[WEZKAZ] Het moet niet gekker worden

Order propecia from boots Buy fincar finasteride Buy cannabidiol cost Ooit verschenen als column op het weblog Wezkaz.nl

Ik wist wel dat de Nederlanders gek waren. En al helemaal als het om voetbal gaat. Tijdens een groot toernooi als het aankomende WK bij onze oosterburen, zijn onze landgenoten beroemd. Naja, zeg maar gerust BERUCHT.

Op de website www.hollandstoppen.de wordt men al opgeroepen om ons Hollanders te stoppen. Men is bang voor de oranje massa die bij succes van ons elftal door de Duitse straten zal stromen, alles meesleurend wat probeert te ontvluchten. Duitsland is bang voor een complete oranje-overname. En neem ze dat eens kwalijk? Hollanders zijn namelijk écht niet te houden als het nationale team het kunstje flikt. Hoe vaak zijn we er niet enorm dichtbij geweest? Hoe graag wil ons volk dat het dit maal eens moet gaan lukken? Onder Marco ‘voor velen De Held! van Basten? Met zijn jonge, gewaagde ploeg. Met zijn soms verbazingwekkende keuzes. Ik waarschuw de Duitsers vast, mocht het zover komen: blijf binnen, sluit alle ramen en deuren, en zet tv en radio aan voor verdere informatie. Als uw leven u lief is dan…

En niet alleen Duitsers moeten zich bergen voor de oranjefans. Duiken hier en daar de gekste oranje attributen op, weten de kranten echter te melden dat het dit jaar wel heel erg ver gaat. Dieren zijn niet veilig voor de gekken onder ons; cavia!s worden oranje gespoten, hele elftallen aan goudvissen worden ingekocht (hoe zouden ze die beesten uit elkaar houden; ze met watervaste stift voorzien van echte rugnummertjes?) en de hondjes worden in allerschattigste oranje jurkjes, truitjes en schoentjes gehesen. De Dierenbescherming is bang dat deze dieren na het WK zullen worden afgedankt, omdat de oranjegekte dan voorbij is. Hondjes die aan bomen worden gebonden aan de kant van de weg, cavia!s zullen worden verwaarloosd en het hele elftal aan vissen zal door de plee gespoeld worden.

Nu ben ik echt niet zo!n fanatiek dierenliefhebster. Begrijp me goed; jonge katjes (en oudere ook) vind ik echt ontzettend lief. Zodra ik geen arme student meer ben en me een wat groter appartementje kan veroorloven, zal ik ook als eerst een katje in huis nemen. Want nu gaat dat gewoon nog niet; wat moet zo!n beest op 14 m2 in een stoffig oud en verzakt studentenhuis? Honden vind ik ook wel leuk, zolang ze niet al te groot zijn en niet bijten.. En in een vlaag van verstandsverbijstering heb ik ook ooit nog eens een hamstertje gehad (die echter !s nachts teveel herrie maakte en dus moest verhuizen naar de schuur).

Goed, ik vind beesten dus wel leuk, maar ik zal nou ook weer niet voor ze door het vuur gaan. Toch wil ik die gekke Hollanders even tot de orde roepen: Mensen, deze oranjegekte is leuk, heel leuk. Maar hou het alsjeblieft bij gekke hoedjes, versieringen, oranje straten, Postbank-WK-pinpas-ontwerp-wedstrijden en oranje vloeistof voor in je bier. Zet desnoods die verboden Duitse helm maar op! Maar laat de onschuldige beessies met rust… Dank u.