Carnavalsgekte

Ooit verschenen op mijn allereerste weblog op Spaces van MSN
Trazodone liquid cost
Dissertation Order geriforte himalaya

Nog even en dan barst heel Brabant en Limburg uit zijn voegen. Jaja, dan is het weer carnaval! Alles mag en alles kan dan in die tijd! Hoe gekker, hoe beter.

Ik als échte katholiek (ahum) heb vroeger op de basisschool wel altijd aan carnaval gedaan. De hele school mocht stemmen op een jongen uit groep 7 en 8, en die werd dan Prins der Joseflappen (de basisschool heette Josefschool). Deze Prins las dan zijn ‘regels! voor, met na elke regel een luidkeels ‘Alaaf!!. En uiteraard had ie 6 mooie Dansmariekes.

In groep 7 viel mij de eer te beurt Dansmarieke te zijn (Marieke was ik al, alleen het dans-gedeelte moest mij nog aangeleerd worden, haha). En stoer dat het was! De leukste jongen uit mijn klas was Prins en ik was zijn Dansmarieke. Inclusief mooie kleding (jurkje, hoedje, laarzen, cape). Juf Hanneke leerde ons een dansje en we mochten twee dagen in vol ornaat door de school heen huppelen.

Die carnavalsdagen waren geweldig, één groot feest. Uiteraard geen lessen, maar wel leraren-estafettes, playbackshows (waar ik overigens A?ltijd aan meedeed, behalve het jaar dat ik Dansmarieke was), een echt Joseflappen-lied, polonaises, confetti, slingers, etcetera. De eerste jaren dat ik van school af was, kwam ik met carnaval toch altijd nog even kijken.

Dit jaar vertoeft Daan uiteraard in het Brabantse. En wordt natuurlijk van mij verwacht dat ik minstens een dag kom carnavallen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een beetje verleerd ben. Na de basisschool heb ik mijn carnaval-gekte namelijk nooit doorgezet, ook omdat het in Culemborg niet zo leeft. Maar dit jaar ga ik mijn best weer doen!

Ik ben op internet al gaan zoeken naar een leuke tweedehandse outfit (tsja, voor 1 é 2 dagen ga ik geen vermogen uitgeven) en dat is best leuk om te doen. De meest gekke kostuums, hoedjes, maskers, vleugels, nep-borsten en toverstokken komen voorbij. Ik zie mezelf al lopen!

Ben heel benieuwd hoe ik het ga vinden. Een échte carnavalster zal ik wel nooit meer worden, maar twee dagen lol is natuurlijk nooit weg. Ik laat jullie tegen die tijd weten hoe het was!