen op vakantie, dus na drie weken sta ik er al alleen voor. Help! Maar goed, ik ga me wel redden. En anders maar niet! ;-)

En hoe gaat het met jullie???