[WEZKAZ] Nostalgie om zeep geholpen

Ooit verschenen als column op het weblog Wezkaz.nl Purchase sarafem eli Sale lady era Nombre generico de cozaar

Bij elk groot voetbaltoernooi probeert men het opnieuw. En steeds tevergeefs. De zoektocht naar de ultieme voetbalhit is een erg moeilijke; is er immers ooit iemand in geslaagd het succes van André!s ‘Wij Houden Van Oranje! te evenaren? Nee. En dat gaat ook niemand meer lukken.

Een groep Amsterdamse vrienden probeerde het al voordat de definitieve selectie bekend werd. Helaas pisten zij met hun ‘Huntelaar! mooi naast de pot, want deze held (voor degene die het nog niet weten: ikke is definitely Klaas-Jan Fan!) werd dus niet verkozen door San Marco. Hoewel het deuntje erg pakkend is, de tekst enorm vrolijk en het liedje nog vrij vaak opduikt achter filmpjes waarin Klaas wordt opgehemeld, zal dit liedje het dus niet als nummer-1-hit gaan schoppen. Helaas, doel gemist!

Dan heb je nog onze Gerard, Gordon en René, a.k.a. de Toppers. Zij zetten zich momenteel in voor onze jongens, en zijn dan ook omgetoverd tot Toppers Voor Oranje. Ook zij proberen de hitlijsten te bestormen met een WK-hit. Hun ‘Wir Sind Die Hollander! is een mix van Nederlands en Duits gebrabbel, met daar doorheen wat uitspraken die voor Geer & Goor zo bekend zijn: ‘…oh ik vind die spits zo lekker! en ‘kijk eens naar die benen, naar al dat moois in het veld!. Ehh, ja. Dat willen we ook echt weten.

De Toppers proberen in hun liedje het Duitse volk te waarschuwen voor ons: wij komen met z!n allen richting het oosten, om die gouden cup te veroveren. Hoezeer ik op dA?t punt ook met ze mee hoop, denk ik toch niet dat hun hit het gaat redden. Het is in ieder geval niet van het kaliber André.

Wat ik van de poging van Café De Wereld moet denken? Ik kan er echt geen wijs uit worden. Het zijn parodieén op verschillende bekende melodieén (dat rijmt!). Die volgen elkaar zo snel op, dat je het bijna niet bij kunt houden. Herken je het ene deuntje, gaan ze alweer over op een andere. De stemmen zijn irritant (pogingen tot het imiteren van BN!ers), het is een complete onzintekst (‘heb je poep in je ogen?!) en er wordt maar door elkaar gezongen (naja, men doet een poging). Kortom: de slechtste van allemaal!

Het toppunt van het verzieken-van-nostalgie is echter wel Ali B. Hoewel hij best grappige hitjes maakt (jaja, mijn mening) kan echt niet door de beugel wat ie nu doet. Met toestemming van de weduwe van wijlen André nog wel, heeft hij dé Nederlandse voetbalhit gecoverd. Had Rachel weer geld nodig ofzo?! Die vrouw doet A?lles om overal slaatjes uit te slaan, maar hier had ze af moeten blijven. ‘Wij Houden Van Oranje! is het lied van het Nederlandse volk. Het lied dat hoort bij A?ns Nederlands Elftal. En dat zo!n rappertje er dan een hele eigen laffe tekst tegenaan gooit en wél André laat meezingen in het refreintje, doet pijn. Hier wordt een stukje voetbalnostalgie om zeep geholpen. Het zou verboden moeten worden!