Pokerface

Heel de wereld lijkt momenteel in de ban te zijn van hetzelfde spel: poker. En ik moet heel eerlijk (en best een beetje beschamend) toegeven dat het bij mij niet veel anders is. Ook ik kan dit spel uren doen.

Hoe het überhaupt zover is gekomen dat bijna iedereen het spelletje is gaan spelen in zo’n korte tijd, is mij echt een raadsel. Weet wel dat zenders é la Veronica er opeens veel aandacht aan besteedden, en dat ik toen in mijn directe omgeving steeds vaker pokeravondjes georganiseerd zag worden. In het begin vond ik het maar irritant, al die meelopers. En zelf snapte ik de ballen niet van het spel, dus dat had er ongetwijfeld ook mee te maken. Vond het maar vervelend dat mijn vriendjes (m/v) uren elkaar geld probeerden af te troggelen, in plaats van onder het genot van een drankje eens een goed gesprek te houden, omdat iedereen elkaar wegens zeer drukke levensstijlen toch amper meer ziet.Toen Theo’s teamgenoten daarna A?A?k nog met een online-versie op de proppen kwamen, was dat voor mij de spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen. Theo bracht uren achter onze computer door en steeds was het: ‘Ja liefje, ik kom zo! Nog éven die klapper maken…’ Uiteraard bleef die klapper dan uit en lag ik nog steeds mokkend in bed.

Theo was wel zo lief om mijn gemok serieus te nemen en haalde mij over om één keer met hem mee te kijken. En ik ben natuurlijk zo’n lief en goed vriendinnetje dat ik mij interesseer voor de bezigheden van mijn vriendje. Dus ik verdiepte me erin. Geduldig probeerde Theo uit te leggen wat nou precies de lol was/is van dit spelletje. In de gedownloade versie vond ik het in eerste instantie alleen maar leuk dat je een eigen poppetje kan maken en die helemaal kan stylen zoals jij dat wilt. Maar zodra ik een beetje doorhad hoe het zat, begon ik ook te juichen als we weer eens wat centjes (virtuele, begrijp me niet verkeerd) wonnen. En toen ik zelf mocht spelen en het ging goed, kreeg ik toch best wel een kick.

Ik maakte een eigen account aan met een poppetje dat best wel heel erg op mezelf lijkt en ging mijn eigen gang. En nu kan ik het zelf ook uren spelen. Het leuke is ook, dat je vriendjes kan opzoeken die het ook spelen, en dan naast elkaar aan een tafel de buitenlandse spelers helemaal gek kan maken.

Van tactieken begrijp ik nog niks en ik speel eigenlijk heel laf en op safe. Maar dat doet er niet toe. Ik leer het steeds beter en krijg er steeds meer lol in. Kan ook echt balen als ik weer eens dik verlies (door eigen stomme schuld of enorm veel pech).

Eén ding is zeker: ik moet het niet in real life gaan spelen. Als ik goede kaarten heb, zit ik te springen achter de pc en krijg je die grijns niet van mijn gezicht af. En als het flut is wat ik toebedeeld krijg, zie je dat ook direct. Nee, een pokerface heb ik echt niet. Ik blijf wel gewoon online, waar ik ongestoord mijn ding kan doen. Nieuwsgierig? Check www.pkr.com!

Flonase cheaper than nasonex
Beeld: Order antivert online freeimages.com Nasonex cost australia

LEES OOK: